[quote="[url=https://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?p=41250#p41250]Filip » Čet sij 09, 2020 18:02[/urlAl ga miksaš, sve u 16. Nijedan koktel-majstor ti nije ravan. Ako se smatraš katolkinjom onda bi trebala znati da za neke stvari nema "hoću-neću", ovako ću ili onako ću nego jednostavno ih MORAŠ prihvatiti i vjerovati u njih tako kako nas Crkva uči. Inače nisi katolik. NISI, ma što ti mislila.
.
[/quote]
Opet, ako si katolik, jasno ti je da ne možeš sama sebi tumačiti Bibliju kako ti dođe, kao što to protestanti rade.
Niti imaš znanje niti autoritet za tumačenje Biblije. Dakle, okreni se Crkvi i crkvenim izvorima za tumačenje Biblije, nikako sama ili prihvaćati prvo na što naletiš na internetu, bez poznavanja izvora i bez ikakvih kriterija.
To su ozbiljne stvari, preozbiljne da bismo se s njima igrali i olako prihvaćali mogućnost da nešto pogrešno naučimo, pokupimo nešto iz neodgovarajućih izvora i tako si već u startu poremetimo temelje na kojima bi sve trebalo počivati.
Zaista te molim da pripaziš po tom pitanju jer bi si mogla nanijeti više štete nego koristi. Često ta šteta zna biti i nepopravljiva i odvuče ljude u neželjenom pravcu.
Vidio sam to više puta i zato ti zapravo i odgovaram kad je ova tema u pitanju.
Mada se tu, zapravo, nema šta puno reći, sve je jasno tako da će i moji upisi ovdje prestati.
Pozdravljam te.[/quote]
__________________________________________________________________________________________________________
QUOTE:::
Rekoh,i svećenici različito tumače biblijske citate.Ništa ne MORAM a katolik JESAM pa ma što ortodoksni katolici mislili o tome.Što,trebala bih imati strah,da ne zastranim od previše propitkivanja?Imam svoj zdravi razum i ne brini.Imam i katekizam doma.
Kako god ne mogu sa agresivnim ateistima,tako ni sa fanatičnim katolicima.Uvijek ću braniti pravo na razmišljanje.
Ne treba se ukotviti u vodu i ne micati se,pretvori se u močvaru.Ne podcjenjivati ni rabine,ni protestante,nit ikoga,dok ne vrijeđaju ili napadaju.Svi smo ljudi,imamo više zajedničkog nego različitog.Prošla sam sve i svašta,čitala razne pisce,vjere,proučavala sve i svašta,tako da nisam naivac kojem će netko samo tako promijeniti mišljenje.I kako rekoh,a ponovit ću,razni teolozi,razna tumačenja i to u katolicizmu.A da sam koktel-majstor,pa misli štogod hoćeš,imaš pravo...Tko sam ja da ti kažem da griješiš,valjda tako izgleda iz tvoje perspektive...

Rekao mi je pater Ramos,da ne brine za mene,valjda je kompetentniji od tebe