Evo,iako je prošlo dosta vremena,tema je još svježa.I kod nas,u Dalmaciji,organiziraju se autobusi za fra Pavića..nisam još bila,ali čitam o njemu...ponešto mi odbijajuće djeluje...malo naivno..podsjeća me na emisije astro show i te stvari..ustvari,pronašla sam tražeći njega neki tekst,mislim da nije od njega,već svećenika Marka Glogovca (nisam sigurna je li ime ispravno)...o čaranjima,zakopavanju "uroka"pred kućom,od kojeg čovjek sigurno umire polako,a liječnici ne mogu dokučiti što mu je..Pa ne mogu vjerovati da tako kaže teološki,fakultetski obrazovana osoba,svećenik...a i Pavić mi se čini tu negdje...Ja vjerujem u Krista,smijem se tim baba-vračarama i ljudima koji u to vjeruju,a neki se i deklariraju kao katolici...i onda vidim,neki svećenici govore poput astro-baba...i to onda uvlači sumnje u moju vjeru...jer ionako stalno sumnjam i propitkujem...
Koliko sam upucen fra Ivo ne podrzava M.G....Za otic u fra Ive treba imat dijetinjastu, naivnu vjeru kako kazes. No, i Isus nas na to poziva. Bio sam gore par puta, i skuplja se tamo svega i svacega. Npr. na kraju fra Ivo polaze ruke, i onda se ljudi bacaju, kao u transu. No, sam fra Ivo je upozoravao da je to blagoslov i da se ne trebaju bacat, niti glumatat. Tako da, nije on kriv sto se tamo skupi svega i svacega.
Takoder, tamo se za vrijeme sv. mise doslovno slavi Boga; glasom, tijelom, dusom..Svjedocio sam i ozdravljenjima koja su se gore dogodila. Za mene je on zivi svetac, ali, opet ti naglasavm, oko njega se skupljaju cudni ljudi, tj. svi mu dolaze; od alternative do muslimana. Tako da, vidjet ces svega i svacega. A on prima sve, nikoga ne odbacuje..