Zdravo, u zadnje vrijeme postao sam malo agnostičan jer sam se pitao neka pitanja i ugledao kako ona se protive katoličkom vjerovanju.
Tražio sam po internetu I većina apologetika koja su probali odgovoriti ovo pitanje,ne bi dali dovoljno dobar odgovor ili bi samo odgovorili sa nečim kao "to je teško za odgovoriti" pa bih me zanimalo ima li itko dobar odgovor na ovo.
Dakle, moje pitanje uglavnom ima veze sa životinjama.
Kao kršćani tvrdimo da Bog voli svakoga i da je sveznajući. Osobno ne vjerujem u teorije mlade zemlje, da smo nastali tek prije 6000 godina, nego u staru zemlju i to evoluciju, koja je naravno vođena Božjom snagom. Zašto onda jednostavno Bog nije napravio ljude odmah,a ne stavio životinje kroz proces patnje godinama da bi od toga nastali mi. Ili žašto barem ako je taj proce bio potreban, nije nepravio takva pravila u svijetu da su sve životinje vegetarijanci ? I evolucija nije jedino mjesto, npr žašto u potopu nije nednostavno obranio životinje od potopa ?
Moje pitanje je bolje sastavljeno ovdje ali je na engleskom :
https://500questions.wordpress.com/2013 ... to-suffer/ (Nisam neki troll stvarno me zanima ovo pitanje )
U potražnji za odgovorima naišao sam na još više pitanja.
Ukratko,odgovor koji bi mi možda bio dobar je :
1. Životinje ne pate (Teško povjerljivo. Da su samo "mentalne faze" boli kad neka životinja ubija drugu, to je ipak bol bez obzira je li životinja toga svjesna ili nije )
2. To je jedini način na koji je Bog to mogao učiniti
3. Ubijanje životinja nije u nikojem slučaju zlo ( Mislim da se svi zajedno slažemo da je u najmanjem slučaju ubijanje životinja bez dobrog razloga zlo, pa zašto isti princip ne bi bio za Boga ? )
Ako imate neki dobar razlog koji može barem donekle odgovoriti pitanje bio bih zahvalan.