Lijep pozdrav svim članovima. Novi sam na forumu i želio bih podijeliti svoju priču. Svaki savjet je dobrodošao.
Imam 26 godina, visoko sam obrazovan, dobar posao, financijski dosta dobro stojim, ali ipak još živim s roditeljima. Vjera je oduvijek bila važan dio moga života, no u posljednje vrijeme sam skrenuo s pravog puta. Sve je počelo prije otprilike 3god kada sam se razočarao u ljubav, u djevojku s kojom sam bio tri godine u vezi. Odao sam se tada porocima, alkoholu, raskalašenom životu čime se ni najmanje ne ponosim. Moji odlasci na misu su se prorijedili, čak se ni ispovjedao nisam više od godinu dana (tada). Prije godinu dana sam, u još uvijek takvom stilu života, upoznao jednu ženu (kažem ženu jer je rastavljena s dvoje djece, te je starija od mene 6god). Ona je imala također buran život, muža koji ju je tukao, zlostavljao i psihički i fizički, prokockao njihovu životu ušteđevinu, te se je ona odlučila rastati od takvog čovjeka. Okrenila se vjeri i u vjeri je pronašla mir. Odlazimo zajedno na misu, ponekad sudjelujemo u pomoći onima kojima je to najpotrebnije, pričamo stalno kako ćemo zajedno prije spavanja poćet molit krunicu. Promjenila je mene na bolje, vratila je i mene na pravi put (djelomično, jer svima je jasno da živimo u grijehu, budući je ona rastavljena). Jako sam se zaljubio u nju, ali u posljednje vrijeme me isto tako jako muči razmišljanje o našem potencijalnom budućem životu. Ona će ustrajati na tome da joj se brak i crkveno poništi, te se nadamo da bi taj proces mogao biti olakšan u ovoj godini milosrđa koja je pred nama. Sve je to valjda neka vrsta mog ispita za ovozemaljski život od Boga. Ne znam kojim putem sada poći. U svom tom razmišljanju i strahu od bubućnosti sam se ponovo odao alkoholu. Jednostavno ne znam bi li mogao podnjeti još jedan ljubavi krah, bojim se bi li moje srce to izdržalo. Svaki savjet je dobro došao.
Moj savjet ti je odgovor ne trazis na forumima. Porazgovaraj sa duhovnikom u iskrenoj ispovijedi. Emocije su snazne ali vjeruj mi jako varljive. Godina milosrda nije proglasena da bi dopustila grijeh. Nemoj se previse nadati ponistenju braka jer nije isto nevaljali i neuspjeli brak. Za zahtjev za ponistenje braka treba imati valjani razlog da brak nije imao uvjete da se sklopi. Okreni se prema Isusu i stavi ga na prvo mjesto i sve ostalo prepusti njemu. Kao prvo ponavljam potrazi dobrog duhovnika koji ce te voditi.