Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 19:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 102 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned srp 07, 2019 21:06 

A sto ce ti neko tko se deklarira kao katolik?
:arrow: Ili jos bolje; netko tko obavlja odredene rituale?
.....
Iz mogu isksutva, svi ti aktivni u katolickim krugovima imaju neki oblik poremecenosti. Nesto im fali u glavi. Naizgled sve divno i krasno, a iznutra trulez.

Vrh

PostPostano: Pet srp 12, 2019 16:29 

A sto ce ti neko tko se deklarira kao katolik?
:arrow: Ili jos bolje; netko tko obavlja odredene rituale?
.....
Iz mogu isksutva, svi ti aktivni u katolickim krugovima imaju neki oblik poremecenosti. Nesto im fali u glavi. Naizgled sve divno i krasno, a iznutra trulez.

Što podrazumijevaš pod "određenim ritualima"?Misliš na misu?
Ovo o aktivnima u katoličkim krugovima i poremećenosti?Iznutra trulež?O čemu ti to?Jesi li dosta mlad i zbunjen ili si došao provocirati?

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2020 17:08 

Ako smijem vratiti temu na katolicke spajalice... sto mislite o takvom obliku upoznavanja?

Ili bolje receno, kako da novi obracenici, koji nemaju puno prijatelja u crkvi jos, upoznaju nekoga takodjer u vjeri?

Ono za sto znam dosad je druzenje samaca kod patera Frkina (nisam jos bila na tim susretima) i duhovne obnove za mladice i djevojke u Sigetu. Samo sam nekako dojma (iz iskustva) da sva ta druzenja di se okupi ljude sa ciljem "evo sad nadjite cure i decke" prodju nekako awkward i ljudi su dosta sramezljivi, nepovjerljivi i jedva cekaju da sve to prodju i odu doma (ukljucujuci i mene)

Definitivno veliko ne (zbog osobnog iskustva), ali tko voli, nek izvoli. Poznajem nekoliko "uspješnih" slučajeva.
Mislim da je adrijana spomenula društvene mreže, narcisioidnost i tu je s tim profilima na spajalicama isto na tragu toga. Zar ne?
Sjedi ti nasuprot mene pa prodiskutirajmo mi o tim tvojim najdražim stvarima, pjesmama, knjigama i ne znam čemu.
U profilima sve savršeno jer je neki nepisani imperativ biti savršen. Biti snažan, jak i uspješan u svemu. Biti nepovrediv.
I u tome je problem. Kada se trudimo da budemo savršeni, mi prvo negiramo sebe i svoju ljudsku prirodu, jer nismo savršeni i ne možemo to biti. Krijemo od drugih svoje nesavršenosti, svoju nesigurnost i strahove, ali krijući to udaljavamo se od drugih. Da bismo se istinski povezali s drugima potrebno je da budemo autentični, a sve dok krijemo svoje mane i predstavljamo se u najboljem svjetlu mi to nismo, pa onda eto ti ga problema kad ustvari stvoriš sliku online profila, a osoba drugačija u zbilji.

A nemam ti pojma. Mislim da sam ti davno već prije bila navodila gdje naći vjerske evente (iako, iskreno, ne bih išla solo na to). Uključi se u neku zajednicu (ako ti cilj nije isključivo pronalazak frajera), ne možeš ni pojmit koliko poznanstava možeš sklopiti, pa i prijateljstava.

Susreti kod p. Frkina su ti subotom navečer iza mise (gledala sam jednom njegovu emisiju na Laudato pa je rekao).
A za ostalo, sve je to stvar osobnog doživljaja. "Muvanje" s vjernikom koji je ima ono sve, a opet s toliko nekih svojih mušica ti meni ostaje u poprilično pozitivnom sjećanju (doduše, nisam se zaljubila pa sam na to naše gledala poprilično s humorom i retrospekcijom i dandanas mi je nejasno kako me istodobno može toliko živcirat i bit mi drag i još uvijek kad se čujemo, bar tri dana se cerim, ali evidentno je bilo da si nismo klikli) jer me se blago rečeno preplašio :O
Ironično, najviše poštovanja, zabave, prihvaćanja, ljubavi sam dobila od hard core ateista koji misli da je mlada misa ona misa koja se drži nedjeljom prije 8h :lol: tako da - nema ti tu pravila.

Marijeta, evo gledala sam ova dva svjedočanstva i sjetila se tvog i svog pisanja

Ovo: https://www.youtube.com/watch?v=4JQIDnr ... DzXKh2BA7k

Ili meni jedno još draže: https://www.youtube.com/watch?v=XUYIvUI ... O0vhunMFwE

Vrh

PostPostano: Ned kol 29, 2021 21:56 

Katoličke spajalice, po mom mišljenju, imaju jednu veliku manu, a to je da su profili stravično uniformirani i svi nalik jedan na drugi.
"Vjera mi je važna", "Bog mi je sve", "trudim se živjeti ispravno", "želim osnovati obitelj", "tražim nekoga u vjeri"... Upravo ste pročitali 90% profila na Katsusu :D

Nemojte me krivo shvatiti, lijepi su to odgovori, i naravno, podrazumijeva se da će ljudi takvog profila boraviti na takvoj stranici, ali- ispod takvih standardiziranih tipiziranih odgovora, kako se može vidjeti makar i zerica nečije osobnosti?

Vrh

PostPostano: Ned stu 21, 2021 18:58 

Katoličke spajalice, po mom mišljenju, imaju jednu veliku manu, a to je da su profili stravično uniformirani i svi nalik jedan na drugi.
"Vjera mi je važna", "Bog mi je sve", "trudim se živjeti ispravno", "želim osnovati obitelj", "tražim nekoga u vjeri"... Upravo ste pročitali 90% profila na Katsusu :D

Nemojte me krivo shvatiti, lijepi su to odgovori, i naravno, podrazumijeva se da će ljudi takvog profila boraviti na takvoj stranici, ali- ispod takvih standardiziranih tipiziranih odgovora, kako se može vidjeti makar i zerica nečije osobnosti?

Moje je iskustvo da možeš kumiti, moliti, ljutiti se, okrenuti se naopako, spajati i "odspajati" s raznih aplikacija i takovih platformi - dok ne bude vrijeme - neće bit ništa od toga. Naravno, tko voli, nek' izvoli :) Osobno imam i pozitivnih i negativnih iskustava.

Vrh

PostPostano: Sub vel 12, 2022 18:38 

Pozdrav svima, ovo mi je prvi post na forumu.

Tražim ženu vjernicu već skoro 5 godina za ozbiljnu vezu i brak (ako dođem do te faze).

Pa samo da pitam jeli KatSus pouzdan i ako jest ima li još nekih drugih hrvatskih katoličkih/kršćanskih spajalica ili forum poput ovog?

Vrh

PostPostano: Ned vel 13, 2022 10:18 

Tražim ženu vjernicu već skoro 5 godina za ozbiljnu vezu i brak (ako dođem do te faze).

Pa samo da pitam jeli KatSus pouzdan i ako jest ima li još nekih drugih hrvatskih katoličkih/kršćanskih spajalica ili forum poput ovog?

Katsus je pouzdan. Upoznala sam svog muža na Katsusu. Dosta mojih prijateljica se također udalo za dečke s Katsusa, sve smo se poudavale u kratkom vremenskom razdoblju. :D Bolje preporuke od tog nemam.

Čula sam da se radi na novoj aplikaciji Hollydate, imaš više o tom na fb, ali ne znam u kojoj je to fazi.

Hrvatski vjerski forumi, koliko mi je poznato, su dosta zamrli. Znam za ovaj i tebe tražim, ali mislim da je tebe tražim totalno kaputt. Ne znam kakvo je stanje na redditu.

Nastavi moliti i samo hrabro! :wink:

Vrh

PostPostano: Ned vel 13, 2022 16:25 

Katsus je pouzdan. Upoznala sam svog muža na Katsusu. Dosta mojih prijateljica se također udalo za dečke s Katsusa, sve smo se poudavale u kratkom vremenskom razdoblju. :D Bolje preporuke od tog nemam.

Čula sam da se radi na novoj aplikaciji Hollydate, imaš više o tom na fb, ali ne znam u kojoj je to fazi.

Hrvatski vjerski forumi, koliko mi je poznato, su dosta zamrli. Znam za ovaj i tebe tražim, ali mislim da je tebe tražim totalno kaputt. Ne znam kakvo je stanje na redditu.

Nastavi moliti i samo hrabro! :wink:

Hvala ti na ovako detaljnom odgovoru Noche Oscura!

Odlično, onda znam što mi je činiti!

Ja nemam pojma baratati sa aplikacijama, staromodan sam ali imati ću Hollydate na umu ako bude dovršena.

Hvala Bogu da je ovaj forum aktivan, jedino sam njega i našao.

Na redditu nema niti niti katolički niti kršćanski subreddit koliko sam ja vidio...

A stvarno bi trebalo na netko napravi hrvatski katolički/kršćanski subreddit.

Hoću i ti također. Hvala!

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 05:35 

Bro...za pocetak..takve stvari se ne traze :roll:
To se ili dogodi ili se pak ne dogodi. Vecini ljudi se, pak, ipak ne dogodi. No, nemoj na to crno gledat, gledaj na to kao na utjehu, samo si jedan od mnogih, lol.

Dosta sale. Na Katsusu ljudi kao i ti traze brak, sto je definitivno vrsenje volje svog mozga a ne vrsenje volje Bozije. Ironicno je trazit katolicki brak, ako bi se katolik po defaultu trebao prepustit volji Boziji i radit ono sto Bog zeli od njega, sto ne? Zamisli da trazis svecenicki poziv? :mrgreen:

E sad, kad smo ustanovili da Katolik ne trazi takvo nesto, mozes lako primjetit da vecinom i ljudi koji nisu Katolici takoder ne traze nesto takvo. Onaj tko trazi brak, kome je brak cilj, ubiti trazi drugu osobu da sprovede svoj cilj, tj iskorostava drugu osobu za postizanje svog ultimativnog cilja zvanog - brak, sto je jel u suprotnosti sa kreposti cistoce (ovo je vazno imat na pameti jer mnogobrojni ljudi su uvjereni da zive cistocu. Zamisli koliko trebas bit van realnosti da to umislis).Ljudi koji traze takvo nesto, zele brak iz razlicith pobuda; pritisak roditelja, drustva, kulture, raznorazne patologije, itd..
Nitko tko trazi brak ne zeli tebe, tj odnos s tebom koji ce s vremenom srast u bracno jedinstvo (sto je jedino normalno), vec traze nekoga tko se uklapa u njihovu viziju braka. Ako se medusobno uspijete dogovorit i zadovoljni ste; i drustvenim statutom i odgovarate si po pitanju maste ; nema problema, brak se dogovori. Vecina ih se tamo upravo zbog toga i brzo ozeni.
E sad, meni je osobno takav princip veoma los, i takvi "brakovi" su breme i eventualno s vremenom vode u samo podnosenje druge osobe, nista drugo, nikakvog braka tu nema. Pogledaj malo te ljude, jel ti izgleda kao da su "njih dvoje sad jedno"? :lol: procitaj malo sto je brak, kakva je narav braka i zasto je on sakrament, tj sto ga cini sakramentom.
Tako da, ako trazis brak odi tamo, sigurno ces nac nekog tko ti odgovara. No, imaj na umu da to nije katolicki brak, i to sto netko prode obred braka ne znaci da je u braku.....

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 11:47 

Evo koga zanima, objava Ivana Dominika Iličića, o Facebook grupi Holydate za druženje katolika koji žele upoznati budućeg muža/ženu. Možete poviriti u njegov facebook za link, https://m.facebook.com/groups/298520455 ... n__=%2As-R, ukoliko ga nisam uspjela prenijeti.

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 12:02 

I da, ukoliko si iz Zagreba, imaš druženja slobodnih muškaraca i žena u crkvi sv. Križa u Sigetu subotom u 8 navečer :!:

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 14:10 

Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se! Mt 7,7
Trebaš i moliti na ovu nakanu. Možda bi bilo dobro da se na tu nakanu moliš sv. Josipu, 30 dnevna pobožnost Link za download
Na internetu imaš brojna svjedočanstva uslišanih molitava na nakanu sklapanja braka pa malo proguglaj da ti to bude poticaj da ustraješ u molitvi.

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 14:50 

[quote="BuildTheWall » Sri vel 16, 2022 05:35"][/quote]

Dosta sale. Na Katsusu ljudi kao i ti traze brak, sto je definitivno vrsenje volje svog mozga a ne vrsenje volje Bozije. Ironicno je trazit katolicki brak, ako bi se katolik po defaultu trebao prepustit volji Boziji i radit ono sto Bog zeli od njega, sto ne? Zamisli da trazis svecenicki poziv? :mrgreen:

QUOTE:::
_________________________________________________________________________________________________
Ukoliko je netko naumio biti svećenik a ništa ne radi po tom pitanju već čeka da se nešto dogodi, ništa od toga.
Slično je i s katoličkim brakom.

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 22:31 

Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se! Mt 7,7
Trebaš i moliti na ovu nakanu. Možda bi bilo dobro da se na tu nakanu moliš sv. Josipu, 30 dnevna pobožnost Link za download
Na internetu imaš brojna svjedočanstva uslišanih molitava na nakanu sklapanja braka pa malo proguglaj da ti to bude poticaj da ustraješ u molitvi.

Ovo je totalno krivi i jako opasan narativ. Kako stvari stoje pocetnice, imas jos dosta posla da se upoznas s Bozijom pravdom.
Pise tu zaista da molis i trazis, da kucas i da ce se otvorit. No, sto da molis i trazis?

Vrh

PostPostano: Sri vel 16, 2022 22:36 

"Ukoliko je netko naumio biti svećenik a ništa ne radi po tom pitanju već čeka da se nešto dogodi, ništa od toga.
Slično je i s katoličkim brakom." -

Naumio biti svecenik? A sto da je neko naumio bit papa? Ili, kako bi bilo ovo pitanje; sto da je neko naumio bit Katolik? Sto onda da radi?
Bit katolicke duhovnosti je vrsenje Bozije volje, a ne sam odredivat sto zelis, pa molit za to. Bog nije madionicar koji se cijeli dan misli hoce li ispunit neku tvoju zelju ili pak, ako si bila zlocest onda nece.

Crkva nikad nije garantirala ovozemaljsko zadovoljstvo, i navodit ljude da mole za nesto je jako opasna stvar. Shvacas li sto radis kad to radis?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 102 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata