Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 14:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 280 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned lip 28, 2015 08:31 

Realno, nijedna kontracepcija nije 100% sigurna....dapače neke su sigurne i čak 80-tak %....tako da kod parova koji koriste kontracepciju uvije postoji šansa da žena ostane trudna ( ako je to Božija volja)...znači Bogu je dosta i onaj 0,001% ako to želi a da ne govorim da su postotci kod nekih vrsta kontracepcije i po 15%....
Kontracepcija je spriječavanje začeća, ali ti to pričaš na način kao da postoji u pričuvi 5 djece koje je Bog namjenio za određeni bračni par, pa se nisu rodili nego ostali ne znam ni ja gdje....
Ako se par suzdržava od spolnih odnosa tokom plodnih dana to je opet izbjegavanje začeća...postoji i Billingosonova metoda koja je dozvoljena i odobrena od strane Crkva i jako jako sigurna...
Na vlastitu savjest pojedinca je ostavljeno koliko djece je spreman imati.... nema svak iste okolnosti niti mogućnosti, a važno je biti dobar roditelj a ne par zečeva koje ne mogu utažiti svoju pohotu pa nek djecu odgaja tko god stigne....
I velika razlika je između toga jesi li spreman na još jedno dijete i toga koliko dijece si spreman žrtvovati da bi dobio jedno....

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 08:43 

Hrki ako već usporedujes MPO s nečim,onda bi po meni najlogicnija usporedba bila abortus,a ne kontracepcija! Jer i abortus i MPO ubijaju već zacetu djecu. E sad...ne znam poznaš li ikog tko je uradio abortus,tj ubio svoje vlastito dijete, znaš li uopće kakve posljedice taj grijeh ostavlja na čovjeku? Mislim da se nitko normalan,koliko god ti puta ponovio svoje neke rečenice ne može složit s tobom,naprosto zato što ti smatraš da bacanje 2 ili 3 života nije tako strašno... Tj želiš naglasit da ima puno gorih stvari u životu, iako baš ne dajes logična objašnjenja. Jer ih nema!

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 11:08 

Hrki ako već usporedujes MPO s nečim,onda bi po meni najlogicnija usporedba bila abortus,a ne kontracepcija! Jer i abortus i MPO ubijaju već zacetu djecu. E sad...ne znam poznaš li ikog tko je uradio abortus,tj ubio svoje vlastito dijete, znaš li uopće kakve posljedice taj grijeh ostavlja na čovjeku? Mislim da se nitko normalan,koliko god ti puta ponovio svoje neke rečenice ne može složit s tobom,naprosto zato što ti smatraš da bacanje 2 ili 3 života nije tako strašno... Tj želiš naglasit da ima puno gorih stvari u životu, iako baš ne dajes logična objašnjenja. Jer ih nema!

ti si ograničena d shvatiš neke stvari
stvari negledaš duhovno nego materijalno, kao i sara
netko mlad tko ima spolne odnose 50-100 puta godišnje , i tko izbjegava začeće , također ubija život, tako da ga ne stvara!
kontracepcijom barem 1, minimano ( stvarno minimalno!) 1 put na godinu umjesto da stvara život kako nalaže Crkva, takav čovjek i žena , ne stvaraju život...na 10 godina ne stvore barem 10 života
isto tako i bludnik i samobludnik spječavaju da se stvori život
to je samo druga strana medalje onih koji koji da bi stvorili život preko mpo također ubijaju život
to što drugi koji vrše kotracepciju ili samoblude i ne stvaraju život s bračnim parom, je druga strana medalje nestvaranja života!!
grijeh je jedno i drugo!...jedan indirektno ubija neiskorištene oplođene stanice, a drugi ubijaju život koji se trebao stvoriti da su živjeli kršćanski!
sa mpo bračni par ne da da se stvori život 1 i 3 puta tokom života, a ostali sprječavaju nastanak puno više života!
mpo par se bori da dobije život ( uz već rečene nus pojave) ,a svi drugi se NE bore da stvore život!!
I TKO JE MORALNIJI...PO VAMA OČITO ONI KOJI SE SVIM SREDSTVIMA BORE PROTIV ŽIVOTA??
O TEMPORA O MORES :shock:
I OVI DRUGI TO ČINE BAREM 3-5 PUTA VIŠE
Vi ste očito na putu nevjernika koji svim sredstvima brane kontracepciju , abortus i druge grijehe...samo to radite kao vjernici što je još puno,puno gore!...shvatite to napokon!

evo plastično pitanje, odgovri iskreno na njega:
tko više spriječi života da se razvije?
onaj tko radeći mpo spriječi 1-3 života da se razviju, ili onaj tko barem 10 godina vrši kontracepciju ili blud (samoblud) pa ne da da se razvije barem 10 života?? (
ranije sam kroz više upisa pokazao kakose dođe do broja 10!)

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 11:27 

ti si ograničena d shvatiš neke stvari
stvari negledaš duhovno nego materijalno, kao i sara
netko mlad tko ima spolne odnose 50-100 puta godišnje , i tko izbjegava začeće , također ubija život, tako da ga ne stvara!
kontracepcijom barem 1, minimano ( stvarno minimalno!) 1 put na godinu umjesto da stvara život kako nalaže Crkva, takav čovjek i žena , ne stvaraju život...na 10 godina ne stvore barem 10 života
isto tako i bludnik i samobludnik spječavaju da se stvori život
to je samo druga strana medalje onih koji koji da bi stvorili život preko mpo također ubijaju život
to što drugi koji vrše kotracepciju ili samoblude i ne stvaraju život s bračnim parom, je druga strana medalje nestvaranja života!!
grijeh je jedno i drugo!...jedan indirektno ubija neiskorištene oplođene stanice, a drugi ubijaju život koji se trebao stvoriti da su živjeli kršćanski!
sa mpo bračni par ne da da se stvori život 1 i 3 puta tokom života, a ostali sprječavaju nastanak puno više života!
mpo par se bori da dobije život ( uz već rečene nus pojave) ,a svi drugi se NE bore da stvore život!!
I TKO JE MORALNIJI...PO VAMA OČITO ONI KOJI SE SVIM SREDSTVIMA BORE PROTIV ŽIVOTA??
O TEMPORA O MORES :shock:
I OVI DRUGI TO ČINE BAREM 3-5 PUTA VIŠE
Vi ste očito na putu nevjernika koji svim sredstvima brane kontracepciju , abortus i druge grijehe...samo to radite kao vjernici što je još puno,puno gore!...shvatite to napokon!

evo plastično pitanje, odgovri iskreno na njega:
tko više spriječi života da se razvije?
onaj tko radeći mpo spriječi 1-3 života da se razviju, ili onaj tko barem 10 godina vrši kontracepciju ili blud (samoblud) pa ne da da se razvije barem 10 života?? (
ranije sam kroz više upisa pokazao kakose dođe do broja 10!)

Od kuda ti vadiš ovu logiku? Ne postoji preegzistencija osobe pa da bi netko mogao spriječiti začeće određene osobe, to je samo u Božjoj ruci. Ovdje se UBIJA sasvim konkretna, začeta osoba koju je Bog htio i stvorio, a to tvoje je u sferi nagađanja. Ubojstvo proglašavaš nus pojavom pa što ti je čovječe?! Ubojstvo je direktan pokušaj čovjeka da pokaže Bogu kako nije Bog gospodar života.
Uz put, daj malo uzmi Katekizam pa prouči.

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 11:41 

Od kuda ti vadiš ovu logiku? Ne postoji preegzistencija osobe pa da bi netko mogao spriječiti začeće određene osobe, to je samo u Božjoj ruci. Ovdje se UBIJA sasvim konkretna, začeta osoba koju je Bog htio i stvorio, a to tvoje je u sferi nagađanja. Ubojstvo proglašavaš nus pojavom pa što ti je čovječe?! Ubojstvo je direktan pokušaj čovjeka da pokaže Bogu kako nije Bog gospodar života.

ti očito ne znaš ništa o kontracepciji?..šta je kontracepcija i koji se posljedice???...o matematici i statistici naravno znaš još manje!
uzmi katekizam pa pročitaj šta je kontracepcija, koje su posljedice i da katolička Crkva to ne odobrva niti će ikada to odobravati jer su razlozi baš oni koje sam ti ja naveo
možeš ti modernistički koristiti ovaj ili onaj termin,ali posljedice su iste prema nestvaranju života kao i onoga što oplođenom jajetu ne dopušta da se razvije!
mislim da s tobom nema smisla više oko toga polemizirati jer vidim da ti ništa ne shvaćaš ili se praviš da ne shvaćaš
znam te 10 godina sa svih foruma, i znam iz iskustva da još nijednom, (0 puta) nisi promijenila svoj stav u nijednoj temi o kojoj si imala neki početni stav!...ti si očito nepogrešiva ili jako ohola osoba , pa da kada uvidiš da si u krivu da ikome sa foruma priznaš da... bila sam u krivu , prihvaćam nakon opsežne argumentacija druge osobe taj drugi stav, i vidim da je moj bio pogrešan!
ja se stvarno nesjećam da si ijednom popustila oko bilo čega...a pisala si o stvarima i o kojima si jako malo znala!
došavši ove godine malo učestalije pisati na ovaj forum, izbjagavao sam pisati na tvoje postove, upravo radfi ovih razloga
i vidim da sam bio dobrano u pravu što nisam ulazio u polemike s tobom i odgovaranje na tvoje postove...ovo pitanje o kojme pišem zadnjih dana, samo mi potvrđuje da sam bio u pravu i da s tobom se ne isplati n gubiti vrijeme, i detaljno i precizno pisati o bilo čemu...jer koliko god tebi čovjek iznio argumente, crtao ti korak po korak, detaljno sve pojašnjavao isl. kod tebe te ne igra nikakvu ulogu...ti se jednostavno držiš svoga a priori stava...zbog toga zaključujem zbilja nema smisla se toliko truditi i gubiti vrijeme...uzalud bačeno vrijeme i trud :cry:

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 12:20 

ti očito ne znaš ništa o kontracepciji?..šta je kontracepcija i koji se posljedice???...o matematici i statistici naravno znaš još manje!
uzmi katekizam pa pročitaj šta je kontracepcija, koje su posljedice i da katolička Crkva to ne odobrva niti će ikada to odobravati jer su razlozi baš oni koje sam ti ja naveo
možeš ti modernistički koristiti ovaj ili onaj termin,ali posljedice su iste prema nestvaranju života kao i onoga što oplođenom jajetu ne dopušta da se razvije!
mislim da s tobom nema smisla više oko toga polemizirati jer vidim da ti ništa ne shvaćaš ili se praviš da ne shvaćaš
znam te 10 godina sa svih foruma, i znam iz iskustva da još nijednom, (0 puta) nisi promijenila svoj stav u nijednoj temi o kojoj si imala neki početni stav!...ti si očito nepogrešiva ili jako ohola osoba , pa da kada uvidiš da si u krivu da ikome sa foruma priznaš da... bila sam u krivu , prihvaćam nakon opsežne argumentacija druge osobe taj drugi stav, i vidim da je moj bio pogrešan!
ja se stvarno nesjećam da si ijednom popustila oko bilo čega...a pisala si o stvarima i o kojima si jako malo znala!
došavši ove godine malo učestalije pisati na ovaj forum, izbjagavao sam pisati na tvoje postove, upravo radfi ovih razloga
i vidim da sam bio dobrano u pravu što nisam ulazio u polemike s tobom i odgovaranje na tvoje postove...ovo pitanje o kojme pišem zadnjih dana, samo mi potvrđuje da sam bio u pravu i da s tobom se ne isplati n gubiti vrijeme, i detaljno i precizno pisati o bilo čemu...jer koliko god tebi čovjek iznio argumente, crtao ti korak po korak, detaljno sve pojašnjavao isl. kod tebe te ne igra nikakvu ulogu...ti se jednostavno držiš svoga a priori stava...zbog toga zaključujem zbilja nema smisla se toliko truditi i gubiti vrijeme...uzalud bačeno vrijeme i trud :cry:

Argumentacija ad hominem ti ne drži vodu. Ovdje je riječ o grijehu ubojstva, a ne o meni. Dakle, pusti mene na miru, referiraj na temu. Ili, nemaš argumenata na temu pa ideš na čovjeka?!

Vrh

PostPostano: Ned lip 28, 2015 12:43 

Ja ograničena zato što ne branim tvoju teoriju da nije strašno ubit 2 ili 3 čovjeka, da Bog to sve razumije zato što je viši cilj u pitanju? Nije ti prvi put da kad nemaš ništa pametno za rec, posežes za vrijeđanjem. Svatko ovdje dobro razumije što želiš rec,samo se ne slaže s tobom. Jer priznat da si ti u pravu bi bilo isto kao rec da nije tako strašno ubit 5-6 ljudi,jer ima puno gorih, okorijelih gresnika koji padaju uvijek u isti grijeh!

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 15:53 
Administrator

U Poljskoj je trenutno velika rasprava o ovoj temi nakon što je predsjednik potpisao zakon koji omogućuje "in vitro" MPO i zamrzavanje embrija.
Katolici koji javno podržavaju i omogućavaju drugima takav težak grijeh ne bi smjeli primati pričest kako jasno definira zakonik Kanonskog prava u kanonu 915. gdje se navodi:
"Neka se primanje svete pričesti ne dopušta izopćenima ni udarenima zabranom bogoslužja pošto im je izrečena ili proglašena kazna, a ni drugima koji tvrdokorno ustraju u očitom teškom grijehu".
Poljska biskupska konferencija objavila je stoga u priopćenju:
"Predsjednik i parlamentarni zastupnici podržali su taj zakon javno i tako postali izvorom sablazni za mnoge vjernike. Katolik koji svjesno i dragovoljno podržava in vitro metodu time prekida svoje zajedništvo s Katoličkom Crkvom".

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 18:14 

U Poljskoj je trenutno velika rasprava o ovoj temi nakon što je predsjednik potpisao zakon koji omogućuje "in vitro" MPO i zamrzavanje embrija.
Katolici koji javno podržavaju i omogućavaju drugima takav težak grijeh ne bi smjeli primati pričest kako jasno definira zakonik Kanonskog prava u kanonu 915. gdje se navodi:
"Neka se primanje svete pričesti ne dopušta izopćenima ni udarenima zabranom bogoslužja pošto im je izrečena ili proglašena kazna, a ni drugima koji tvrdokorno ustraju u očitom teškom grijehu".
Poljska biskupska konferencija objavila je stoga u priopćenju:
"Predsjednik i parlamentarni zastupnici podržali su taj zakon javno i tako postali izvorom sablazni za mnoge vjernike. Katolik koji svjesno i dragovoljno podržava in vitro metodu time prekida svoje zajedništvo s Katoličkom Crkvom".

Zar njima nije oni presjednik Katolik?

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 20:45 
Administrator

Zar njima nije oni presjednik Katolik?

Biskupi su mu jasno rekli da više nije u zajedništvu s Crkvom, radi se o toliko teškom grijehu:
"Katolik koji svjesno i dragovoljno podržava in vitro metodu time prekida svoje zajedništvo s Katoličkom Crkvom".

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 20:56 

Postoji u bozjim ocima preegzistencija!
Nije bitno sto ti neznas in concrito tko vrsi kotracepciju i koliko zaceca xy sprijeci
Bitno je da bog zna za svako sprijrceno zacece od stranr svakog covjeka na svijetu
Ako netko svjrsno sprijeci zacece 10zivota onda to bog sigurno zna!
I to je isto veliki smrtni grijeh.ali tebi to ocito neznaci nista samo zato jer ti neznss tko i koliko puta?
Da ti pamet stane

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 21:19 

Nije bitno sto ti neznas in concrito tko vrsi kotracepciju i koliko zaceca xy sprijeci
Bitno je da bog zna za svako sprijrceno zacece od stranr svakog covjeka na svijetu
I to je isto veliki smrtni grijeh.ali tebi to ocito neznaci nista samo zato jer ti neznss tko i koliko puta?
Da ti pamet stane

Da, da mi pamet stane od tvoje logike. Ti si počeo određivat što je smrtni grijeh?!

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 22:02 

Da ti pamet stane

Evo i ja sad svjesno sprječavam jedno začeće,supruga spremna a meni se neda nekako mi vruće :((

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2015 22:32 
Administrator

Hrki, ovdje rapravljamo o mpo, ne o drugim grijesima, to nije tema. Daljnji offtopic postovi biti će prebačeni.

Vrh

PostPostano: Uto kol 18, 2015 15:28 

samo da upitam ove što izbacuju statistiku za broj jajnih stanica koliko se oplodi, koliko vrati u maternicu,koliko zaledi na koliko su pregleda i razgovora kod mpo doktora bili? o kojoj stimulaciji pričaju,kojem postupku?
ljudi dragi dajte malo uključite mozak, stvarno me neki od vas fasciniraju svojom ograničenošću, čuli ste da je mpo grijeh i sad se slijepo toga držite a bez ikakvog ozbiljnijeg znanja po tom pitanju.
davno su prošle 80-te kad se kod svake žene koristila jaka stimulacija sa ciljem što većeg broja folikula( u nadi da će svaki folikul sadržavati jajnu stanicu) jer su postupci oplodnje bili u istraživanju i veći broj folikula je značio veću šansu za začeće.
primjera radi - ja u ciklusu sa ciljanim odnosima,folikulometrijom praćenom postupku, na petodnevnoj stimulaciji klomifenom dobijem 2 folikula!!! pa gdje su ti silni folikuli o kojim vi pričate??? a zašto je tako da vam malo pojasnim. doktori vas prate minimalno 3 ciklusa, vadite 6 hormona 3. i 21. dan ciklusa,gledaju omjer progesteron-estrogen i onda na osnovu tih nalaza se propisuje stimulacija.ja sa ok nalazima hormona sam uzimala 2x50 mg kroz 5 dana, moja prijateljica koja isto ima problema sa plodnošću je uzimala 2x50 kroz 3 dana a netko treći uzima 3x50 kroz 5 dana.ipak su doktori godinama studirali,učili,liječili da bi bili sposobni odrediti koja stimulacija kojoj ženi treba.i mislim da su oni ipak malo stručniji na tom području od ovih nekih dušebrižnika koji se ovdje blamiraju enormnim brojkama zamrznutih embrija.
evo ja sam neplodnost osjetila na svojoj koži i još je osjećam, reći ću vam samo ne dao Bog nikom više da ovu bol osjeti.to tko nije proživljavao ne može razumjeti ali barem pokušajte malo se educirati o temi prije nego počnete se ovdje razbacivati nekom statistikom,citatima i prosipat vjeru.
bez uvrede bilo kome ali ovaj križ koji mi nosimo je od nas napravio veće vjernike od većine vas koji nonšarlantno pričate o tuđoj boli, jer nije lako svaki mjesec prolazit ovaj cirkus osjećaja nade i tuge i zadržat vjeru da će sve biti kat-tad ok.
i da, ja ovo ispovjedam, i patnju i želju za djetetom, i razmišljanje o mpo. neplodnost muči sve više parova i svećenici to razume i pomognu savjetom, molitvom na nakanu a niti jedan jedini put nisam osjetila od svećenika ovoliku zadrtost/ograničenost/moralizam/ kao od nekih ovdje.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 280 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata