Kao što sam i mislio, bio sam ipak u pravu što sam te uzeo za zafrkanciju na ovome skoro pa i mrtvome forumu. Ne samo da mi nisi odgovorio na pitanja koja sam postavio, već si i sam izvršio svoju psihoanalizu:
Citat:
...iskompleksiran nisam ali frustriran jesam.
(...)
...nastup mi jest prepotentan s razlogom jer sam frustriran činjenicom da masa po gaussovoj sredini opet radi sranja,...
(...)
Zato sam isfrustriran situacijom...
Ajmo sada iskreno, zbog čega bi itko htio s prepotentnom i (is)frustriranom osobom komuncirati ako ona ne traži pomoć kako bi se riješila te frustracije i prepotencije? Zar stvarno itko želi biti
vreća za ispuhivanje, osim možda mazohista?
Ono što i potvrđuje tvoje navode jest percepcija pojmova kroz osjećaje, a to se vidi ovdje:
Citat:
Neoliberalizam je fašizam i nato sam aludirao.
(...)
...jednako sam lijevo kao i desno...
(...)
Ponavljam, neoliberalizam je novi fašizam,...
Iako bi za ozbiljniju raspravu trebalo dati definiciju i liberalizma i fašizma, to nisi napravio jer kao što se vidi, komparaciju pojmova radiš kroz osjećaje. Tako loš osjećaj koji izaziva fašizam, u tvojoj glavi izaziva i neoliberalizam. Stoga izvodiš zaključak kako je fašizam isto što i neoliberalizam. Isto je s lijevim i desnim, gade ti se i jedni i drugi, pa se pozicioniraš tamo gdje nema te gadljivosti (koja izaziva frustraciju) a to je neka sredina, što bi rekli treći put. Ironija je u tome što su se tamo baš smještali fašisti.
Treće, i manje bitno jest iznošenje krivih podataka, bilo da su izrečeni pogrešno:
Citat:
...tko je financirao 3.Reich,...
3. Reich se financirao kroz trgovinu, osvajanje (zlatne rezerve u Pragu, Beču,...), poreze i druge namete (kao i svaka država),...
Ono što si htio napisati je kako se financirao NSDAP (nacistička partija), ali s obzirom da knjige kupuješ tako da se uklapaju uz boju zavjesa, ne znaš da je ta teorija prvo nastala i ozbiljno je istražena u Istočnoj Njemačkoj, te je tamo došlo do jednog zanimljivog obrata: strani kapital je financirao mahom sve stranke (pa i NSDAP), a sama nac. partija nije baš tu dobila puno novaca, koliko su dobile druge stranke (pa i komunistička partija). Izvor za ovo što tvrdim jest E. Nolte "Fašizam u svojoj epohi" (imaš na Scribd-u). Stoga je jasno zašto je ta teorija pala u vodu, a upravo su teoretičari zavjere ponovno je oživjeli i nekritički iznijeli kako bi zaradili koji dolar. Odnosno, da su bar nastavili gdje su "crveni" stali. Ne, oni su uzeli samo njihov početak.
Stoga je jasno kakvu literaturu čitaš i koje je kvalitete.
btw. kako to da nisi napao socijalizam ili komunizam?
No, nemoj se truditi i možda nećeš imati ni vremena za odgovoriti. Zbog psovki ću te prijaviti administratoru i tražiti ću da ti se da perm-ban. Ne činim to iz ljutnje, jer bih se i dalje volio malo našaliti, s obzirom da ne mogu (a ne da ne želim) normalno raspravljati. Ovo je ipak "specijalizirani" forum gdje je besmisleno uopće raspravljati s onima koji ne žele dobiti katolički pogled na stvari i probleme. Mislim da bi ti više pasao forum.hr koji je zamišljen kao opći, tamo gdje se nalazi sve od erotike, preko prava, psihologije, politike i astrologije do religije, duhovnosti i filozofije.
Sretno u životu.