Mi Hrvati smo vrlo pasivni i inertni kada je u pitanju vrednovanje vlastite povijesti. To je posljedica pola stoljeca komunizma gdje su ljudima ispirali mozak i zatirali svijest naroda o vlastitoj povjesti. Posljedice toga osjecamo danas. Tako ne znamo koliko je ljudi stradalo u Jasenovcu, je li to bio radni logor kako tvrde neki, ali zato srpska propaganda ne gubi vrijeme i snimaju filmove o Jasenovcu i koriste sve nacine da plasiraju svoju istinu o tome. Bivsa predsjednica KBK htjela je osnovati medjunaradni tim povjesnicara da rasvjetli taj slucaj, ali njen prijedlog nije naisao na odaziv u siroj javnosti. Slicna stvar je i sa ostalim sratistima, jamama i drugim mjestima gdje su ubijani hrvatski civili i za koje nitko nezna i javnost nije briga. Da ironija bude veca, hrvatski proracun financira srpske Novosti koje se izruguju sa hrvatskim svetinjama. To dovoljno govori o nama i daje odgovor na ovo tvoje pitanje: necemo se mi tako skoro osvjestiti po tom pitanju.
Gledaj na dobrom si tragu
VULIN srpski ministar i dalje tvrdi da je stradalo 1,2 mil??
većina velikosrb i dalje prihvaća da je to bila oko 700 iljada??
Ima li tomu kraja?
Do kada će naši političari i hazu akademici šutjeti o tomu osim par iznimaka ( jurčević, jareb, , ivezić, pečarić...)?
Jednom treba tu laž pobiti i zaključati za sva vremena
Ja kad SVE TE LAŽI čitam stvarno POLUDIM , ŠTO ME OPET TJERA DA PIŠEM O POLITICI, ČETNICIMA, SPC-u isl.
A NISAM PISAO DOBRIH 8-9 GODINA NIŠTA O NJIMA!
ALI ONI STALNO NAM BACAJU LAŽI, KRIMEN DA SMO KOLJAČI A ONI ŽRTVE, a hrvata je najviše stradalu u 2.SR i veći koljači su bili četnici i komunsiti/partizani...ali džaba ti
STEPINAC JE ZA NJIH I DALJE USTAŠA, ILI USTAŠKI VIKAR !
NAŠA CRKVA-KC JE STVARNO bila jako puno izvan ratnih djelovanja ,širenja mržnje isl...dočim SPC je totalno neevanđeoska Crkva, ona širi svetosavlja i teze da je srbija svugdje gdje ima barem 3 posto srba!