Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 12:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
PostPostano: Sri lis 14, 2015 22:19 
Administrator

i u svakom slučaju ih ne financirat, ne davat im socijalnu pomoć.

U Hrvatskoj ima 1,5% muslimana i naravno da oni imaju pravo na socijalnu pomoć kao i svi građani, isto tako i u BiH i drugdje. Tvoje mišljenje nema veze sa Crkvom, a ujedno ispada da izjednačavaš sve građane muslimane sa teroristima.

i nemojte oholo odbacivat ova protestanska tumačenja knjige Otkrivenja, dosta istinitoga oni tu ubodu, ne kažem da je istina, ali ne kažem ni da nije.

U vezi toga da je oholo odbaciti samozvana "proroštva" kao iz onog videa jer i oni mogu slučajno nešto pogoditi, pozivam te da umjesto toga slušaš Crkvu. Crkva ne govori ono što ne zna ili ne može znati, ali govori nam zato uvijek bitne stvari za naše spasenje i naš život. Traženje takvih "zanimljivih" senzacija dovodi do lakovjernosti umjesto vjere.

Da se vratimo na temu, Crkva podržava međureligijski dijalog s muslimanima, a osim općenite suradnje tu spada i svjedočenje kršćanstva kako je pojasnio papa Franjo:
"Dijalog s nekim ne znači odustati od vlastitog identiteta kada se ide u susret drugomu (...)
Upravo se iz tog razloga međureligijski dijalog i evangelizacija ne isključuju, nego se uzajamno podupiru. Ništa ne namećemo, ne rabimo nikakvu podmuklu strategiju kako bismo privukli vjernike, nego radosno i jednostavno svjedočimo ono u što vjerujemo i ono što jesmo."

Vrh

PostPostano: Čet lis 15, 2015 08:09 

šta se tiče islama, pročitajte govor pape Benedikta 16. u Regensburgu...
mi kršćani smo dužni bit dobri prema svima, pa čak i prema sotonistima, ali to ne znači da ćemo se skupa s njima molit i sudjelovat u njihovim bogohulama, herezama...

Vrh

PostPostano: Pet lis 16, 2015 15:31 
Administrator

Papa Benedikt je u tom govoru jasno osudio religijsku motivaciju za nasilje poput đihada.

Za međuvjerski dijalog zanimljivo je i što je papa Franjo poručio u pobudnici "Evangelii Gaudium":
"Mi kršćani bi trebali prihvatiti s ljubavlju i poštovanjem muslimanske useljenike koji dolaze u naše zemlje, kao što se i mi nadamo i molimo, da budemo toplo primljeni i poštovani u zemljama islamske tradicije. Tražim i molim ponizno te zemlje, da u svjetlu iste one slobode koju muslimani uživaju u kršćanskim zemljama, to isto omoguće kršćanima i da im priušte slobodu kako bi živjeli u svojoj vjeri.
Suočeni sa zbunjujućim događajima nasilnog fundametalizma, naše poštovanje prema autentičnim pripadnicima Islama treba nas odvratiti od generaliziranja, jer autentični Islam i pravilno čitanje Kurana se suprotstavljaju svakom obliku nasilja."

Da bi pokazali da se od toga distanciraju, papa Franjo je pozvao sve svjetske islamske čelnike da se jasno odrede i osude islamski terorizam. Pitanje je samo jesu li dobro odgovorili na taj papin poziv.

Vrh

PostPostano: Sub lis 17, 2015 16:01 

"autentični Islam i pravilno čitanje Kurana se suprotstavljaju svakom obliku nasilja." papa franjo

ovo jednostavno nije točno. kuran je jasan, kad su muslimani u većini, moraju se borit (mačem) za uspostavu islamske države. lažni prorok muhamed je prvenstveno bio vojskovođa.

o čemu mi pričamo, kakve su ovo bajke o suprotstavljanju svakom obliku nasilja?

Vrh

PostPostano: Ned lis 18, 2015 21:53 
Administrator

Zapravo nitko ne može tvrditi što je autentični Islam, i pošto nema takvog autoriteta, svaka grupa, radikalna ili umjerena može tvrditi da je "pravi Islam".
Mislim da papa zapravo govori o onim muslimanima koji su protiv nasilja, bez obzira što Kuran objektivno sadrži poziv na nasilje, ima muslimana koji to tako ne shvaćaju i zato papa poziva da ne trebamo generalizirati da su svi pobornici nasilja ili terorizma. Osim toga papine riječi vidim kao poziv tim "umjerenim" muslimanima da jasno osude i odbace nasilje prema kršćanima.

Vrh

PostPostano: Pon lis 19, 2015 09:36 

e, sad ste počeli otvorenije i jasnije pisat. još samo koračić fali da napišete potpunu istinu a ta je vrlo politički nekorektna i kad bi je danas neki katolički svećenik jasno izrekao bio bi prije izopćen nego neki pedofil-homoseksualac ili marksist. ona glasi: ne postoji miroljubivi islam. postoji samo miroljubivi musliman koji do kraja ne slijedi svoju vjeru jer da je slijedi ne bi bio miroljubiv obzirom da ISLAM NIJE MIROLJUBIV. točka.

Vrh

PostPostano: Uto lis 20, 2015 10:11 
Administrator

Islam je kriva religija i jasno je da elemenata nasilja objektivno ima u Kuranu. Kako je rekao mosulski nadbiskup: "U Kuranu postoje stihovi koji govore u ubijanju kršćana i svih drugih nevjernika. ‘Nevjernik’ u islamu nema nikakvog dostojanstva, nikakvog prava, s njim možete raditi sve što želite. Ideologija islamista nije nova nego utemeljena na Kuranu."
Ono što papa poziva je da ih ne mrzimo i ne generaliziramo i s muslimanima koji su oko nas idemo u dijalog.
Kako je rekao Benedikt XVI, nema pravovjerja u islamu, jer nema jednog autoriteta, nema zajedničkog učiteljstva vjere. To otežava dijalog: kada se upustimo u dijalog, to nije "sa islamom", nego sa skupinama. Na pitanje može li se islam opisati kao religija mira, odgovorio je: "Ne bih htio govoriti u općenitim terminima, zasigurno u islamu ima elemenata mira, kao što ima i drugih elemenata. Moramo uvijek pokušavati pronaći bolje elemente". Ne može se na sve gledati isto, neke skupine ne prihvaćaju nasilje i s takvima je lakše moguć dijalog.

Vrh

PostPostano: Ned pro 17, 2017 15:17 

Elvis Duspara je nažalost jedan veliki prevarant, lažni apostol i vrlo opasan covjek. Čitajući njegovo otvoreno pismo biskupima možemo si stvoriti dojam o njemu kao o odličnom vjerniku koji je jako dobro opisao zasto je islam za nas opasan, kao sto su opasni fanatici muslimani ( teroristi). No, važno je sagledati lik Elvisa Duspare, Čovjeka koji Laze u tekstu kako od biskupa ne ocekuje novac. No stvarna je istina da mu kler jako puno pomaže, i to nažalost u promocijama njegovih knjiga. Dakle uhvaćen je u Lazi.nadalje predstavlja se kao veliki katolik a Pise i tiska u SVOJOJ tiskari knjige s nazivima poput Za dom spremni, i naslovnice s ustaškim grbom. Dakle, pokazuje tko je uistinu, jer veliča zločinački režim a to kao katolik ni pod razno nesmije. Skandalozno je da kao takav drži duhovne seminare i polaze ruke na ljude. Možete si zsmisliti kako je tim ljudima poslje, jer im ruke polaze osoba koja Laze, veliča ustastvo, koristi se prevara a za stjecanje osobne financijske koristi... i ono najgore Duspara koketira s protestantizmom, a sto se može uočiti i u tekstu gdje pozdravlja s Hvaljen Isus i bez Marija. A na svojim okupljanjima ističe samo Boga Starog zavjeta, ne moli katoličke molitve našoj Majci Mariji. I covjek bi povjerovao u njegovu pravovijernost citajuc pismo biskupima da istovremeno ne zna o njegovom velicanju protestantizma i ustastva. Dakle zaključuje se kako je vrlo probkematican i opasan za katolike.

Vrh

PostPostano: Ned pro 17, 2017 23:51 

To se zove marketing, to je danas "normalno" . Ima ga i u novom valu obracenicke estrade, novokomponiranih tinejdjerskih krscanskih bendova ljubomornih jedne na druge, vjerskom izdavastvu.Takvog marketinga ima svuda po svijetu.Mi smo mala zemlja pa se jace vidi. I svi oni od toga zaradjuju i imaju neku korist i reklamu. Nije to nikakva opasnost ako pazis tko polaze ruke na tebe.Po meni najbolje nitko.

Vrh

PostPostano: Uto pro 19, 2017 10:09 

Elvis Duspara je nažalost jedan veliki prevarant, lažni apostol i vrlo opasan covjek. Čitajući njegovo otvoreno pismo biskupima možemo si stvoriti dojam o njemu kao o odličnom vjerniku koji je jako dobro opisao zasto je islam za nas opasan, kao sto su opasni fanatici muslimani ( teroristi). No, važno je sagledati lik Elvisa Duspare, Čovjeka koji Laze u tekstu kako od biskupa ne ocekuje novac. No stvarna je istina da mu kler jako puno pomaže, i to nažalost u promocijama njegovih knjiga. Dakle uhvaćen je u Lazi.nadalje predstavlja se kao veliki katolik a Pise i tiska u SVOJOJ tiskari knjige s nazivima poput Za dom spremni, i naslovnice s ustaškim grbom. Dakle, pokazuje tko je uistinu, jer veliča zločinački režim a to kao katolik ni pod razno nesmije. Skandalozno je da kao takav drži duhovne seminare i polaze ruke na ljude. Možete si zsmisliti kako je tim ljudima poslje, jer im ruke polaze osoba koja Laze, veliča ustastvo, koristi se prevara a za stjecanje osobne financijske koristi... i ono najgore Duspara koketira s protestantizmom, a sto se može uočiti i u tekstu gdje pozdravlja s Hvaljen Isus i bez Marija. A na svojim okupljanjima ističe samo Boga Starog zavjeta, ne moli katoličke molitve našoj Majci Mariji. I covjek bi povjerovao u njegovu pravovijernost citajuc pismo biskupima da istovremeno ne zna o njegovom velicanju protestantizma i ustastva. Dakle zaključuje se kako je vrlo probkematican i opasan za katolike.
Ne mogu vjerovati koju kolicinu gluposti citam. Procitao sam neke njegove knjige. Ne slazem se sa svime sto je receno ali da netko propagira ustasku ideologiju je cista laz. Kakav je to ustaski grb i koji pozdrav je to ustaski? I jos jedno pitanje kakva je to ustaska ideologija?

Vrh

PostPostano: Uto pro 19, 2017 17:10 

ZDS je ustaski pozdrav.To sto je postojao prine njih je izvlakusa.Oni koji ga izvikuju od devestprve tek nedavno su saznali da datira prije ustaskog pokreta.Naslov knjige je namjerno takav da dize tenzije i bolje se proda.

Tema je ekumenizam s muslimanima, uljudbenog naziva, ali eto, to je nemoguce.Stav u ekumenizmu ( a koji je nedavno papa osudio) jest " Ja imam pravog Boga, ti nemas, mozemo razgovarati da konvertiras kad ti dokazem da ja sam u pravu, a ti u krivu.

U katolickoj uljudbi kad pristaje na razgovor drugim vjerama ima puno licemjerja.Ti razgovori sluze saml za samopotvdjivanje, afektivno osudjivanje, ili uzviseno suosjecanje nad " krivovjercima".

Vrh

PostPostano: Sri pro 20, 2017 15:56 

ZDS je ustaski pozdrav.To sto je postojao prine njih je izvlakusa.Oni koji ga izvikuju od devestprve tek nedavno su saznali da datira prije ustaskog pokreta.Naslov knjige je namjerno takav da dize tenzije i bolje se proda.

Tema je ekumenizam s muslimanima, uljudbenog naziva, ali eto, to je nemoguce.Stav u ekumenizmu ( a koji je nedavno papa osudio) jest " Ja imam pravog Boga, ti nemas, mozemo razgovarati da konvertiras kad ti dokazem da ja sam u pravu, a ti u krivu.

U katolickoj uljudbi kad pristaje na razgovor drugim vjerama ima puno licemjerja.Ti razgovori sluze saml za samopotvdjivanje, afektivno osudjivanje, ili uzviseno suosjecanje nad " krivovjercima".
Skrenuli smo s teme pa iz tog razloga ne želim ulaziti u ovu besplodnu raspravu.
Svaki ekumenizam je dobar ukoliko se nikome ne podilazi. Na kraju krajeva nama je cilj da pridobijemo što više duša za Krista. protivnici ekumenizma ne shvaćaju gdje je glavni neprijatelj. On čuči prije u europskom zapadnjačkom načinu života i modernim new age kvazi teologijama. Ne govori se o propalim i sablasno praznim crkvama diljem europe, o holokaustu u majčinim utrobama.... Na kraju krajeva iskreni kršćanin ima više zajedničko sa jednim muslimanom nego sa jednim ateistom ili agnostikom.
Ne bojte se, onih, koji tijelo ubijaju, nego Onoga, koji vam može i tijelo i dušu pogubiti za vječnost.

Vrh

PostPostano: Čet pro 21, 2017 08:15 

Takav mentalitet je stvorio Evropu takvu kakva je i takva je oduvijek i bila.Nije Evropa poprimila negativan mentalitet nego ju je takav mentalitet stvorio, a prosperitet je uglavnom ostvaren na ratnom pljenu i pljacki.I crkve i katedrale su gradjene u visinu zbog arhitektonskog natjecanja s djamijama ( tko ce imat veci hram).Europa je znanje o matematici, fizici, medicini naucila od islamskog svijeta.Katedra ( na fakultetu) je imenica islamskog porijekla kao i npr algebra, azimut itd.Prva sveucilista nastala su u islamskim zemljama.Bili su i uceni i divljaci u vrijeme kad su europljani bili samo divljaci.Sad su i jedno i drugo svi.

Vrh

PostPostano: Uto srp 10, 2018 14:18 

I ja kažem,hvaljen Isus,tako su me učili,a nemam veze s protestantima...kakvi zaključci... :??

Vrh

PostPostano: Čet pro 20, 2018 10:29 

Ne želim komentirati njegov lik i djelo, ali vidim da je dobranu pomutnju unio sa svojim posljednjim predavanjem/videom komentirajuci Hekal certifikat, a najgore od svega - sve je izvadeno iz konteksta i u jednu ruku je neistina.
Znaci, ne stavlja se oznaka na hrvatske proizvode radi muslimana koji zive u Hrvatskoj nego kako bi se ti proizvodi mogli izvoziti na trzista s vecinskim muslimanskim stanovnistvom.
A spomenuti gosp. je ništa drugo nego željan senzacije.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 75 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC + 01:00 sata