Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 05:46

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto srp 19, 2022 15:46 

Nisi se zabunio! Madingeru je baš ime Herbert! :D

E, moja Adrijana, vidi: imamo Franka, Georgea,...Justina, tko zna koliko još, a svi s prezimenom Herbert., a Madingeru je to ime.
Pa kada sam na koncu posta spomenuo Herberta, doista sam mislio na Madingerovo prezime, ne ime...Sam sam zbrkan bio...Odlaskom s KO vratio se na Franka HERBERTA i jednoj analizi njegove Dine (ideji o životu na "beživotnom" Arakisu). Pa...kad se paralelno "radi" više stvari/tzv. poslova, dođe do te konfuzije u glavi, a ja bome više nisam onaj stari...Točnije - baš to jesam, ostario :( . A kad sam napiso ono "Što mi bi", odoh po Knjigu Temelji vjere.... "Joooj, koja sam ja budala" - samo sam potvrdio što već duuugo znam :(

Vrh

PostPostano: Čet lis 06, 2022 12:53 

Ima li ikoga da nije barem barem čuo za svjedočanstvo Glorije Polo? Ovdje, na linku je u PDF-u
Ako možda ne preporuča(?), valjda Crkva odobrava njeno svjedočenje, jer mada sam ju već čitao, opet me je dobrano protresla.
Preporučam ju baš svakomu, ne samo kršćaninu. A besplatan je download!
.
https://dokumen.tips/download/link/dr-g ... nstvo.html

ps
usputno pitanje: što je s forumom Tebe tražim?

Vrh

PostPostano: Čet lis 06, 2022 18:07 

Ima li ikoga da nije barem barem čuo za svjedočanstvo Glorije Polo? Ovdje, na linku je u PDF-u
Ako možda ne preporuča(?), valjda Crkva odobrava njeno svjedočenje, jer mada sam ju već čitao, opet me je dobrano protresla.
Preporučam ju baš svakomu, ne samo kršćaninu.

No jesi našao peršonu za preporučiti. :roll:

Vrh

PostPostano: Pet lis 07, 2022 09:07 

No jesi našao peršonu za preporučiti. :roll:

Tko se god UZVISUJE, BIT ĆE PONIŽEN, a tko se ponizuje, bit će uzvišen."(Mt 23,12)

"Sve, dakle, ŠTO ŽELITE DA LJUDI VAMA ČINE, ČINITE I VI NJIMA. (Mt 7,12)

"Ne sudite da ne budete suđeni! Jer SUDOM KOJIM SUDITE BIT ĆETE SUĐENI. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se. (Mt 7,1-2)

(...) Ta sav je Zakon ispunjen u jednoj jedinoj riječi, u ovoj: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! AKO LI PAK JEDNI DRUGE GRIZETE I GLOĐETE, PAZITE DA JEDNI DRUGE NE PROŽDRETE.(Gal 5,13-15)

Vrh

PostPostano: Pet lis 07, 2022 15:44 

Tko se god UZVISUJE, BIT ĆE PONIŽEN, a tko se ponizuje, bit će uzvišen."(Mt 23,12)

"Sve, dakle, ŠTO ŽELITE DA LJUDI VAMA ČINE, ČINITE I VI NJIMA. (Mt 7,12)

"Ne sudite da ne budete suđeni! Jer SUDOM KOJIM SUDITE BIT ĆETE SUĐENI. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se. (Mt 7,1-2)

(...) Ta sav je Zakon ispunjen u jednoj jedinoj riječi, u ovoj: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! AKO LI PAK JEDNI DRUGE GRIZETE I GLOĐETE, PAZITE DA JEDNI DRUGE NE PROŽDRETE.(Gal 5,13-15)

Kakve veze imaju ovi citati sa time da je spomenuta gospođa obična lažljivica?! Možeš to na neki suvisli način objasnit Zdravkane?! I ako mi dozvoliš Zdravkane, još jedno pitanje: šta je sad sa ovim, citiram;

zdrave je napisao/la:
Prije nego je Stvoritelj odlučio stvoriti svemir POJMA NIJE IMAO da će Kopitar uopće ikada postojati...

zdrave je napisao/la:
Samo sam napisao da Bog, dok nije odlučio stvoriti svemir NIJE znao ništa o nikomu, jer On nije projektant za crtaćom tablom s trokutom i šestarom, ali kad je odlučio - pošto je On posvuda i POSVAGDA (i ovdje sada i u prošlosti...istodobno - TADA je vidio, ZNAO sve o svakome.

zdrave je napisao/la:
Krštenje je posebna Milost koju Židovi nisu imali, i mada su kršteniku grijesi oprošteni on SLOBODNOM voljom izabire put Bez Boga. Da! I to je Bog znao, ali dok ga nije odlučio stvoriti NIJE znao kakav će put odabrati!

God's knowledge is infinite. (De fide.)

God's knowledge is comprehensive.

God's knowledge is independent of extra-divine things.

God knows all that is merely possible by the knowledge of simple intelligence (scientia simplicis intelligentiae). (De fide.)

God knows all real things in the past, the present and the future (Scientia visionis). (De fide.)

By knowledge of vision (scientia visionis) God also foresees the free acts of the rational creatures with infallible certainty. (De fide.)

God also knows the conditioned future free actions with infallible certainty (Scientia futuribilium). (Sent. communis.)

Vrh

PostPostano: Sub lis 08, 2022 09:09 

Zar si moje zablude, greške, bagove našao samo u toj temi? Ccc...
Potrudi se malo više! Ima toga u više tema, zar ne?
Kad završiš obdukciju mojih postova, šalješ ih Bozaniću ili Papi? Javi da se znam pripremiti na ono što me čeka, jer ovo tvoje seciraje već postaje zanimljivo. :)
Ugodno ti traganje, Fran26!
Ipak...Mislim da je ovo tema " Knjiga koju vam preporučujem", pa otvori novu temu "Obdukcija..:"(mojih postova, nazovi ju kako ti je milije). Jer ovo što ti radiš je začatavanje teme, no šef Giovi šuti.
Sretno, mir u tvom srcu i BB!

Vrh

PostPostano: Sub lis 08, 2022 14:18 

Zar si moje zablude, greške, bagove našao samo u toj temi? Ccc...
Potrudi se malo više! Ima toga u više tema, zar ne?
Kad završiš obdukciju mojih postova, šalješ ih Bozaniću ili Papi? Javi da se znam pripremiti na ono što me čeka, jer ovo tvoje seciraje već postaje zanimljivo. :)
Ugodno ti traganje, Fran26!
Ipak...Mislim da je ovo tema " Knjiga koju vam preporučujem", pa otvori novu temu "Obdukcija..:"(mojih postova, nazovi ju kako ti je milije). Jer ovo što ti radiš je začatavanje teme, no šef Giovi šuti.
Sretno, mir u tvom srcu i BB!

Znači, nemereš na neki suvisli način objasnit kakve gore navedeni citati iz svetog pisma imaju sa spomenutom ženom koja je obična lažljivica. Također, koliko vidim, i dalje ne želiš objasnit šta je sad sa ovim, citiram;

zdrave je napisao/la:
Prije nego je Stvoritelj odlučio stvoriti svemir POJMA NIJE IMAO da će Kopitar uopće ikada postojati...

zdrave je napisao/la:
Samo sam napisao da Bog, dok nije odlučio stvoriti svemir NIJE znao ništa o nikomu, jer On nije projektant za crtaćom tablom s trokutom i šestarom, ali kad je odlučio - pošto je On posvuda i POSVAGDA (i ovdje sada i u prošlosti...istodobno - TADA je vidio, ZNAO sve o svakome.

zdrave je napisao/la:
Krštenje je posebna Milost koju Židovi nisu imali, i mada su kršteniku grijesi oprošteni on SLOBODNOM voljom izabire put Bez Boga. Da! I to je Bog znao, ali dok ga nije odlučio stvoriti NIJE znao kakav će put odabrati!

God's knowledge is infinite. (De fide.)

God's knowledge is comprehensive.

God's knowledge is independent of extra-divine things.

God knows all that is merely possible by the knowledge of simple intelligence (scientia simplicis intelligentiae). (De fide.)

God knows all real things in the past, the present and the future (Scientia visionis). (De fide.)

By knowledge of vision (scientia visionis) God also foresees the free acts of the rational creatures with infallible certainty. (De fide.)

God also knows the conditioned future free actions with infallible certainty (Scientia futuribilium). (Sent. communis.)

Vrh

PostPostano: Sub lis 08, 2022 16:21 
Administrator

Fran26, molim te da se držiš teme. Na tvoje primjedbe zdrave se već izjasnio na drugoj temi.

Vrh

PostPostano: Ned lis 09, 2022 11:47 

Svjedočanstvo - Gloria Polo 1/9 - Nesreća sa udarom munje

https://youtu.be/UE5-Bz6JGlg

Bît njezine Poruke i njezinog doživljaja nije ništa drugo do pogled na beskrajnu BOŽJU ljubav prema nama ljudima i na NJEGOVO veliko milosrđe. – BOG JE LJUBAV, ističe nam i papa Benedikt XVI. u svojoj enciklici.

Vrh

PostPostano: Uto stu 29, 2022 14:58 

https://gospinvitez.vigilare.hr/
https://katolik.hr/gospin-vitez-ivan-pa ... atima-brat

https://verbum.hr/zivot-vrijedan-zivljenja

https://katalog.kgz.hr/pagesresults/bib ... Id=4667484

Vrh

PostPostano: Pet pro 02, 2022 09:49 

Pozdrav, koliko sam uspio primijetiti nisam za sada vidio da je netko spomenuo knjige od Marije Valtorte. Meni osobno najdraže štivo. Ustvari radi se o viđenjima napisanim u nekoliko bilježnica..knjiga. Nekada se zvalo "Spjev o Bogo-čovjeku" a sada se zove "Evanđelje kako mi je bilo objavljeno. Postoji i stranica na kojoj se može pročitati u pdf.formatu. Iako ja uvijek dajem prednost papirnatim knjigama :) Ako je netko čitao, baš me zanima mišljenje o ovome..
https://valtortahr.wordpress.com/

Vrh

PostPostano: Pet pro 02, 2022 12:17 

Pozdrav, koliko sam uspio primijetiti nisam za sada vidio da je netko spomenuo knjige od Marije Valtorte. Meni osobno najdraže štivo. Ustvari radi se o viđenjima napisanim u nekoliko bilježnica..knjiga. Nekada se zvalo "Spjev o Bogo-čovjeku" a sada se zove "Evanđelje kako mi je bilo objavljeno. Postoji i stranica na kojoj se može pročitati u pdf.formatu. Iako ja uvijek dajem prednost papirnatim knjigama :) Ako je netko čitao, baš me zanima mišljenje o ovome..
https://valtortahr.wordpress.com/

Loše si primjetio, imali smo čak i temu o njoj.
Ne čudi me stanje u Crkvi kad se ljudi okreću svakojakim lažnim prorocima i vidiocima, kojima se navodno Isus obraća.
Naravno, ne svi. Ipak, kad već znaš nešto o njoj, znaš li dijagnozu, bila je psihički obolila?

Vrh

PostPostano: Pet pro 02, 2022 13:14 

Loše si primjetio, imali smo čak i temu o njoj.
Ne čudi me stanje u Crkvi kad se ljudi okreću svakojakim lažnim prorocima i vidiocima, kojima se navodno Isus obraća.
Naravno, ne svi. Ipak, kad već znaš nešto o njoj, znaš li dijagnozu, bila je psihički obolila?

Tek sam se danas uključio na forumu tako da nisam vidio temu o Valtorti. Priznajem da ne znam niti za psihičku dijagnozu..

Vrh

PostPostano: Sri pro 28, 2022 14:23 

https://www.monfortanci.com/sites/defau ... rtrude.pdf

Ja svima toplo preporučujem knjigu Objave svete Gertrude Velike...ja je opet drugi puta čitam ( zadnjih 15 dana)...odlična knjiga
u e-fornatu imate na linku gore!

Vrh

PostPostano: Sri pro 28, 2022 14:28 

Paralelno čitam i DNEVNIK S.M. FAUSTINE KOVALSKE (BOŽANSKO MILOSRĐE)
iMAJU DVA IZDANJA...OD biblioteke "DVA SRCA"-B.Malešević-https://verbum.hr/biblioteka-dva-srca
i novije izdanje iz 2016. ( crvene tvrde Korice- verbum)https://verbum.hr/dnevnik-sv-marije-faustine-kowalske-veliki-format-6800

Odlična knjiga, puna velikih obkava o ljubavi i Božjem milosrđu

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata