Citat:
Zasto je pitas sto misli? Vidis da ona misli svojom glavom, da ona na svoju ruku odreduje sto je istina a sto nije. Da prihvati nauk Crkve ne bi pisala ovakve stvari;
Npr. osobe koje su rastavljene, pa ponovno vjenčane, one ne smiju na pričest, ali zato se mogu na misi duhovno pričestiti... Također i samo građanski brak (a ne i crkveni) zapreka je pričešćivanju, međutim u istom slučaju oni su i dalje članovi Crkvi, djeca Božja, dionici Tijela Kristovog iako im se pričest treba uskratiti.
Nije problem sto ona na forumu pise. Mislim, problem je sto ce i ovdje nekog lako sablaznit. Najveci problem je sto je ona zaduzena za odgoj, sta ce djecu sablaznit. I jos uz to, ako primjetis, svima je spremna dijelit duhovne savjete. To je fascinantno. Zato nemoj pitat takve osobe sto misli o nekoj problematici, jer ona sebe smatra sposobnom donosit istinu, i dapace, vodit druge u propast svojim duhovnim savjetima. Ona se osjeca pozvana svima dijelit duhovne savjete. Neka zenska verzija The Pied Pipera, koja svojom magicnom flautom ljudi doziva u propast.
Pozdrav Duje, stari forumski ratniče!
Nemoj krivo shvatiti, jer ne pitam ju što misli, zato što živim od njenog mišljenja, nego jer ju cijenim kao osobu koja uvijek da odgovore potkrijepljene citatima Crkve, za koje možda nikada ne bih znao, niti čuo!
Ovaj njen citat koji si naveo, je i opće poznati stav današnje Crkve, biskupa i teologa, a i sam sam u njega vjerovao ili možda još uvijek vjerujem, i slučajno sam naletio na ovaj dio iz Kanona, koji me je dosta zbunio, čak sam pitao i neke svećenike, koji nisu imali baš konkretan odgovor, osim da je malo preradikalno, ali opet to u kanonu stoji, što je neporecivo! Zato sam i nju pitao što misli, jer možda ima neki suvisli odgovor!
Prvo sam pomislio da se ovaj kanon odnosi na svećenike, koji služe ili slave Misu, ali to nigdje ne piše, pa izgleda da nije to!
Ne znam zašto o njoj imaš takvo mišljenje, nisam primjetio da baš daje neke krive savjete, što Crkva danas ne govori, ili većina iz Crkve, ipak ako i da neki možda krivi, sumnjam da je to iz namjere, možda i ne zna sve, ali se bar trudi pomoći. A svjesni smo i ja i ti, da je danas teško naći bilo koga za neki ispravan katolički savjet!
Ionako nas je malo, pa bi bilo bolje da se više poštujemo međusobno i ispravljamo jedni druge, jer tako ćemo prije doći do ispravnog odgovora!
Pozdrav Duje, i svako dobro ti želim!