I misa je bila za njega, no, ne ufam se puno... Već je počeo trabunjati protiv inicijative triju mora...Nije mi drago što je tu gdje je, iako ima malo šanse nešto krupno loše napraviti, jer nema baš toliko ovlasti...Iako, on ili Plenković, nije velika razlika, više je sličnosti. Da nije bilo Plenkovića i njegovog nasilnog usvajanja Istanbulske, ne bi se ljudi podijelili i ne bi Kolinda izgubila...
Već šalje naše vojnike u Afganistan, unatoč predizbornim obećanjima...
Ali u molitvu uvijek treba imati uzdanja i kada sve počne tonuti.
Baš sam slušala sad "Lectio brevis" o masonima. Prvo mi je palo na pamet da nemaju samo masoni svoje tajne

.
Imamo i mi katolici također tajne, točnije otajstva.
Koje svatko ne razumije i ne može naočigled vidjeti...
Kao naprimjer, Isusovu otajstvenu prisutnost u sv. euharistiji.
Jednom se pojavio redovnik koji je tvrdio da je Isus u euharistiji prisutan samo na simboličan način, da je bit svete mise naše zajedništvo i okupljanje oko Isusa, te bratska ljubav, a da je Isus prinio žrtvu Ocu jednom (na križu), te da nikakva žrtva (i ničija) više nije potrebna, pa tako ni Marija nije Suotkupiteljica, ustvari ona je vrlo nebitna osoba, koja uopće nije sada u nebu...
Taj redovnik je bio Martin Luther i to su bili počeci protestantizma.
Kažu da su se u prošlosti masoni udružili s protestantima protiv Katoličke crkve..
U prilog masonima radi zapravo i svaki onaj katolik koji ne poznaje dovoljno svoju vjeru i ne otkriva, koliko mu je moguće i dostupno, tajne svoje vjere.
Evo, danas je upravo i blagdan Katedre sv. Petra, tj. blagdan crkvenog učiteljstva.. Unatoč nekim mišljenjima, možda on nije uveden bezveze.