Dobro i koja je poanta ? Ti znaš da se on oženio zbog političkih poena ? Siguran si u to?
Poanta je da Tuđman nije bio istinski katolički političar te vjerojatno iz tog razloga nije proveo ideje za koje se Crkva zalaže (zabrana pobačaj, ...). Što se tiče njegove ženidbe to i nije nešto presudno, ali mislim kako bi vjerodostojnije bilo da se proveo uobičajeni obred crkvenog vjenčanja uz odlazak mladenaca na zaručnički tečaj nego što se to obavilo po osebujnom principu „ucjepljenja u korijenu“.
Dakle ti tvrdiš da je isto kad raskajani ubojica dođe u ispovjedaonicu tražiti Božje milosrđe i to uspoređuješ s čovjekom koji se udaljava od Crkve govori protiv nje itd. Objasni mi u čemu je moja zloba. Može li Bog u sakramentu ispovijedi oprostiti mnoštvo grijeha ?
. Stvarno ne znam na osnovu čega si ovo zaključio. Možeš li mi molim te, to objasniti uz točno navođenje mojih riječi? Kad je tito bio raskajani grešnik, kada je došao u ispovjedaonicu jer i po tim nedokazanim pričama, Udba je uhitila i dovela svećenika u bolničku sobu, nakon toga ga ubila?
http://verbum.hr/knjige/bog-nas-ljubi-1807/Strana 119. Naziv poglavlja: "Zlobni govor" Propovjed za 11. nedjelju poslje Duhova
To nije citat pa dok ne skupim 60 kn i kupim knjigu ne mogu komentirati. Mogu samo ponoviti kako reći istinu o životu nekog očito zlog vladara nije ocrnjivanje mrtvih već naprosto istinit govor koji ima svrhu u tome da se ne nasljeduje takav poguban život koji vodi u propast duše. Zašto bi se ljudi onda uopće obraćali i mijenjali svoj život?
Očito. Dakle stranka koja me maltretirala prošle četiri godine gender ideologijom, koja je u škole pokušala uvesti zdravstveni odgoj, koja je vrištala protiv referenduma o braku itd. itd. Božo pokušava ujediniti njih s kim ???? Ideologiju ćemo ostavit sa strane i svi ćemo raditi za boljitak Hrvatske

.
To nije odlika samo kukuriku stranaka već je i hdz preko Primorca sprječavao roditelje u odgoju djece, doduše ne tako očito ali ipak su oni uvijek više slušali EU zahtjeve nego Crkvu. Moj komentar se odnosio na jedinstvenu vladu koja bi imala šansu ne trošiti vrijeme i resurse na maltretiranje građana s gender i drugim ideologijama već se pobrinuti za uspostavu bolje ekonomske situacije. Međutim teško će biti izbjegnuta lijeva ideologija u slučaju vlade Mosta i samo jedne od dvije opcije.
Da li posjeduješ neke nadnaravne moći pa znaš kad je netko fingirao ispovjed i obraćenje? Zašto se recimo po mojoj logici (mojoj ne onoj koju mi pokušavaš nametnuti, i prikazati je kao moju) ne bi netko stvarno mogao zahvaljujući milosti Božjoj pokajati, i u sakramentu ispovjedi tražiti oproštenje.
Pogledaj još jednom što sam napisao. Nije teško vidjeti kao sam pisao o možebitnom budućem ponašanju zbog toga što im se prezentira „titino spasenje“ te se nemaju zašto žuriti s mijenjanjem života. Dakle budućnost je sasvim logično u sferi pretpostavke, ali pitanje je zašto ti inzistiraš na pretpostavci u prošlosti? Da je tito ičim pokazao svoje obraćenje, onda bi to bila realnija opcija koja bi se mogla navoditi kao primjer, ali budući to nije slučaj, nema pastoralne svrhe spominjati njegovo spasenje kao imalo realno, pogotovo bez isticanja potrebe čišćenja njegovih grijeha u mukama čistilišta. Stvarno je laž tvrditi kako se tito spasio (dakle kako je u raju) pored tako velikih zlodjela, a umro je tek prije 35 godina. Ako mu se Bog i smilovao, maršal će se još dugo pržiti u mukama.