+!
Koliko vidim prema svemu što pišeš, zalažeš se za neko buduće društvo bez novca, i smatraš da treba ukinuti novac, i tada bi se riješili gotovo svi problemi.
Možeš vidjeti i pročitati moje tekstove, ali ih ne razumiješ, a i upitno je kako čitaš.
Pretpostavljam kako nisi u srcu zločest, nego si samo ograničen.
Giovi je napisao/la:
Pozvao sam te da navedeš svoje iskustvo, kako konkretno živiš bez robovanja novcu, jer to je moguće sada ako slijedimo Krista, ne treba čekati nekog drugog ili neko zamišljeno društvo.
Već sam pisao o tvojoj ideji osobnih iskustava, a što se tiče življenja u svakodnevici, čini se kako je za tebe socijalni crkveni nauk suvišan, tj. nepotrebno je uopće studirati i pisati o socijalnom nauku Crkve.
Tako je i ovaj novčani natječaj '
bezvezan' -
https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/o ... suca-eura/Giovi je napisao/la:
Ideja ili ideologija društva bez novca ne može biti izlika za sadašnje potrebe, pomoći susjedi koja ima malu penziju,... ili dati novac, tako da svi imaju koliko im treba. O takvim stvarima želim pisati.
E, ova 'mala penzija' je vezano za ovu temu i mogle bi se knjižurine napisati o tome.
Pitanja na koja ne očekujem tvoj odgovor:
- Zašto netko ima 'malu penziju' i je li to pravedno?
- Ili je 'penzioner' rob novcu, pa mu se čini kako ima 'malu penziju', pa mu nikad nije dovoljno?
- Možda robuju novcu i nezaposleni, ovršeni, deložirani, bolesnici s nedovoljno novaca za liječenje,...?
I o ovome bi se mogle knjižurine napisati: "
... tako da svi imaju koliko im treba".