Citat:
Neznam o kakvim ti zabranama pričaš. Cilj hoda za život je bio osvijestiti ljude u ovom sekularnom društvo o vrijednosti ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Ispostavilo se da se mnogo mladih majka odlučilo na pobačaj iz razloga jer im je kroz medije prezentirano da fetus nije ljudsko biće već nakupina stanica koje se možeš riješiti ako to želiš bez ikakvih posljedica.
Odlicno onda, ako krajnji cilj nije zabrana. Podrzavam da svatko izrazava svoje misljenje.
Citat:
Je li bi htio da tvoje dijete ima suživot s pedofilom? Ipak nije dobro nametati ideje "jedne društvene skupine" (?) nad onima koji smatraju drugačije? Je li bi stoga spavanje s djecom trebalo tolerirati jer "drugog ne diraju"?
Ne postoji nitko normalan u svijetu koji bi tako nesto odobravao. Tako da je besmisleno osporavati pravo na pobacaj sa pedofilijom. Ako malo razmislis, bez obzira na svoje stavove, vidjet ces da sam u pravu (po ovom pitanju).
Citat:
Etičko povjerenstvo Petrove bolnice je konkretno na upit Ustavnog suda odgovorilo da život počinje spojem muške i ženske spolne stanice, tj. začećem. Sukladno takvim odgovorima struke se može onda dalje raspravljati, no u svakom slučaju svaki život treba štititi i ja želim da se svim obiteljima, pa tako i mojoj i tvojoj, pomogne konkretnim mjerama da se lakše mogu odlučiti za ljepotu života.
Eticko povjerenstvo koje je u sastavu katolika, tako da taj odgovor nije neutralan, i ne moze se uzeti ozbiljno. To je kao da je netko pitao eticko povjerenstvo u Saudijskoj arabiji da li je u redu tuci zene. Gruba usporedba, ali je tako.
Ali opet ponavljam, ne zelim (ne ovdje) nikoga uvjeravati u svoje stavove. Ako svrha povorke nije bila uvodjenje zabrane pobacaja, onda mirno spavam, i ponosan sam da odredjene drustvene skupine javno zastupaju svoje stavove, jer to je demokracija, pravo i sloboda govora, koja nikoga ne ugrozava i za koju smo se borili.