Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 02:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 115 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri tra 25, 2012 21:41 

+!
Adamov sindrom traje i dalje:
- Žena je kriva!
- Zmija je kriva!
- Susjed je kriv!
- Krivi su političari!
- Svemirci su krivi!

Pitanje:
- Postoji li jedan razumni punoljetni čovjek, koji će tvrditi:
'Kriv sam! Zaslužio sam kaznu.' ???
Lk 23,41
Ali mi po pravdi jer primamo što smo djelima zaslužili, a On - On ništa opako ne učini.

Lk 18,22
Čuvši to, Isus mu reče: "Još ti jedno preostaje: sve što imaš prodaj i razdaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za Mnom!"

- Želi li netko biti slobodan poput sv. Ivana Krstitelja?
- 'Drži li ljestve faraonskom sustavu' slobodan čovjek?

Dan bez osmijeha i čuđenja je bezlično siromašan dan.

Vrh

PostPostano: Čet tra 26, 2012 06:18 

+!
Link za jednu današnju tribinu 26. IV (četvrtak) u Zagrebu:
http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... &Itemid=24

Čovjek prima informacije cijeli svoj životni vijek.
Pitanje za Josipa Jurčevića:
- Kojim gospodarskim programom zlo ne može manipulirati?

Pitanje za Krešimira Mišaka:
- Što ćemo s tim informacijama, te može li se čovječanstvo oduprijeti zlom planu porobljavanja?
- Uspijeva li zlo u svojim planovima do sada?
- Može li to netko zaustaviti i ako da, tko je/su i s kojim postupkom?

Pitanje za vlč. Ivana Miklenića:
- Što je smisao sv. Vjere?

Odgovor na 1. pitanje jest:
- Ne može se manipulirati s Programom našeg Političara = Kralja nad kraljevima, a to je Evanđelje (Radosna vijest).
Lk 18,22
Čuvši to, Isus mu reče: "Još ti jedno preostaje: sve što imaš prodaj i razdaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za Mnom!"

Odgovor na 2. pitanje jest:
- Znanje je dobro, ali i pored svih informacija zlo polako i strpljivo odrađuje svoj zadatak,
a samo slobodna/e osoba/e mogu zaustaviti širenje zla.

Odgovor na 3. pitanje jest:
- Izlazak iz 'Egipta i faraonskog sustava'(kuća) i dolazak u obećanu zemlju = dom/domovina.

Vrh

PostPostano: Ned tra 29, 2012 10:57 

utopija je napisao/la:
+!
Link za jednu današnju tribinu 26. IV (četvrtak) u Zagrebu:
http://hrsvijet.net/index.php?option=co ... &Itemid=24

Čovjek prima informacije cijeli svoj životni vijek.
Pitanje za Josipa Jurčevića:
- Kojim gospodarskim programom zlo ne može manipulirati?

...

Odgovor na 1. pitanje jest:
- Ne može se manipulirati s Programom našeg Političara = Kralja nad kraljevima, a to je Evanđelje (Radosna vijest).
Lk 18,22

Samo jedno pitanje: koliko se puta u prispodobama spominje "vjerni sluga" kojemu je zadatak mudro čuvati i upravljati Gospodarevim imanjem, dok se ovaj ne vrati?

Vrh

PostPostano: Ned tra 29, 2012 12:08 

+!
Ljubljena i predraga sestro, ne znam.

Dobro je znati i ovo:
Lk 12,47
I onaj sluga što je znao volju gospodara svoga, a nije bio spreman ili nije učinio po volji njegovoj, dobit će mnogo udaraca.

No, dobro znam, što mi je činiti, ali ne činim.
Ostavljam Gospodina po strani, da bih titrao ljudima u ljudskim glupostima, besmislima i grijehu.
- Jesam li dostojan biti Njegov učenik?

Nanovo sam sebi stavljam okove, a molim Gospodina, da mi ih skine kao i prije.
Ah, što sam pametan!
Dolazim opet u zmijsko leglo, nakon što sam već bio u njem.
- I ja razbojnik, da se čudim drugim razbojnicima?

+!
Jr 42,14
ako kažete: 'Ne, u Egipat idemo, rata više da ne vidimo, glasa bojnog roga više da ne čujemo, da ne moramo biti više gladni kruha; da, onamo idemo',
'Egipat' i 'obećana zemlja' su u suprotnosti.
- Zašto?

+!
Civilni ili hramski novac (papirnata novčanica, kovanica, kartica, bon,...) je napravljen od materije, koju nalazimo u svijetu, kojeg je stvorio Stvoritelj.
Presvetoga mogu zamijeniti s nevažnim i bezvrijednim novcem poput Jude,
te Ga još k tome ljubiti u presveti Obraz.
Kad novac i ne bi postojao, ipak bih mogao Neprocijenjivog obezvrijediti i s nekim drugim nevažnim pojmom,
te Ga predavati u zločinačke ruke.

+!
Ef 6,12
Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.

- Na koji se način upravlja ovim svijetom?

EDIT:
Molim da se ne piše post za postom, jer se time ne potiče komunikacija. Ova 4 posta zaredom su stoga spojena u jedan.
Admin

Vrh

PostPostano: Čet svi 10, 2012 09:44 

Najvažnija je borba protiv illuminata,trebamo se boriti vjerom naravno,to je najjače oružje,evo malo o iluminatima,koji na principima prljavog života,senzacije,kontrole medija i sotonizma već godinama i godinama pokušavaju stvoriti vladajuću sjvetsku ložu,u ovom video zapisu,ubijen američki raper 2 pac Shakur (ubijen jer je pjevao protiv iluminata) govorim i iluminatima u samoj rap glazbi

http://www.youtube.com/watch?v=IxDD4pfI ... re=related

Vrh

PostPostano: Čet svi 10, 2012 20:27 

+!
Mt 5,39
A Ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.

Nisu problem ljudi iz tajnih društava kao ni čovjekomrzac niti bi trebali o njima uopće trošiti vrijeme i riječi.
Oni rade samo ono što žele i što im je dopušteno.

Naivnost

Ako je mladić zaručen ili oženjen, onda ne smije nasjedati na zamamne provokacije neke djevojke.
Ako mladić voli djevojku, onda su mu korisne samo misli o njoj i izgradnji zajedničkog doma,
a ne o namiguši i kako se oduprijeti njezinom koketiranju i općenito o njenim spletkama.

Spletkarenje tajnih društava i vladavina kneza ovoga svijeta se može srušiti kao kula od karata.
Taj virus zvan 'Egipat' može nestati samo ako umremo sebi prepuštajući se potpuno Gospodinu.

Vrh

PostPostano: Čet svi 17, 2012 13:12 

ezo je napisao/la:
Najvažnija je borba protiv illuminata,trebamo se boriti vjerom naravno,to je najjače oružje,evo malo o iluminatima,koji na principima prljavog života,senzacije,kontrole medija i sotonizma već godinama i godinama pokušavaju stvoriti vladajuću sjvetsku ložu,u ovom video zapisu,ubijen američki raper 2 pac Shakur (ubijen jer je pjevao protiv iluminata) govorim i iluminatima u samoj rap glazbi

http://www.youtube.com/watch?v=IxDD4pfI ... re=related

Ovim postom si me zainteresirao pa sam razmišljala o tome 2 dana... :?

Činjenica je da je Shakur imao par pjesama o iluminatima, a činjenica je i da je bio žrtva protivničke lokalne bande, a nikad nije razjašnjeno tko ga je točno ubio (Navodno je ubojica nakon 2-3 godine sam ubijen). Problem je u tome što se njegov način i stil života i nije se baš razlikovao od tzv. iluminata u rap glazbi. S ovog linka poveznice vode na "teoriju zavjere" protiv rapera DMX-a koji također nema baš tako idiličan život, i poveznice vode na "teoriju zavjere iluminata" protiv pjevačice Aaliyah koja je poginula nesretnim (?) slučajem u avionskoj nesreći, a zadnja uloga joj je bila u filmu "Queen of the Damned" prema knjizi Anne Rice ("Razgovor s vampirom", "Vampir Lestat"). I niz drugih iluminatskih teorija...
Anne Rice se u međuvremenu obratila na kršćanstvo, DMX pjeva "Lord give me a sign" i takozvani kršćanski rap, i "slučaj" nam govori da čim se osoba iz javnog života obrati prestaje biti zanimljiva medijima i mediji više o njoj ne pišu...
A mediji povlače za sobom biznis i tako se krug zatvara.

Tu ne igramo malu ulogu niti mi potrošači, mi smo itekako važna karika u lancu bez koje ne bi ništa funkcioniralo.
Drugim riječima, ne možemo se boriti protiv "iluminata" (i što to uopće znači), ako sami ne naviještamo kršćanstvo.

Vrh

PostPostano: Pet svi 18, 2012 06:18 

+!
Dj 1,6-7
Nato ga sabrani upitaše: "Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu opet uspostaviti kraljevstvo?"
On im odgovori: "Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio Svojoj vlasti.
Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete Mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje."

- Ima li novaca u kraljevstvu, koje će Gospodin uspostaviti?

Vrh

PostPostano: Sri svi 30, 2012 14:14 

utopija je napisao/la:
+!
Dj 1,6-7
Nato ga sabrani upitaše: "Gospodine, hoćeš li u ovo vrijeme Izraelu opet uspostaviti kraljevstvo?"
On im odgovori: "Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio Svojoj vlasti.
Nego primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete Mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje."

- Ima li novaca u kraljevstvu, koje će Gospodin uspostaviti?

U ovom odlomku je vidljivo kako učenici, čak i nakon Uskrsnuća, gaje ovozemaljske mesijanske nade u "revoluciju" i još uvijek ne shvaćaju bit dolaska Mesije. To počinju razumijevati tek nakon Duhova...

Vrh

PostPostano: Sri svi 30, 2012 22:06 

+!
Jedna osoba mi je rekla danas, da šalju šolde (novce), a ne reklame.
Da su novci poželjni ne bi bili u banci pod ključem.
Voće i povrće, voda, zrak, Sunce, kiša, vjetar, oblaci, godišnja doba,... nisu pod ključem.

Kako nosim poštu, mnogi mi znaju reći, da nosim samo račune.
Znao sam nekad nekima reći, da računa uopće ne bi bilo, da se mene pita.

Kako se opet približava turistička sezona, sve češće će se čuti sirena hitne pomoći.
No, duhovna sirena neprestano svira.
Smisao posta, celibata klera, pokore,... je u tome, da se ne uljuljuškamo u ljudsku (egipatsku) udobnost.
Bebe je dobro odjevati u mekušasto.

Mt 11,8
Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima.

Vrh

PostPostano: Pet lip 22, 2012 19:47 

+!
Na današnji dan, kada se sv. John Fisher biskup i sv. Thomas More časte u Crkvi,
imam potrebu napisati, da sam završio s pisanjem na ovom forumu,
a tako i na ovoj temi, koja je za mene posebno važna.

Prije nekoliko godina, kada sam odlučio pisati na 'croportal forumu' u rubrici 'filozofija i religija',
tražeći pojam za ime mog profila uzeo sam riječ 'utopija'.
Potom sam pisao i ne nekim drugim forumima od kojih dva više nisu u funkciji.
Na svima koristim isti pojam 'utopija' za ime profila, a slika profila je ili Raspeti ili Jaganjac Božji,
koji su kiparski radovi p. Marijana Gajšaka DI,
jer se trebamo ponositi samo sv. Križem Isusovim.

Lakše je uloviti ribu, nego čovjeka.

Rim 12,2
Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je Volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.

Vrh

PostPostano: Sub kol 11, 2012 20:00 

Bartolomej je napisao/la:
Poštovani. "Naletio" sam na stranicu "Povelja slobodnog svijeta" http://www.freeworldcharter.org/hr
Ne znam je li već netko o tome pisao . Zanima me vaše mišljenje - Postoji li mogućnost da svijet odustane od novca kao od svog centra ?
Postoji li ozbiljna mogućnost da se kroz današnji oblik politike i upravljanja legalnim pravnim putem društvo dovede do utopije ?
Je li moguće organizirati društvo bez financija sa ravnopravnom podjelom resursa ?
Jel moguće ostvariti takav svijet bez oružanih revolucija i sačuvati ga od nekih novih moćnika i silnika ?
Ovaj video na naslovnici "Povelja slobodnog svijeta" golica maštu ali je li moguće tako jednostavno prebaciti svijet na drugačije razmišljanje.
I kako bi taj svijet izgledao - bez prostitucije, bez kriminala , bez korupcije ili bi neki od tih elemenata "evoluirali" i opstali u nekom izmjenjenom obliku .
Kako bi u tome svijetu živjela crkva tj. bi li takav svijet postao još odvojeniji od Boga ili bi kršćanstvo bilo bolje prihvaćeno ?

Prije svega, vrlo dobro znamo Marksa i njegov komunizam, iako ima nekih koji negiraju njegove loše strane, mada mislim da su to ljudi koji su čitali samo komunističke cenzurirane literatura. Kao što Toma Akvinski, koliko se sjećam da je to bi on, kaže, ja se bojim čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu… Tol'ko o komunizmu…

E sad što se tiče Vaših pitanja:

Svijet bez novca? Pa još od davnih vremena je u svijet došao robni novac(ovce, telad, …), prije toga je kupovina išla naturalnom razmjenom, mada i to predstavlja neku vrstu novca. Sada isključit novac bi bilo kao da nema razmjene, tj. subjekt A bi nešto proizveo, ali ga ne bi mogao niskim podijeliti. Osim, naravno, ako bi se išlo naturalnom razmjenom.
Tako isto postoje i dvije vrste ekonomske reprodukcije. Prva je bila naturalna, danas se koristi u domaćinstvima tradicionalnih obitelji. Ona obuhvaća 3 procesa, proizvodnu, raspodjelu i potrošnju. Današnja reprodukcija obuhvaća 4 procesa, proizvodnja, raspodjela, razmjena pa tek onda potrošnja. Da bi neki subjekt se domogao nečega što njemu treba, ovisan je o trećem procesu, razmjeni. Isključit razmjenu bi se svodilo na to da bi trebao neki funkcionar koji bi vršio „raspodjelu prema potrebama“, kako često komunisti kažu. Oni su se kunili svim' i svačim' da su oni ti koji znaju raspodijeliti, ali znamo da nisu znali! Ali da dođemo do sljedećeg djela interpretacije, zamislit ćemo da postoji čovjek koji neće doći u iskušenje kada se dočepa funkcije raspodjele.

Raspodjela prema potrebama:

Subjekt A je inteligentan, radišan, obrazovan i kratko rečeno, ima perspektivu da nešto stekne, ali nema djece. Subjekt B isto je inteligentan, ali lijen pa se nije mogao obrazovat, a ipak ima puno djece. Raspodjela prema potrebama bi bila ovako: Subjekt A koji na osnovu svoje kvalifikacije i karakteristika proizvodi(a proizvodnja je neophodna faza reprodukcije) 10 nekih jedinica, ali mu je potrebno samo 4. Za razliku od toga, subjekt B proizvodi jedva 2 jedinice nečega, ali mu je potrebno, pošto ima djece, 8 jedinica. Dakle, višak koji proizvodi subjekt A bi se trebao raspodijeliti nepravedno dajući onom lijenom 6 njegovih jedinica. Bit ču srdačan i reći ču, ajde kad mu treba daj mu, njemu i ne treba. Ali to će imati negativne posljedice prema motivu proizvodnje. Naime, subjekt A se neće školovat više, jer zašto bi se školovao kada će svakako dobiti raspodjelom kol'ko mu je potrebno? On će biti ljeniji na poslu te ako dobije sina, neće ga upisati na fakultet.

Krajnja konzekvencija moje interpretacije jeste to da je nemoguće steći efikasnu ekonomiju(čitaj: da imamo, i jesti, i piti, i vozati, i kompjutere, i mačke, i pase, …) ako bi se oduzeo glavni element ekonomije, MOTIV!

Odgovor na prvo pitanje je bio malo poduži, ali sam obuhvatio sa njim rješenja za sva pitanja.

Ja bi još nadodao da je Bog stvorio zemlju da bude takva kakva jeste, dakle, puno loših stvari i puna iskušenja na koja neki ljudi lako padaju. To se ne može promijeniti! I ja, i Vi, i peti, i deseti, svi smo mi skloni prema iskušenjima, svi bi nekad sagriješili.

Ja, inače, što se tiče ekonomije, zalažem se za neku posebnu vrstu hladnog kapitalizma, a bojkotiram socijalizam koji se uvodi! Stvar pomaganja siromašnih je stvar crkve, a ne države! Država = hladni kapitalizam, Crkva = socijalne pomoći.

Lijep pozdrav

Vrh

PostPostano: Sri ruj 19, 2012 10:02 

delikvent:"Stvar pomaganja siromašnih je stvar crkve, a ne države! Država = hladni kapitalizam, Crkva = socijalne pomoći"

Čudna logika!!! Stvar Crkve?
Država jeste hladni kapitalizam, pitanje je ZAŠTO?
Delikventu, svi smo pristali na ovaj i takav izrabljivački kapitalizam, a ako si i sam član Crkve - što onda očekuješ od Crkve!?
(ma, to je bespredmetno...)
.
Čitajući sve postove ove teme, uočljivo je da svi manje-više ukazuju na osnovne…nazovimo ih kamenčićima utopijskog mozaika. No prije njih nešto drugo

Zamislimo svijet u kojem bi, npr. po Marxu svatko radio koliko može, a uzimao koliko mu treba!
Osnovni preduvjet je da prirodnih resursa ali i novca ima na pretek ali baš POSVUDA! I tada odjednom - izbačen novac: - svatko grabi koliko želi, pravi zalihe - trgovine se prazne, ali (razmislimo odakle) ih netko nadopunjuje stalno svim artiklima) - uskoro svi imaju i previše, ta nema smisla praviti zalihe kad možeš uzeti kada i što ti treba - nema smisla ni raditi koliko možeš - imam uvijek sve što mi treba, a radit ću…Sutra!
Sad OVDJE ubacimo gladne…iz Benina npr.!
A njih promatra…(ektreman primjer) engleska kraljevska obitelj ili netko iz grupe bildeberg!
.
-Ljudsko srce nikad zadovoljno nije;
-Ego/JA - faktor, tim značajniji (i za utopijsko društvo veća prepreka) što je osoba na važnijoj funkciji/položaju;
-Globalizirani svijet, kakav je danas, ne "poznaje" siromaštvo (činjenica da 2 trećine populacije svijeta gladuje, uz onaj "ego" kao da ne postoji), što najbolje ilustrira tobožnju "potrebu" umjetnog izazivanja raznih kriza, u kojima se šačica još više bogati, a večina skoro skapava;
-Isus je živio, zbog rimskog "uvoza" u robovlasničkom društvenom uređenju…Pokazao nam je da se može preživjeti napustivši dom, bez stalnog zaposlenja i izvora prihoda…Sjetimo se prvih kršćana, ako su i dijelili sve međusobno, to bilo čisto radi pukog preživljavanja. Nema teorije o ikakvom napretku. Što su imali, prodali su i dijelili. Pa kako bi to izgledalo danas (uz uvjet da su svi istinski i praktični kršćani - što nisu?);

Povežimo onaj uvod!
Je li društvo bez novca ostvarivo? Utopija?
Ne! Apsurd već i kao pretpostavka!

Vrh

PostPostano: Sri tra 26, 2017 08:33 

+!
Prije nego počnem secirati detaljnije 'Program' i kako pokrenuti proces izlaska iz računice (operacija 'Crveno more'),
naveo bih ove citate iz 'Ljubavnog Pisma':

Am 8,5
Kažete: "Kad li će mlađak proći, da prodamo žito, i subota, da tržimo pšenicu. Smanjujuć' efu, povećavajući šekel, da varamo krivim mjerama:

Iz 55,1
O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu; ako novaca i nemate, dođite. Bez novaca i bez naplate kupite vina i mlijeka!

Otk 18,9-19
I plakat će i naricati za njom kraljevi zemlje što su s njome bludničili i raskošno živjeli kad gledali budu dim požara njezina. Prestrašeni mukama njezinim, izadaleka će stajati i naricati:
"Jao, jao, grade veliki, Babilone, grade silni! Kako li te u tren oka stiže osuda!"

I trgovci zemaljski plaču nad njom i tuguju jer im trga nitko više ne kupuje:
ni zlata, ni srebra, ni dragoga kamenja, ni biserja, ni tanana lana, ni grimiza, ni svile, ni skrleta:
nit ikakva mirisava drveta, nit ikakva predmeta od slonove kosti, nit ikakva predmeta od skupocjena drveta, nit od mjedi, nit od željeza, nit od mramora;
ni cimeta, ni balzama, ni miomirisa, ni pomasti, ni tamjana, ni vina, ni ulja, ni bijeloga brašna, ni pšenice;
ni goveda, ni ovaca, ni konja, ni kočija, ni roblja nit ikoje žive duše
.

"Voće za kojim ti duša žudjela pobježe od tebe, sav raskoš i sjaj propade ti - ne, nema ga više!"
Trgovci što svim tim trgovahu, što ih ona obogati, izdaleka će stajati, prestrašeni mukama njezinim, plakat će i tugovati:
"Jao, jao, grade veliki, odjeveni nekoć u lan tanan i grimiz i skrlet, nakićeni zlatom i dragim kamenjem i biserjem!
U tren oka opustje toliko bogatstvo!"
I svi kormilari i putnici, svi mornari i moreplovci izdaleka stoje i, gledajući dim njezina požara, zapomažu:
"Koji li je grad sličan gradu ovom velikom?"
I posuše glavu pepelom te plačući i tugujući viknuše:
"Jao, jao, grada li velikoga! Dragocjenostima se njegovim obogatiše svi posjednici morskih brodova, a evo - u tren oka opustje!"

Otk 3,10
Budući da si očuvao moju riječ o postojanosti, i Ja ću očuvati tebe od časa kušnje koji ima doći na sav svijet da se iskušaju svi pozemljari.

Otk 11,10
Pozemljari će se radovati i veseliti zbog njihove nesreće i darivati jedan drugoga jer su ta dva proroka zadavala muku pozemljarima.

Vrh

PostPostano: Uto svi 02, 2017 00:00 

+!
Pitanja:
- Je li novac=računica izmišljotina Ljubavi?
- Postoji li u Kraljevstvu neki oblik novčarstva?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 115 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata