Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 13:16

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ožu 27, 2009 16:07 

ok..
pokušat ću dobiti neki tekst da ti pomogne u dešifriranju....idući tjedan.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 08:24 

zumzum je napisao/la:
po Dini vidim što je to...to je nered u glavi, to je adventist!
čovječe, na svim forumima vjerskima se šepiri i krekeče..niš pametnog nisam našla samo jedno debelo licemjerje i laž!
To je moje iskustvo s adventisticom Dinom.
Po njihovoj vjeri siromašak i sirotinja su si sami krivi što su siromašni jer oni nisu u milosti božjoj, a naprotiv, bogataši, eee oni su obadareni darovima Duha svetoga....

totalno pomraćenje uma! :mrgreen:

Smatram vrlo nekršćanskim prozivati osobu koje ovdje nema.
Uz put, ne slažem se sa tvojim mišljenjem o njoj niti vidim ikakvog temelja za takovo mišljenje. Bilo bi dobro da navedeš argumente.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 09:20 

sara je napisao/la:
zumzum je napisao/la:
čovječe, na svim forumima vjerskima se šepiri i krekeče..niš pametnog nisam našla samo jedno debelo licemjerje i laž!
Po njihovoj vjeri siromašak i sirotinja su si sami krivi što su siromašni jer oni nisu u milosti božjoj, a naprotiv, bogataši, eee oni su obadareni darovima Duha svetoga....

Uz put, ne slažem se sa tvojim mišljenjem o njoj niti vidim ikakvog temelja za takovo mišljenje. Bilo bi dobro da navedeš argumente.

Općenito nije uputno karakterizirati članove, a kad smo to usvojili ne treba sad ponovo produžavati raspravu o Dini. Svatko može ovdje pročitati što je pisala i kako se ponašala pa donjeti neki svoj zaključak, isto tako svi mi imamo naka osobna iskustva s njom koja su isto istinita i legitimna bilo pozitivna bilo negativna. Što se mene tiče neka joj Bog plati po djelima njezinim.
Vratimo se na temu.

Zar nije čudno da se adventisti bore toliko protiv prava drugih da imaju neradnu nedjelju?

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 14:34 

sara je napisao/la:
zumzum je napisao/la:

vidjela sam da je ovdje logirana, kažem da preko nje zaključujem o kakvoj se sekti radi i što ta vjera čini ljudima.

argumenti su moja osobna prepiska s njom i njeni postupci na javno koji su čista suprotnost, a ne radi se samo o meni radi se o više forumaša na KŽ koji su došli do istog zaključka preko sličnog iskustva s njom.

e sad ja ti ovdje ne mogu copy-paste pp jer je sve to izbrisano.

da dina je divna......
ona je čisti produkt te sekte.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 17:53 

Opa sve mi je jasno....Netko ipak ne može prežaliti što više nije moderator na Križu Života....pa sad ovdje raspiruje mržnju....

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 18:31 

Mislim da je ovdje moderator zamolio da se ne nastvlja s osobnim konotacijam. Vratimo se raspravi o temi!
Molim te Krizostome objasni nam koji je razlog protivljenju Adventista neradnoj nedjelji?

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 18:33 

Neznam zasto se uzbudjivati kad Kriz Zivota uopce nije Katolicki web portal.

Vrh

PostPostano: Čet tra 23, 2009 22:18 

Barnaba je napisao/la:
Mislim da je ovdje moderator zamolio da se ne nastvlja s osobnim konotacijam. Vratimo se raspravi o temi!
Molim te Krizostome objasni nam koji je razlog protivljenju Adventista neradnoj nedjelji?

Evo Barnaba ja ću ti odgovoriti iz prve ruke,dobro ustvari iz druge.Adventisti su ustvari zakon o neradnoj nedelji dočekali sa oduševljenjem,jer sad briju da se ispunjava kvaziproroštvo kvaziproročice Ellen White i tako oni sad kontaju da se upravo ispunilo to proročanstvo.Sad oni naravno negoduju i smatraju sebe velikim mučenicima i pravim Kristovim borcima koji se odlučno suprostavljaju žigu zvijeri(nedelja).Ali trebalo bi im uvjek napomenut da prije nego šta je u katoličkoj zemlji uveden zakon o neradnoj nedelji,u toj istoj zemlji zakon o neradnoj suboti postoji već pet godina.Tako da stvarno nemaju nikakvih razloga da sebe smatraju nekakvim žrtvama, jer nedeljni zakon niti nikog ne obavezuje slavljenje nedelje niti nikom ne zrabranjuje slavljenje subote.Sad zamisli da je Hrvatska adventistička zemlja i da je zakon o nedelji donesen pet godina ranije nego onaj o suboti,pa pojeli bi nas žive.

Vrh

Naslov: Adventisti
PostPostano: Pet ruj 04, 2009 09:32 

Pred nekoliko dana na vrata nam je došao jedan čovjek koji je radio neke ankete, na našim vratima piše MI SMO KATOLICI čovijek je počeo objašnjavati bibliju i u jednom trenutku je spomenuo sv. Franju pa smo mislili da je katolik ali se uspostavilo da je adventist. Već smo mu nekoliko puta rekli da s njim ne želimo ići u razgovor da mi imamo svoju vjeru ali on nastavlja dolaziti. Kako riješiti taj problem?

Vrh

Naslov: Re: Adventisti
PostPostano: Pet ruj 04, 2009 10:56 

diba je napisao/la:
Pred nekoliko dana na vrata nam je došao jedan čovjek koji je radio neke ankete, na našim vratima piše MI SMO KATOLICI čovijek je počeo objašnjavati bibliju i u jednom trenutku je spomenuo sv. Franju pa smo mislili da je katolik ali se uspostavilo da je adventist. Već smo mu nekoliko puta rekli da s njim ne želimo ići u razgovor da mi imamo svoju vjeru ali on nastavlja dolaziti. Kako riješiti taj problem?

Pa kad otvoriš vrata, reci da ne želiš razgovariti i zatvori vrata. Ne može te nitko prisiliti na razgovor ako ga smatraš nepotrebnim ili ti se neda. Zbog toga ti ne treba biti neugodno.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 04, 2009 15:57 

To sam već napravila, ali oni nastavljaju dolaziti, zvone, kad mene nema doma a moja mama je s mojim djetetom ona ga pusti u dvorište da se igra, oni dodu i preko ograde dosađuju....
Već sam ih mislila tužiti ali se pitam bili imalo koristi, ne znam jednostavno me smeta ta njihova nepopustljivost...

Vrh

PostPostano: Pet ruj 04, 2009 23:48 

Možda da pokušaš sa savjetom Karla Keatinga: :)

http://www.katolik.hr/krscansketememnu/ ... ar-stijena

(Morat ću ja stavit na vrata spomenuti natpis, ništa radosnije od ugodnog čavrljanja s revnim misionarima) :)

Vrh

PostPostano: Ned lis 04, 2009 00:45 

Evo kako adventisti djeluju na internetu... :D

http://adventisti.info/index.php?itemid=971

Vrh

PostPostano: Uto lis 06, 2009 17:51 

crusadercro je napisao/la:
Evo kako adventisti djeluju na internetu... :D

http://adventisti.info/index.php?itemid=971

Profesionalni misijski radnici - ah, tu je ta kvaka :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Sri lis 07, 2009 10:17 

Članak samo dokazuje da Adventisti imaju neki vid "pastoralnog djelovanja" preko interneta jer se vidi da su npr. moderatori ujedno i pastori. No ni to nije samo po sebi ništa loše zašto ne djelovati tako. Osobno bih volio da postoji takvo službeno djelovanje Katoličke Crkve na internetu i neki službeni forum neke institucije unutar KC. Tim mi je čudnije što neki adventisti takvo djelovanje nikako ne žele priznati (čak to prikazuju lažima i podmetanjima), iako je vidljivo davanje instrukcija, u samom tom članku čiji je link dao Crusadercro.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata