+!
KAKAV JE ČOVJEK?
Odmah na početku uputa, čitaoče, ako se možda tvoje 'ja' nađe povrijeđeno zbog mog stila pisanja:
a) Pročitati japansku poslovicu u mojem potpisu.
Osobu trebam poštivati, ali ne odobravam nelogično i nerazumno pisanje, pa moj stil pisanja može biti poput 'artiljerije' i nesvetačko.
b) Monopol na 'farizejski kvasac' nemaju samo neki 'kršćani' ili neke sekte.
c) Iako su 'katolici' svećenici, ipak nisu svi ministerijalni svećenici, pa nema potrebe, da pisanje laika na ovom forumu bude suhoparno i već odavno prožvakano.
Nikakvo mantranje nam ne koristi na forumu.
d) Meni je jasno, da ljudima nije jasna srž (bit, poanta) onoga što pišem ili govorim.
Ni meni nije bilo odmah sve jasno, pa ni u dva-tri dana, ali nisam odbacivao sjeme, nego sam postavljao pitanja.
Od 2008. naovamo mi je to veoma postalo kristalno jasno i veoma bolna činjenica (ne toliko za mene, jer 'ja' nisam važan),
da ću možda i umrijeti ne vidjevši kako čovječanstvo s 'katolicima' izlazi iz 'Egipta'.
No, sve u svoje vrijeme.Čak i kad bi izašli iz 'Egipta', to ne znači, da će čovjek automatski imati sv. Vjeru ili da će imati više sv. Vjere ili da više ne mora raditi na svojoj svetosti.
Čovjek i dalje može robovati računici.
To je čovjek.
Čovjek
može i dužan je, dok je u svijetu naučiti ljubiti ili barem biti na tom putu i truditi se to naučiti,
ali ne mora.
Ima slobodnu volju i izbor.
Iako Ljubav poput ljenjivca djeluje u svijetu od Adama i Eve do danas, ta sporost nije do Ljubavi, nego zbog čovjeka,
jer 'ja' sam tvrde šije, tj. 'ja' sam 'ljenjivac' (dvoprsti ili troprsti).
Sve što se događa, dopušteno je od Ljubavi (ubojstva nerođenih, nezaposlenost, deložacije, nepravda, laž, manpuliranje, rat i nasilje,...).
1 Sam 8,18
I kad jednoga dana budete vapili za pomoć zbog kralja koga ste sami izabrali, Gospod vas neće uslišati u onaj dan!VLAST
"... podložni vlastima i plaćamo im poreze."Istina jest, da je Ljubav dopustila Hebrejima, da postave nad sobom kralja kao što ga imaju i drugi narodi.
U 'Ljubavnom Pismu' pročitajmo ovo,
ali ne površno:
http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bibl ... am%208%2C5Pitanja:
- Zašto bi neki kralj ('katolik'), ako želi biti učenik Učiteljev i prati noge drugima, bio odvratan?
- Zašto je sv. Thomas More napisao knjigu 'Utopija', koja je tiskana 1516., dok je Europa bila 'katolička' i vladari 'katolički'?
- Zašto uopće ljudi i teolozi pišu i promišljaju o 'državi Božjoj'?
- Zašto je vatikanska zaklada
'Centesimus annus' raspisala natječaj 2012. o tome, kako socijalni crkveni nauk može
poboljšati društveni i gospodarski život?
https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/o ... suca-eura/(proučiti članak,
ali ne površno!!!)
Zamisli, da 'ti' dođeš na vlast poput kralja s velikim ovlastima.
- Kako bi vladao? (
'Daj čovjeku vlast, pa ćeš vidjeti kakav je.')
- Je li Salomon bio mudar i pred kraj svog življenja u vremenu i prostoru?
POANTA
Poanta je, da 'ti' ne shvaćaš poantu mog pisanja, jer ne vidiš dobro.
Osim toga, u mojem tekstu stoji, da bi dotična država trebala novac zbog drugih država (uvoz-izvoz).
Bit Kraljevstva jest, da računica ne smije vladati niti imati moć, nego Ljubav, a Ljubav nema nikakve veze s računicom.Nije bit Kraljevstva uljepšavati i poboljšavati 'Egipat'.Ponavljam pitanja i gradivo:
- Je li Kralj nad kraljevima Političar?
- Je li Kraljevstvo uređeno i kako?
- Želi li Kralj nad kraljevima, da bude Njegova Volja na Zemlji kao što je i na Nebu, te ako da, tko će to ostvariti i na koji način?Cilj je doći u 'obećanu zemlju', ali poanta mog pisanja jest, da se odlučimo na
proces (dugotrajni!!!) izlaska iz 'Egipta'
i bez obzira na naknadno mrmljanje kako je bilo bolje u 'Egiptu',
gdje se povećavaju norme, jer nas 'faraon' proglašava ljenčinama, gdje se ubija podmladak, gdje se zbog stresa i opterećenja mlatimo među sobom i natežemo unedogled.
KATOLIČKI NAUK I PORUKA BIBLIJE
'Ti' zastupaš ovakav stav:
'Bolje liječiti, nego spriječiti!'U svijetu će uvijek biti siromaha, kojima će trebati pružiti ruku,
ali ih ne moramo mi stvarati tako što ćemo 'držati ljestve faraonu' kako bi mogli pokazati (javno ili tajno) svoje veliko humanitarno srce.
Pričica:
Od silnih oborina svakim danom raste vodostaj rijeka i prijeti ogromnim poplavama, te tako može nastati velika šteta na domovima i ostalim zgradama.
I dok neki 'amater' već odavno govori kako bi trebalo napraviti nasip i kako treba mnogo ruku,
da se to napravi, čak ustraje i onda kada je već skoro kasno,
ljudi ne slušaju njegovo "budalesanje",
nego neki užurbano odlaze kupiti masnu boju za zidove kako bi mogli obojati svoje domove prije nego budu poplavljeni.
Drugi opet uopće ne reagiraju, nego i dalje žive kao da se ništa posebno ne događa.
Oni prvi u redu čekaju kupiti boje.
No, kako nema dovoljno za sve, neki se svađaju i tuku.
Neki opet humanitarno dijele s drugima i bojaju zidove od poda na više, čak i onda dok im voda polako raste i ne dođe do stropa.
Inače, ima jedna činjenica, koju ljudi ne moraju znati: postoji učinkoviti sustav protiv poplava.
Čovjekovo pomaganje bih mogao slikovito opisati riječima iz 'Malog mista':
-
"Fermaj, Roko! Dosta ste spasili! Ne spašavajte više ništa!"ZA ZAVRŠETAK
Dodao bih ovaj 'protivnički' argument, gdje Učitelj savjetuje kupovinu mača I uzimanje kese (s novcima), ako je netko ima:
Lk 22,36
Nato će im: "No sada tko ima kesu, neka je uzme! Isto tako i torbu! A koji nema, neka proda svoju haljinu i neka kupi sebi mač...
Pitanje:
- Odnosi li se ovaj Savjet za ono vrijeme, kada bi sav svijet mogao biti 'katolički', tj. kad se više ne bi trebalo bježati,
jer je na Zemlji kao što je i na Nebu?
Neki mogu bježati, dok onim drugima, koji ne mogu bježati, ostaje jedino braniti sebe i svoje bližnje poput bijelih krvnih zrnaca.