Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 11:29

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 03, 2021 11:14 

Koliko god sam se puta testirala, bila sam negativna.
I serološki je test to potvrdio.
Ne sumnjam u ispravnost testova.
Ljudska je greška uvijek moguća.
U ovoj situaciji bombardiranja teorijama urote, interneta i svih nebuloza koje se mogu naći na njemu, nije čudo da neki pokleknu.
Pa postaju veći doktori od doktora, razumiju se u sve, iako nemaju pojma.
Pisao netko da se kovanice lijepe kad se primi cjepivo.
Ah, ne bi stalo, kada bih svaku nebulozu stavila.
Tražiti svaku nedosljednost kod stručnjaka, u situaciji kad se suočavamo sa nečim novim i kad je dosta nepoznatog, nema baš smisla.

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 10:51 

Nema smisla toliko trošiti riječi bespotrebno i jalovo raspravljati. :(

PCR testovi nisu 100% pouzdani - to i njihov izumitelj tvrdi..
Samo epidemiolozima su potrebni podaci koliko je ukupno "pozitivnih" u populaciji, tek da vide koliko je gdje virus proširen, a nama, običnim laicima, važniji je samo broj ozbiljno oboljelih (jer mnogi "pozitivni" uopće i nemaju nikakve simptome bolesti).
Tako da ovo što pišeš je za mene gubljenje vremena i rasprava tek radi provokacije...

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 12:15 

U ovoj situaciji bombardiranja teorijama urote, interneta i svih nebuloza koje se mogu naći na njemu, nije čudo da neki pokleknu....
Tražiti svaku nedosljednost kod stručnjaka, u situaciji kad se suočavamo sa nečim novim i kad je dosta nepoznatog, nema baš smisla.

priopćenje EU komisije:
CJEPIVO NUKLEINSKE KISELINE (MRNA)
BIONTECH/PFIZER | MODERNA | CUREVAC
Ta vrsta cjepiva sadržava dio „uputa” virusa koji uzrokuje bolest COVID-19. Na taj način same tjelesne stanice mogu proizvesti protein koji je jedinstven za taj virus.

Čovjekov imunosni sustav prepoznaje da taj jedinstveni protein ne bi trebao biti u tijelu i reagira prirodnom obranom od zaraze bolešću COVID-19.
........
EUROPSKI PORTAL ZA INFORMACIJE O CIJEPLJENJU
Inicijativa Europske unije
a. prema "uputi" mRNK iz cjepiva vaše tijelo proizvodi proteine šiljastih izdanaka a koje vaš imunosni sustav otkriva/tumači kao strane proteine te počinje proizvoditi protutijela i imunosne stanice da napadnu
b. u roku nekoliko dana proteini i mRNK budu uništeni i nestaju iz vašeg tijela
c. vaše je tijelo naučilo boriti se protiv tih proteina u slučaju da ponovno dođe u doticaj s njima

d.ako se nakon cjepiva opet zarazite korona virusom vaš imunosni sustav otkriva proteine ŠILJASTIH izdanaka koronavirusa, pošto se tijelo već ZNA boriti protiv njih, napada ih i zahvaljujući tome vi se NE RAZBOLIJEVATE..
..........
Nakon apela da se čak i 3. i 4. primi cjepivo, mislim da će se i priglupa osoba zapitati ŠTO JE TO CJEPIVO!

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 12:38 

Hajde vodi svoju borbu... :))
Mislim da će ipak većina vjerovati svojim liječnicima.
Ljudi traže po bespućima interneta neke upise, glume stručnjake i gube se...

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 12:45 
Administrator

Gledajući sa vjerske strane, treba ponoviti da Crkva u svim izjavama i dokumentima ističe dvije stvari: kako cijepljenje treba biti dobrovoljno i da ujedno trebamo paziti na druge. Već sam naveo da ne smijemo optuživati druge zato što su se cijepili ili što se nisu cijepili, svatko treba sam donijeti odluku na temelju procjene rizika i svoje situacije.

Kako to izgleda u praksi, cijepljenje u Hrvatskoj jest dobrovoljno, ali u stvarnosti ne baš uvijek. U redu je preporučati i objašnjavati istinitim informacijama, ali kada se pređe ta crta i nekoga se prisiljava na cijepljenje, onda to nije u skladu sa crkvenim uputama. Ne smije biti pritisaka koji bi tu dobrovoljnost doveli u pitanje, na tom načelu su pale čak i neke vjerske zajednice.
Kao katolik se zauzimam za obranu crkvenog stava, da cijepljenje mora biti dobrovoljno. Isto tako, želim paziti na druge, jer bez obzira bio tko cijepljen ili ne, treba poduzeti sve razumne mjere kako se zaraza ne bi širila. Ovdje je isto u praksi problem, jer cijepljenima država dopušta da se ne drže mjera i time lakše šire zarazu oko sebe. Međutim, mi kao vjernici bi trebali po svojoj savjesti uvijek paziti na druge i ne gledati na cijepljenje idolatrijski, kao da će nas ono spasiti od svega.

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 15:08 

Kao katolik se zauzimam za obranu crkvenog stava, da cijepljenje mora biti pod A: dobrovoljno. Isto tako, želim paziti na druge, jer bez obzira bio tko cijepljen ili ne, treba poduzeti sve razumne mjere kako se zaraza ne bi širila. Ovdje je isto u praksi problem, jer pod B: cijepljenima država dopušta da se ne drže mjera i time lakše šire zarazu oko sebe. Međutim, mi kao vjernici bi trebali po svojoj savjesti uvijek paziti na druge i ne gledati na cijepljenje idolatrijski, kao da će nas ono spasiti od svega.

Tako je, Giovi!
Ali po SAVJESTI je svatko dužan ukazivati i na drugu stranu medalje - bez prisile, molim! Iznošenje činjenica nije u suprotnosti s našom vjerom, barem mislim. Tim više ako sam upoznat s genetikom /dva sina rođena s genetskim greškama (netko kaže malformacijama) još u utrobi (živjeli su 2 i 10 god). Itekako me zanimala genetika. I još me zanima, sada ponovo ono "pogotovo" sada znog informacijske dezoksiribonukleinske kiseline...
Ono pod A: ne možeš biti dobrovoljac ako ti ne daju ulazak na radno mjesto;
pod B: još jedan paradoks? Ili dokaz da cjepivo ne funkcionira, već ako su se već cijepili, "država je odradila svoj dio" (a na čiji nalog, ako ga imaju?)! - i TO JE srž cijele priče oko koronavirusa, uz sumnju da se možda namjerno, ako se ne varam.dopušta virusu da se širi...Jer biti "pozitivan" nije indikator/pokazatelj/dokaz da ćeš i oboljeti, umrijeti pogotovo. Ne čujem sukladnost izvještavanja o odluci- da se iznose podaci: preminuo OD korone i ZBOG korone(uz druge bolesti)..
ps: da netko ne misli da "trabunjam"o toj mRNK - evo link:
https://vaccination-info.eu/hr/publicat ... i-covid-19

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 16:48 

Evo, npr. don Stipe Ljubas https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... je-1140228
Iako Crkva pokušava ostati neutralna, Papa se založio za cijepljenje. Ima svećenika koji su antivakseri, nekoliko njih, bar u javnosti. Inače, ateisti antivakseri trube da je i Crkva u toj zamišljenoj teoriji urote.
Osobno mi se ne sviđa što se u "mojoj" crkvi malo vodi računa o tome pa ih više od pola ne nosi masku. Iako kad je bio poznati svećenik iz Zg, podrijetlom odavde, nosio je masku cijelo vrijeme mise.
Osobno, kako rekoh, nisam cijepljena, no, evo, stižu nova pravila, spekulira se da će za odlazak u trgovačke centre biti potrebna "covid putovnica", u tom slučaju, morat ću i ja "pokleknuti", maska mi ne smeta, samo su me malo uplašile svakojake bapske priče o cjepivu, kolikogod ih izbjegavam, a i vidim da su svi oko mene, koji su cijepljeni, ok.

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 16:55 

Pa TKO ima išta protiv nošenja maski? I JA je nosim…I u crkvi.
"Čuvaj se i Bog ćete čuvati" - zlatno je pravilo za sve i svakoga! I nikako nije ugodno ako saznaš da si pozitivan....Međutim, pisao sam o nečemu drugome…Možda desetom?

Ja se samo ne želim cijepiti dok ne znam KOJE informacije nose te mRNK u cjepivu, jer su uzele "otisak" iz DNK abortirane dječice, a što su prije toga "stručnjaci za zdravlje" radili na toj/tim DNK - to je tajna.
Ribosomi u bilo čijoj ili kakvoj stanici će svakako "raditi na programu" po diktatu mRNK, ali što? Sigurno je i zabrinjavajuće da CJEPIVO NE FUNKCIONIRA kako nam je obećanu u početku pojave cjepiva. Ne stvara imunitet, pa onda, je li to uopće cjepivo?
Ali nije tajna da su Ruski i Kineski (barem neki, pošteni) znanstvenici priznali da nemaju izdvojeni iliti izolirani koronavirus. Znaš li što ti znači?

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2021 20:23 

Giovi, ne znam koga da pitam, zato ću ovdje: Ima li na KO netko tko preko nekoga može saznati sadrži li ovo korona cjepivo površinske proteine Hemaglutinin I Neuraminidazu, koji stimuliraju naš imunološki sustav da stvara obrambene proteine (protutijela)?
Mislim da je bez njih ovo cjepivo "placebo" za oboljele... I kao prevencija.

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2021 09:43 

To što su u Vatikanu uvedene obvezne Covid-potvrde ne znači da Crkva jednostrano gleda na to i da je to jedino moguće rješenje. A i s vremenom se može pokazati da je ta odluka bila posve neopravdana i segregacijska...

Čitam baš kako je u Velikoj Britaniji na snazi svakodnevno testiranje djece u školama:

"Za razliku od Hrvatske, u školama Ujedinjenoga Kraljevstva provode se svakodnevna testiranja djece na prisutnost koronavirusa. Nametnuta je mjera skupa, štetna i neopravdana, ali može poslužiti kao upozorenje odgovornima u Hrvatskoj da je sličan scenarij izgledna prijetnja svakomu društvu koje podilazi panici i pandemijskomu marketingu. Kako bi se izbjegla napast masovne dijagnoze u školskim klupama, engleski slučaj treba iskoristiti kao primjer učenja na tuđim pogrješkama.

Breme na dječjim leđima
Camilla Kingdon, predsjednica Kraljevskoga koledža za pedijatriju i zdravlje djece (RCPCH) u Londonu, smatra da testiranje školske djece treba hitno prekinuti. »Zahtjev da se potpuno zdrava djeca testiraju, uz prijetnju da se isključe s nastave, povećava razinu kaosa u školskom sustavu. To je sasvim nepotrebno.« Ona tvrdi da »populacija za koju je zaraza koronavirusom beznačajan rizik ne smije podnositi najveći teret pandemije«...
https://www.glas-koncila.hr/britanski-p ... e-u-skoli/

A zanimljiv članak je i u ovotjednom broju Koncila u rubrici Prigovor znanosti...

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2021 11:39 

Slušam na radio Mariji gosta doktora, kaže da je najveća procijepljenost među liječnicima. Da nisu valjda to neškolovani ljudi koji bi se izložili opasnosti. Da mu nije jasno, kako ljudi vjeruju svojim liječnicima, kad je riječ o bolesti bilo kojoj, a s druge strane misle da ih ti isti liječnici žele ubiti cjepivom.
No, svejedno, svi ćemo se cijepiti, htjeli ne htjeli...Evo u firmi najava obaveza cijepljenja ili testiranje 2 x sedmično, s time da sam moraš plaćati testiranje...

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2021 13:05 

iz "POLITIKA I ZNANOST CIJEPLJENJA" (GK)

Sve je više neugodnih znanstvenih otkrića koja nagrizaju dogmu o panaceji igle: cijepljeni ljudi prenose zarazu, intramuskularna imunizacija uzrokuje pojavu novih sojeva virusa, poput delta varijante, više od polovice novozaraženih u Ujedinjenom Kraljevstvu dva su puta cijepljeni, u Izraelu se bilježi nagli pad učinkovitosti cjepiva… Stoga ne čude izjave znanstvenih savjetnika Hrvatske vade da je »bolje da postoji dio ljudi koji su razvili prirodni imunitet i predstavljaju branu širenja zaraze« i da »cijepljenje nije univerzalno rješenje«.

...............

https://www.glas-koncila.hr/etika-razvo ... om-djecom/

https://www.glas-koncila.hr/vapaji-iz-v ... klaraciju/

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2021 13:55 

…Jedan od možda glavnih razloga što ne mogu prihvatiti ovakvo cjepivo je ovaj:
Sjetimo se bilo nekog sveca spaljeno na lomači! Ostao je samo pepeo. I pri smrti u postelji, sahranjeno čitavo tijelo će se raspasti, ali u oba slučaja će U ONAJ DAN Bog uskrisiti sve dostojne ulaska u Nebeski Jeruzalem.
Ubijen ili spaljen, svejedno? Da, ukoliko ne pomišljamo na potrebu DONIRANJA organa, zar ne?
Zamisli bogataša koji će platiti da UBIJU nekog mladića, (i insceniraju njegovu prirodnu smrt) da bi od njega "dobio" potreban bubreg, jetru, možda srce da ga iskoristi zbog transplantacije/zamjene svoga oboljelog organa?

Koja je razlika ubiti toga mladića ili ubiti djetešce u 1., 3. ili 4. tjednu trudnoće da bi njegov "materijal" koristio zbog svoga zdravlja?
A sada pitam: Hoće li NE KRŠTENA DUŠA toga abortirana djeteta ući ONOGA DANA u spomenuti Jeruzalem?
Možda to ne brine nikoga tko se cijepi, jer je bitno da imaju "materijal" - temelj za cjepivo?
Nazdravlje, velikim vjernicima s takvim rezonom!
Misliš li da se IJEDNA takva osoba sjetila one molitve Krštenja pobačene djece (bila ona od Crkve priznata ili ne, ali je molitva s dobrom nakanom)?????!!!
Jao, jao…

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2021 20:46 

Ima li ovdje znanstvenika koji se razumiju u "sekvenciranje virusa"? Za laike - to je ono tjedno slanje uzoraka u Njemačku da se u laboratorijima ustanovi kojem soju koji postotak uzoraka pripada.
U tablicama koje se tjedno ažuriraju na službenoj stranici https://koronavirus.hr/sekvenciranje-virusa/951 može se pratiti posljednih mjeseci potpuni nestanak alpha-soja i istovremeno postepeni dolazak delta-soja (koji neobično korespondira s većom procjepljenosti). O tome su još prošle godine govorili neovisni znanstvenici da se može dogoditi: pošto virus živi i mutira samo u živim organizmima, može se dogoditi da cijepljenjem on produži svoj životni vijek mutirajući u sasvim nove karakteristike...

Statistika govori da je prvotni (kineski) alpha virus gotovo potpuno nestao u godinu i pol dana. Više ga praktički nema!
Vezano za mutacije, sjećate li se novinskih objava ljetos: kako novi delta-soj ima posve drugačije simptome, da zahvaća uglavnom mlađe ljude i da nije toliko jak kao prvi soj? (Sad nam "stručnjaci" govore sasvim drukčije.)

Sad je već mnogima jasno da je ova pandemija bila zapravo radi nametanja cjepiva (i interesa farmaceutskog lobija). Tu igru ne vodi niti naš stožer niti vlada, već "veliki brat" izvana.

Za delta-soj njima su krivi necijepljeni. Podržavaju ih i svi oni neodlučni kojima je svejedno kakve se mjere uvode i koji ignoriraju upozorenja o opasnostima cjepiva, mada im i na službenoj vladinoj stranici piše da kod nekih (mlađih) uzrokuju i miokarditis (upalu srca koja često zahtijeva bolničko liječenje), dok oni na neovisnim portalima broje mrtve sportaše koji se "iznenada" ruše na sportskim terenima zbog zastoja srca.

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2021 21:37 

Jeste Adrijana...sjetimo se SARSa. Kako došao, tako nestao.
CIJEPLJENI su uzročnici mutacija... A "mjere" stožera po diktatu Big B.
Kafiće neće zavratati (jer su shvatili da nema opasnosti), jer im treba još veći broj pozitivnih!
"Zatvarat" će sve državne ustanove - zatvarati pred inima koji se neće cijepiti.
Pa i bedasti znaju čitati kroz prste, zar ne?
Suprotno tvrdnjama Totus tuus, obrazovani, inteligentni znaju zbrojiti ovih čudnih dva i dva i kad pogledaju uočavaju da je to PET! Nipošto logičnih, matematičkih 4. Naam se da shvaćaš što mislim.
Laka vam noć, ljudi. Meni je dosta ovoga, pa svima s čistim naočalima je jasno, jer famoznom STOŽERU je proljetos istekao ZAKONSKI legimitet, a eto...Ma...
Mirna noć!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata