sara je napisao/la:
Osobno ne znam što je tu istina, odnosno što je stvarnost neokatekumenskih zajednica. Znam teoriju, načela, ali kako se te zajednice ugrađuju u mjesnu Crkvu, pojma nemam. Bilo bi mi vrlo drago kad bi to netko napisao - konkretno, za stvarno mjesto, jer ovo što konkretno čitam je izrazito elitističko ponašanje.
Sara, ja san više puta govorila o tom kako smo isti kao i svi drugi ljudi - vjernici, po ničem bolji, nikakva elita, po karizmi pokreta malo različiti. U mojoj župi, a to san navela u svom odgovoru tebi na KŽ (ako se radi o istoj osobi) da sudjelujemo u svim župnim aktivnostima, da smo u župi prisutni ne samo subotom, da se rezultati vide prvenstveno na kršćanskom pristupu vezi, zaručništvu, braku, obitelji, posvećenom životu, međutim čini mi se da si pročitala samo članak koji sam tamo citirala, a početak poruke ne, jer si mi kasnije postavila isto pitanje.
Ja ne znam što bi još morali činiti da dokažemo svoju "ispravnost". Molim te da se ti ili bilo tko dugi tko se matra kršćaninom stavi u poziciju bilo kojeg neokatekumena, pa zamisli kako je to kad te prozivaju i pozivaju da dokažeš svoju ispravnost i ne zanima ih ništa drugo, da ne govorim o masi drugih stvari koje se daju pročitati i čuti. Da li bi se tebi dalo objašnjavati, uvjeravati jednog po jednog, opravdavati ? Ne bi, to i nije smisao ovog niti bilo kojeg drugog pokreta.
Što je to što drugi pokreti čine u župi, a da je različito od ovoga što sam navela da neokatekumeni čine? Znam, sad ćeš ti reći da si ti čula drugačije. E pa i ja sam čula drugačije o mnogima, a znam da to nije nužno tako kako mi je rečeno.
Još nešto, ja sam danas i jučer zato što su me župnik, katehisti i odgovorni zajednice poslali da to učinim, bila na mjestu na kojem nisam susrela nikoga dugog iz župe, a da je tu prisutnost i pomoć kršćanina nemoćnima doista potrebna. Jesam li radi ovoga sveta, bolja od drugih? Nisam, jer ko zna di bi bila da me oni nisu pozvali na milosrđe. Jesu li radi toga što ih ja tamo nisam susrela, zakazali svi drugi pokreti u župi? Nisu. Ima dovoljno mista za sve i svako čini ono što može.