Hvaljen Isus i Marija,

ovdje sam prvi put i nadajuci se da mi netko moze dati neke odgovore sta trazim u zadnje vrijeme i sta me tiste.
Ovako kako se odnosti biblija i znanost,to je Adam a tko Eva,kako to da u bibliji starost zemlje oko 6-7000 godina a u znanosti preko 4 milijarde,nije mi jasno nista.
Odnosno prvi ljudi,pitam sam na nekim drugim forumima tamo su me samo ismijali i rekli kako je neko glup odnosno prevarant napisao Bibliju i tako su svim ostalim iole religioznim ljudima napisali da su to budalastine i ostalo,a da je istina neka evolucija itd....
Znaci na ostalim forumima nisam mogao naci nista jer tamo samo ismijavaju vjeru i ocito su na forumima neki "intelektualci" sto se tice biologoije i znanosti odnsono filozofije i ateisti.
Onda sam dosao ovdje pitati,kako su adam i eva opisani kao prvi ljudi,a tamo navode neke pracovjeke koji su imali nekog zajednickog pretka sa apeom odnosno primatom koji je davno izumrao,odakle neandertalci i oni cudni ljudi sta su zivjeli u pecinama,u bibliji je opisano kao jako inteligentne ljude Adam i Eva,ja kada sam gledao dokumentarce tamo gledao one praljude nisu znali ni komunicirat jedva upalit vatru,dali su ti ljudi imali dusu ? To je isto jedno od pitanja,kada pogledamo tek neke civilizacije su pocele crtati po spiljama i pecinama prije nekih 10 000 godina a prije 5-6 neke bas dobre civilizacije sta su razlikovali dobro od zla i radili piramide (egipcani) koje do dan danas nemozemo zakljuciti kako su nastale odnosno koja je svrha-tajna tih gradjevina.
Tko su ljudi oni neandertalci,jesu li to opce ljudi,oni sa izduzenom facom? izgledaju jako slicno majmunu.
Bez ikakvih uvreda,te zelim da mi to neki ljudi obznace koji se malo bolje razumiju u to i da mi kazu dali je to grijeh sto sam citao razmisljao o tome i razmisljao kako to biblija nije napisala odnosno istinitos postanka i prvih knjiga.
Svecenik mi je rekao da je to pisano mitoloski i da su vazne Isusove rijeci i da Isus isto tako nije nigdje govorio kako je svijet nastao vec kako se trebamo ponasat.
Dajem primjer da su Adam i Eva prvi ljudi oni prije homosapiensa,kako onda tako brzo dolazi Abraham odnosno ako znamo da je to sve trajalo par miliona godina kako to da odjemom se pojavio Abraham koji je zivio prije 6 tisuca godina,i gdje su u svoj toj prici dinosauri koji nisu spomenuti u bibliji.
Jeli to sve slikovito prikazato,Adam i Eva preneseno znacenje,ili sta vec,koji je njihov grijeh jeli to bila stvarno jabuka sa stabla ili nesto drugo ili je Bog htio da ljudi slusaju njega za opce dobro a ovi htjeli biti Bogovi itd....
Jeli ima ijedna druga solucija osim Teorije evolucije nastanka zivota,dali ima kritika na ovu temu,dali je to samo teorija ili znanstvena cinjenica,negdje sam citao da je Papa rekao da je to dobra znanstvena cinjenica,al kako se to uklapa onda u koncept Biblije,i na ostalim forumima da bilo sta kazes protiv evolucije i spomenes bibliju ismijaju te i prozovu ludakom koji jos nema zdrav razum?
Dosta toga mi nije jasno ,ta se evolucija uvukla u srz skolstva i ostalog,dali ima ijedna druga evolucija koja kontrira toj,kako oni sa 100%-tnom sigurnoscu znaju da smo se mi razvili tako kako oni pisu i da je svemir nastao prije 14 milijardi godina a zemlja prije 4.5 a prvi zivot neka ameba bakterija prije 3.1 milijardi godina?
Nista mi nije jasno.
Pozdrav i da mi netko to objasni u poblize ako zna.
Mir sa vama.