Odlično si to navela!
Poziv na promjenu je u biti poziv na život je u biti poziv usmjeren Bogu je u biti odraz apsolutne bezuvjetne ljubavi.
Opiranje ne mijenjanju sebe i svoje vizije je u biti opiranje životu, vječnom životu.
Opiranjem nastaje još veće opiranje (umnažanje).
Prihvaćanjem nastaje još veće prihvaćanje (umnažanje).
Svi putevi vode kroz život vode k Bogu.
To su često putevi bez dobrih namjera posuti trnjem.
No to su putevi, to je život, ka vječnosti u radosti i slavlju Boga.
Ali to su ujedno i jedinstveni, neponovljivi, neprocjenjivi, nemjerljivi putevi koji prije ili kasnije na razne načine proslavljaju ljubav, proslavljaju Boga slaveći život.
Mt 5,43-48
"Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja.
A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone
da budete sinovi svoga oca koji je na nebesima, jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima.
Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća? Zar to isto ne čine i carinici?
I ako pozdravljate samo braću, što osobito činite? Zar to isto ne čine i pogani?"
"Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!"Ovdje (boldano) Isus jasno govori da Bog, koji je apsolutna vječna ljubav, ne kažnjava.
Ja svojim životom mogu to isto potvrditi i svjedočiti: Bog ne kažnjava!
To što sam ja (što smo mi) stvorio logikom ovoga svijeta dobro i zlo prikazujući da su jedni pravednici (a često sebe tu uguram), a drugi nepravednici (i tu se uguram osuđujući se),
to apsolutno vječnoj bezuvjetnoj ljubavi Bogu ne daje povod da mijenja izravno nas (kazni ili nagradi nas/mene); ali budući da se Bog stalno daje služeći nam/meni, ja mogu pristankom na obraćenje sebe dozvoliti promjenu sebe i preko sebe nas (molitva za druge) da maknem logiku ovoga svijeta (izgubila je, prolazna je) iz sebe (pljevu će spaliti neugasivim plamenom ljubavi) i proslavim vječno u zahvali Bogu bezuvjetnoj ljubavi (skupi žito u žitnicu svoju). Tako Duh Sveti djeluje i to mi je pokazao, pa mogu svjedočiti!
Obraćenje je ključ vjere!
Grešnik i pravednik je samo povod za obraćenje tj. naša logika.
Blagoslov je poziv apsolutnoj ljubavi Bogu da izlije blagoslov!
Bog ljubi!
Bog ne kažnjava!
Pozivam kao i Isus: blagoslovimo neprijatelje (koje smo stvorili ovozemaljskom prolaznom logikom) vjerom u vječno!
Neka nama nas!
Neka ljubavi!
Neka mira i radosti!

Neka Saveza vječnog!
Svi smo mi apsolutno savršeno jedno!