Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 15:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 28, 2016 17:26 

Međugorje je postojalo i prije ovog foruma pa nije priznato. Na ovom forumu možemo samo raspravljati i ukazivati na neke stvari, ali to ne mijenja činjenicu da ne možemo ništa promijeniti. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet sij 28, 2016 20:57 

Ipak možemo nešto promjeniti, a to je: SEBE

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2016 15:46 

Ipak možemo nešto promjeniti, a to je: SEBE

samo je Majkl Đekson promijenio crnu kožu s bijelom plastikom, a svi drugi su ljudi ostali isti... :P

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2016 21:13 

samo je Majkl Đekson promijenio crnu kožu s bijelom plastikom, a svi drugi su ljudi ostali isti... :P

Izvanjska koža nije bitna, i zmija ju mjenja, pa i dalje ostaje samo Zmija :twisted:

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2016 21:49 

Izvanjska koža nije bitna, i zmija ju mjenja, pa i dalje ostaje samo Zmija :twisted:

dec d point! :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri ožu 09, 2016 14:25 

E, dragi naš narode, pomalo je žalosno čitati pojedine komentare i to u tako važnoj temi.
Čuli ste da šutnja ne samo da nije zlato, nego je i pogubna kao sredstvo ignoriranja nekakvog "šuškanja. Sam pokojni papa Ivan Pavao II, možda najveći hodočasnik današnjice, nije branio hodočašća. Nigdje! Pa ni u Međugorje, ali će "stvar" ostati tako do daljnjega dok puk ne shvati: biskupi neće priznati ni jedno svetište ako nemaju DOKAZE! A za to smo mi, narode, sami krivi!

Duh sveti je kroz povijest kršćanstva zahvaćao uvijek kad je narod bio prepušten sam sebi iz bilo kojih razloga, pa kako ne bi tek u današnje vrijeme?! Mora li Bog danas djelovati "obrnuto", prema gore,..preko malenih doprijeti do onih "visokopozicioniranih", u Njegovoj Crkvi, ako "stvari" nisu postavljene "ispravno", prema dolje? Na žalost još ima pojedinaca koji zatvaraju vrata, uglavnom IZA sebe, ali često i ispred onih koji žele naprijed. To čine tim "preciznije" ako je poticaj došao iz nekog još nepriznatog svetišta, iako se u nj slijevaju već milijuni iz cijeloga svijeta. E, pa sad - zašto su takvi?

"Idi! Vjera te je tvoja spasila"! - rekao bi Isus. A mi se ponašamo kao onih 9 od 10 ozdravljenih gubavaca - samo se jedan vratio k Isusu da mu zahvali...

U međugorju ima mnoštvo pločica s onim "HVALA". Da, pa nećemo valjda ustvrditi da se i drugdje po svijetu ne događaju čuda? Ali, ako se ono i dogodi, umjesto da izliječeni, sa dokumentacijom i opisom tijeka događaja ode k svom župniku da to prijavi, sretnik odmah kupuje mramornu ploču i sa uklesanim(i masno plaćenim)tekstom odlazi na mjesto ozdravljenja. Takve "potvrde" ne koriste ničemu i nikom, ponajmanje dragome Bogu, koji je jadnika-srećkovića i ozdravio.

I tu je ključ. Ne bi bilo ovakvih prepucavanja...Da se to čini, ne bi bilo uopće ove teme! A Međugorje bi bilo odavno priznato.

Odlično si ovo sve napisao !!
Tolika su čuda i izlječenja događaju u Međugorju, i posredstvom Međugorja da je to nemoguće ignorirati i praviti se kao da se ne događaju!
Ali očito je da su mnoga srca današnjih vjernika, i crkvenih djelatnika ( biskupa itd) poput farizeja Isusovog doba...oni samo traže neke rupe u Zakonu da osude vidioce...farizeji su svakoddnevno gledali čuda koje je činio Bogočovjek Isus ,ali su mu stalno postavljali stupice i gledali da ga smaknu
Na kraju je svjetina koja ga je na cvjetnicu dočekivala kao kralja i klicala mu , na kraju ga je ta ista svjetina uz raspni ga ,a pusti Barabu , razapela na križ

Danas imamo isto tako jako puno pismoznanaca koji se trude dokazati da su vidioci lažovi i da Gospe nema ...sve oni vide i znaju, samo ne vide očite znakove neba i čuda koja se događaju u Međugorju i svijetu

Vrh

PostPostano: Sri ruj 21, 2016 15:16 

čitao sam jučer i danas poruke Gospe iz Međugorja...i čini mi se da su tu najbolji savjeti za tebe...mene, za sve ljude
Evo gledajući samo par zadnjih poruka sa strane http://www.medjugorje.ws/hr/messages/ nalazim tako puno duhovne pomoći, savjeta za život , za sve ljudske potrebe...vjerujem da su pomoć i lijek za neku tvoju situaciju...ne znam da li si čuo/-la za Međugorsku Gospu, da li vjeruješ u Njena ukazanja (možda je to čak i nebitno?) , ali pročitaj neke poruke sa te stranice, ili barem ove dvije koje stavljam ispod....možda rješavaju tvoje stanje i problem
Ja duboko vjerujem da se duboko pouzdanje u Nebesku Majku -Gospu i Njenog presvetog Sina Isusa Krista, nešeg trojedinog Boga može donjeti samo dobre plodove....Bog- Isus Krist nije sadist i svakome tko istinski vjeruje i MOLI se Njemu će pomoći....pomoći na najbolji način

Zadnja Poruka, 2. rujan 2016. [O] - Poruka preko vidjelice Mirjane

“Draga djeco, po volji moga Sina i mojoj majčinskom ljubavi dolazim k vama, svojoj djeci, a posebno onima koji još nisu upoznali ljubav moga Sina. Dolazim k vama koji mislite na mene, koji me zazivate. Vama dajem moju Majčinsku ljubav i nosim blagoslov svoga Sina. Imate li cista i otvorena srca? Vidite li darove, znakove moje nazočnosti i ljubavi? Djeco moja, u svom zemaljskom životu povedite se mojim primjerom. Moj život je bio bol, šutnja i neizmjerna vjera i povjerenje u Nebeskog Oca. Ništa nije slučajno, ni bol, ni radost, ni patnja ni ljubav. Sve su to milosti koje vam moj Sin dodjeljuje i koje vas vode u vječni život.

Moj Sin od vas traži ljubav i molitvu u Njemu. Ljubiti i moliti u Njemu znači - kao majka ću vas učiti - moliti u tišini svoje duše, a ne samo recitirati usnama. To je i najmanja lijepa gesta učinjena u ime moga Sina, to je strpljivost, milosrđe, prihvaćanje boli i žrtva učinjena radi drugog. Djeco moja , moj Sin vas gleda. Molite da biste i vi vidjeli Njegovo lice i da bi vam moglo biti objavljeno. Djeco moja, ja vam objavljujem jedinu i pravu istinu. Molite da biste je shvatili i mogli siriti ljubav i nadu, da biste mogli biti apostoli moje ljubavi. Na poseban način moje majčinsko srce ljubi pastire. Molite za njihove blagoslovljene ruke. Hvala vam. ”

Poruka, 2. kolovoz 2016. [O] - Poruka preko vidjelice Mirjane

“Draga djeco, Došla sam k vama, među vas, da mi date svoje brige, da ih prinesem svome Sinu, da vas zagovaram kod Njega za vaše dobro. Znam da svatko od vas ima svoje brige, svoje kušnje, zato vas majčinski pozivam, dođite za stol moga Sina. On za vas lomi kruh, sebe vam daje, daje vam nadu, od vas traži više vjere, nade i vedrine. Traži vašu unutarnju borbu protiv egoizma, osuda i ljudskih slabosti.
Zato ja kao majka kažem: Molite!, jer molitva vam daje snagu za unutarnju borbu. Moj sin kao mali često mi je govorio da će me mnogi ljubiti i majkom zvati. Ja, tu među vama, osjećam ljubav. Hvala vam. Po toj ljubavi molim svoga Sina da se nitko od vas, moje djece, ne vrati doma onakav kakav je došao; da ponesete što više nade, milosrđa i ljubavi; da biste mi bili apostoli ljubavi koji će svojim životom svjedočiti da je Nebeski Otac izvor života, a ne smrti. Draga djeco, iznova, majčinski vas molim, molite za izabranike moga Sina, za njihove blagoslovljene ruke, za svoje pastire, da mogu propovijedati moga Sina sa što više ljubavi i tako činiti obraćenja. Hvala vam. ”

Vrh

PostPostano: Uto pro 06, 2016 12:42 

Međugorje je posebno mjesto što je je, i nemam potrebu analizirati i preispitivati istinitost tih uvjerenja u pretkazanje. Meni je dovoljno što se tamo osjećam dobro i ispunjeno vjerom.

Vrh

PostPostano: Uto pro 06, 2016 13:16 

Međugorje je posebno mjesto što je je, i nemam potrebu analizirati i preispitivati istinitost tih uvjerenja u pretkazanje.

Slažem se. To obavlja Crkva, tj. organi nadležni za to. A BKJ je rekla kako ukazanja nisu dokazana... :wink:
Citat:
Meni je dovoljno što se tamo osjećam dobro i ispunjeno vjerom.

Tako bi se svaki katolik trebao osjećati svaku nedjelju i blagdane na misi u svojoj župi. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2017 12:53 

Što se to događa u Međugorju, sad kad se bliži 100. godišnjica Fatime i 500. obljetnica reformacije?

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2017 13:58 

Što se to događa u Međugorju, sad kad se bliži 100. godišnjica Fatime i 500. obljetnica reformacije?

Što se baš u Međugorju događa, ne znam, ali vidim da je biskupija osvježila svoju stranicu:
http://www.md-tm.ba/naslovna

ali svejedno su ostavili dostupnom i staru stranicu:
https://web.archive.org/web/20160101222 ... /index.php

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2017 17:18 

Pozdrav nakon dužeg vremena. Osjetio sam potrebu da se javim u vezi Međugorja. Jučer je na 24 sata ovjavljeno ukazanje u Međugorju i kad pročitate komentare ispod teksta vidite kakvi su ljudi. Svi se sprdaju s Međugorjem i najviše me boli što se vrijeđa Gospa i vidjelica Mirjana koju volim i cijenim.

Drugo je što sam primijetio da puno ljudi koji nisu katolici vrijeđaju i ismijavaju Međugorje. To nije u redu, jer meni ne pada na pamet da idem na neke njihove stranice, jer ja njihove vjere uopće ne doživljavam. Imam svoju vjeru i za mene je ona jedina.

Treća stvar je moja ogorćenost Papom Franjom što ne prizna Međugorje. Sprdati se s Međugorjem nije dobro i ja to nikada neću zaboraviti.

Što nam je donijela demokracija, da se svatko sprda sa stvarima koje nisu za sprdnju.
Ja sam s jedne strane jako ljut, a s druge bi htio da se ljudi više vole i da dobrota zavlada.

Boli me to što vidjelica Mirjana moli za sve ljude, a oni ju vrijeđaju. To mi najteže pada. Ne razumijem otkuda tolika zloba u ljudima?

Ovo sve nije dobro. Ovo sve ne valja. Ne razumijem što Papa čeka s priznanjem Međugorja?
Ne očekuje valjda da mu se nebo otvori nad Latinskom amerikom.
U čemu je problem?

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2017 17:26 

@Mihael

A gdje se to ljudi i papa sprdaju s Međugorjem?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2017 17:37 

@Mihael

A gdje se to ljudi i papa sprdaju s Međugorjem?

Svugdje po portalima, a i novinari objavljuju tekstove iz kojih isčitavam posprdnost.
Papa je rekao da Gospa nije poštarica i na taj način je dosta rekao.
Otkuda Papa zna da nije moguće toliko ukazanja do danas? Moguće se ukazati milijardu puta u milisekundi.
Ovo je sve jako tužno. Ljudi su slijepi i sve je to jako žalosno.

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2017 18:08 

Svugdje po portalima, a i novinari objavljuju tekstove iz kojih isčitavam posprdnost.

Nisam primijetio...link? :|
Citat:
Papa je rekao da Gospa nije poštarica i na taj način je dosta rekao.

I dobro je rekao. Ne bi valjalo da je poštarica, je li tako? :wink:
Citat:
Otkuda Papa zna da nije moguće toliko ukazanja do danas?

Možda zato što prečesta ukazanja ukazuju na to da su svrha samima sebi. :wink:
Citat:
Ovo je sve jako tužno. Ljudi su slijepi i sve je to jako žalosno.

Da...ljudi misle da znaju bolje od samih biskupa. :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata