Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto vel 03, 2026 15:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 05, 2016 08:22 

Upravu si Zdrave kao i uvjek,zanesem se...shvati napadaju me kako najbolje znaju...,evo popravljeno...
BVB

Zadnja izmjena: tužni; Pet kol 05, 2016 19:32; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet kol 05, 2016 14:58 

Tužni, prijatelju, vrijeme je godišnjih odmora, rijetko da sad netko ovamo naleti... I molim te ne sudi drugima. Nismo li rekli: Bog i Božja je zadnja!
Da je netko osjećao da ti može pomoći, vjerujem da bi već nešto napisao. Ovako...Pa sjeti se da i svećenici zaziru od problema koje ima tvoja supruga!
O ostalom...znaš već kako. Okani se foruma, bio je i ostao moj savjet.
BB!

Vrh

PostPostano: Sub kol 06, 2016 21:58 

Pratim ovu temu i mislim da se svi moramo moliti za ovu situaciju koja je vrlo teška,
a Tužnome hvala što je podijelio s nama ovo iskustvo.
Pošto se radi o privatnoj stvari, a Zdrave je već dao svoju podršku i lijepe riječi,
ja ću se samo osvrnuti na ona dva linka koja je Tužni ostavio...

Što su to karizme? Zar je to toliko jeftino, ili je to čista magija?
Koji karizmatici prizivaju "duše pokojnika"? Pa zar nije to čisti okultizam?
Zašto su ljudi toliko naivni?
Zašto misle da molitva "određenog" čovjeka pomaže više od vlastite molitve (i obraćenja!) ili molitve običnog, nepoznatog, poniznog i pobožnog čovjeka koji se iz milosrđa moli i za naše grijehe?...
...

(Jao, opet sam pogriješila podforum i još postavljala pitanja gdje ne smijem...)

Vrh

PostPostano: Sri kol 10, 2016 23:38 
Administrator

Što se tiče privatnog dijela, u takvim situacijama je najbolje dogovoriti razgovor sa svećenikom. Preporučio sam Bolobanića koji je tamo u blizini, a tko ima za preporučiti još nekog svećenika neka napiše.
Što se tiče teme koja je javna, korisno je razjasniti neke pojmove, ne ulazeći u točnost članaka.

Pojam "iscjelitelj" je često negativan, kod onih koji sebe stavljaju na mjesto Boga, dakle čovjek je glavni, on iscjeljuje i liječi. Pravi Iscjelitelj je Isus Krist, a od "iscjelitelja" i "iscjeliteljica" koji sebe stavljaju na prvo mjesto treba bježati što dalje, bez obzira koliko uz to spominjali molitvu ili Boga. To se vidi već i po načinu govora, naprotiv poznati karizmatik o. Manjackal jasno ističe: "Nisam iscjelitelj. Ja sam samo propovjednik (...) Gospodin me pozvao da se preko mene propovijeda njegovo kraljevstvo. Stoga je svako duhovno i fizičko ozdravljenje isključivo Kristova zasluga i njegovo čudo"
Dakle kad netko sam sebe naziva "iscjelitelj", ističući time svoje zasluge, tu nije na djelu ispravna duhovnost.

Pojam "apostoli" i nazivanje sebe ili onih koje voditelj probere "apostolima" je već pojašnjeno. Pisali smo već na forumu o samozvanom iscjelitelju Davoru Dencu kojeg je fra Kožul prokazao kao varalicu, a koji je slično izabrao svoje "apostole". Čim netko sebe i izabrane oko sebe jako ističe kao posebne, uzvišene, odabrane, tu se radi o oholosti i krivoj duhovnosti.

Pojam "komuniciranje sa mrtvima" - bilo kakav pokušaj razgovaranja sa duhovima je oblik spiritizma, Crkva upozorava da se ne smije "zazivati duše pokojnika" (KKC 2116), sudjelovanje u takvim praksama često vodi u teške duhovne pa i psihičke probleme.

Vrh

PostPostano: Pon kol 22, 2016 16:19 

bok
nikakvi dobrih novosti nema,samo sam našao u mob. poruku koju "apostolima šalje njihov...." pogledajte...
BVB

Slika

Vrh

PostPostano: Uto kol 23, 2016 23:18 

Bok. Zelio bih da s vama podijelim svoje iskustvo s gospodom Lidijom Piljic. Do nje sam dosao slucajno, preko zajednicke prijateljice. Mlad sam momak, bolovao od napada panike i strahova.Svi koji su to iskusili znaju koji ke to pakao od zivota.Pri ulasku u njezin stan intenzivno sam osjetio Duha Svetoga. Gospoda Lidija me primila u svoj stan toplog osmjeha i velikog srca. Pricali smo neko vrijeme zatim se pomolila za mene. Nakon kratkog vremena vidio sam poboljsanje . Napadi panike su se prorijedili da bi do danasnjeg dana nestali potpuno. Strah je takoder nestao. Napokon sam mogao u miru voziti auto,odlaziti na posao. Moj zivot je postao ljepsi. Dobio je smisao. Isus me dotakao i ozdravio preko Lidije. Spoznao sam da je Isus ziv i da i danas ozdravlja. Po savjetu gospode Lidije redovito se ispovjedam, misa, sv.pricest i post. Postim cesto sto prije nikad ne bih mogao zamisliti. Taj susret i molitva je promijenila moj zivot na bolje . Hvala i slava Isusu na tome. Dragi clanovi neka vas sve nas dragi Isus i njegova majka cuvaju i blagoslove☺

Vrh

PostPostano: Sri kol 24, 2016 10:15 

Sretan sam zbog tebe i tvog svjedočanstva....kao šta mi je rekao jedan stari svećenik,sotona nas "plaši ili laska",poput momaka iz početka priče i tebe je dovelo na pravo mjesto,a nakon čudesne molitve Lidije iz sječnja 2015 moja žena je "visila" po crkvama......
BVB

Vrh

PostPostano: Sri kol 24, 2016 19:28 

Već kad si se uključio u temu poduči me malo,ja sam ti običan laik ,kad uđem u tuđi stan mogu samo ocjeniti uredan/neuredan i ugodno/ neugodno miriše,ništa drugo,vidim da ti možeš osjetiti Duha Svetoga ,biće si osjetio toplinu kroz tijelo ili srce? Nauči me? A kad možeš osjetiti Duha Svetoga u tuđem stanu onda vjerojatno možeš osjetiti i prisustvo sotone ,kakav je to osjećaj,podjeli s menom a zasigurno će htjeti još netko s foruma naučiti poput mene...
BVB

Vrh

PostPostano: Sri kol 24, 2016 22:17 

Duha Svetoga mogu osjetiti one osobe koje ga imaju u sebi, osobe koje su cista srca i duse. I da to se osjeti u stanu kod gospode Lidije smetalo to tebi ili ne. Sotona unosi nemir,laz i strah. Sotona tjera ljude na lose stvari prema sebi i drugima. Ja sam te htio pitati poznajes li gospodu osobno kad pises ovakve stvari? Bojim se da poznajes. To je u rangu s onim kad sudis knjigu prema naslovu a nisi je bi procitao. Mislim da ne bi bilo lose da i ti posjetis skupa sa suprugom svecenika i obratis mu se za pomoc umjesto da gubis sate na forumu . Neznam da li si svjestan sebe uopce ali i tebi je potrebna pomoc. Neka vam se dragi Isus smiluje.

Vrh

PostPostano: Čet kol 25, 2016 09:35 

opet si u pravu,obilazim redovno svećenike,treba mi pomoć,krivo vidim stvari,ti samo trebaš nastaviti svjedočiti Isusa i Lidiju,budi u kontaktu sa svojom prijateljicom i jako strpljiv,doći će i tvoj dan kada će broj 12 pasti na 11 i bit će pozvan.Život će se promjeniti kao nikada do sad,posta ćeš apostol,dobit ćeš "apostolsku zaštitu" i dar izlječenja .Bit ćeš poput dječaćića sa čarobnim štapićom,polagat ćeš ruke gdje stigneš,na obitelj,na susjede,na poslu,,ako curi nos-na glavu,ako su probavni problemi-na stomak,a vidio sam i na pasa polaganje ruku......Bit ćeš uključen u razne grupe na mesingeru,gdje apostoli 24sata na dan rade.Lidija će osjećati svaki tvoj korak,kad si tužan ,kad sretan,kad nisi poslušan Isusu.Isus će vas obasipati ljubavlju,sve ga možete pitati šta vam nije jasno ,svaki korak vašeg života, a ako si zabrinut za svoje pokojne možeš "zaviriti" kako su....
Imam vremena za forum...
Naslov priče je moj,ja ne sudim nego iznosim činjenice koje mogu pokrjepiti dokazima...
BVB
Otvoriš novu temu pa svjedoči,čiji si odvjetnik?

Vrh

PostPostano: Čet kol 25, 2016 12:14 

Meni se cini da si ti opsjednut sa Lidijom. Nije ti mozda palo na pamet da ti je zena imala problema i prije nego je stupila u kontakt s Lidijom. Vidim da ti molitva smeta. Kazes da ti zena visila u crkvi?! I to ti smeta. Ako Lidija i okuplja apostole kako ti kazes koji mole za ljude u potrebi,opet ponavljam sto ti tu smeta?! Zasto ti smetaju svjedocanstva i dobra djela. Sto nosis u srcu kad imas snage prosipat otrov po forumu i to same lazi. Kazes obilazis svecenike. Vidim,postujes ih pa kako da ti oni zeni nisu pomogli...sad opet procitaj prijasnji moj post. Hocu reci pozabavi se sobom i zenom. Ostavi Lidiju na miru. Ispovjedi se. Idi na sv.misu,pricescuj se pa me mozda za pola godine neces pitati sarkasticno kako osjetiti Duha Svetoga i sotonu jer ces sam znat odgovor na to pitanje. Ti vodis rat sam sa sobom i toga nisi svjestan uopce. Ne bori se s vjetrenjacama uzalud. Isus uvijek pobjeduje zlo zapamti. BVB

Vrh

PostPostano: Čet kol 25, 2016 14:05 

vjerojato si u pravu....
samo mi nije jasno kako prosipam otrov po forumu?svako je slovo točno i istinito,nema slova laži...imam dokaze za svaku rečenicu.

BVB

Vrh

Naslov: tuzni
PostPostano: Pet kol 26, 2016 01:14 

E moj prijatelju,najlakse ti je druge osudivat za greske koje sam radis,okani se ovoga i rjesi u obitelji svoje odnose,
kako ti mozes takav nekom sudit sram te bilo. Ucini samo dio dobra kao gospoda sa kojom si opsjednut
pa nece ti padat na pamet ovakve ludorije pisat. Ti si bas neki zao lik i ne cudim se da ti je raspad u obitelji.

Vrh

PostPostano: Pet kol 26, 2016 09:24 

Zaharija i Odvažni,preispitajte VAS DVOJICA SEBE!
Otkuda ste toliko sigurni da ste vas dvojica pravednici? Ako ne želite ili ne znate kako pomoći, barem se pokrijte ušima i šutite. S Tužnim kontaktiram od prvog njegovog posta. Ništa vas dvojioca ne znate. Ne shvaćate! A Zaharija, novi svetac, detektor Duha Svetoga?
Dajte judi, spustite se među raju, među male ljude, među patnike, koji TREBAJU pomoć a ne osude.

Što se tiče apostola i njihove šefice, hajdete prosudite: Otkuda joj sposobnost da na daljinu, bez kontakta, shvati da joj žrtva/apostolica izmiče jer eto, počela je ići u crkvu, kod kuće moli s mužem. Pa ju je "izbacila iz apostolica".
Stvari gledate samo kroz svoju prizmu što je nepošteno, svakako nije baš kršćanski.
Imate PP, pa što niste s Tužnim prvo u "četiri oka", a ne obvako pametovati i osuđivati?
Bog nam se svima smilovalo jer smo smo mi šaka jada. Jer zasigurno smetnuste s uma: "Mnogi prvi bit će posljednji, a posljednji prvi" (ili obrnuto, što se ipak svodi na isto - na što znadete, valja...vjerujem...želim vjerovati da ste to zaboravili).
.
https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/s ... fanatizam/

Vrh

PostPostano: Pet kol 26, 2016 15:35 

Ja možda jesam zlo najveće,prihvaćam i razmotrit ću vašu teoriju,jedini sam ja problem u ovome svemu,ja nisam htio prihvatiti da Isus govori iz te žene i to je moje pravo!.Pošto sam bio udaljen od Boga odabrao sam ovi forum da dobijem savjet jer po imenu tu su ljudi laici i svećenici bliže Bogu od mene,pa sam tražio mišljenje i iznio sve kako ja vidim i šta se događalo.Nema laži,i neznam zašto trebam šutjeti,istina je tu neka ljudi prosude.Neke stvari nemaju logiku,npr "možda je žena od prije opsjednuta",moguće,zar je moguće da je Isus primio apostola sa prljavim srcem?Mislim da on naša srca čita ...Lidija je rekla " u tebi je tama",je slažem se ,ja sam ta tama,zar Isus reče apostolu "odlazi" ,u tebi je zlo.Ja sam očekivao da će Isus reći u tebi je zlo izlječit ću te ,Ja sam taj koji je pobjedio zlo! I pitam ženu šta dalje," a kad rješim problem mogu se vratiti u apostole",pa tko to još pobjeđuje sotonu?.Možda je ovo psihička bolest,i to treba ispitati,samo je sigurno kada sam ja ženi zabranjivao ići na molitve i rekao da to nije Isus,napadi su krenuli ,sve više i više,nakon izbacivanja za 30 dana došlo je sotonsko opsjednuće 3 stupnja,a ja sam takodjer opsjednut kako reče novi član,sotonom -2 stupanj...prouči stupnjeve...dobro i zlo su izmješani da neznaš šta je šta,kao da šetaš ulicom pijan i ideš od jedne strane do druge ,a nemožeš nikako ravno hodati... sve vaše teorije prihvaćam,iznio sam činjenice a ne izmišljotine i trebam pomoć....
BVB

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata