Barnaba je napisao/la:
Političari bi se trebali baviti općim dobrom a pogotovo ako se deklariraju kao kršćani. No vidimo kako političke stranke, bile na vlasti ili u opoziciji, nemaju ni vizije, ni volje, ni snage učiniti ispravne stvari, već se okreću ili čuvanju vlasti ili borbi da se na vlast dođe.
Mi vjerinici i u tako lošem stanju možemo i moramo djelovati, jedan od načina je i kroz institucije "civilnog društva" (kao što je GROZD). Dakle pridružimo se inicijativi "Roditelji biraju"
Barnaba je napisao/la:
Političari bi se trebali baviti općim dobrom a pogotovo ako se deklariraju kao kršćani. No vidimo kako političke stranke, bile na vlasti ili u opoziciji, nemaju ni vizije, ni volje, ni snage učiniti ispravne stvari, već se okreću ili čuvanju vlasti ili borbi da se na vlast dođe.
Mi vjerinici i u tako lošem stanju možemo i moramo djelovati, jedan od načina je i kroz institucije "civilnog društva" (kao što je GROZD). Dakle pridružimo se inicijativi "Roditelji biraju"
Imaš ti svakakve institucije "civilnog društva", koje drže svakojake inicijative. Što se mene tiče, mislim da bi Grozd trebao biti rezerviran za vjeronaučne susrete, te da bi ga ljudi mogli birati ako drže do svoje vjere. Na razini općenitosti, mislim da bi zbunio mlade koji ne dijele našu "Teologiju tijela". Tako da bi političari trebali podržati pravo svake obitelji da odgoje klince unutar svojih vrijednosti, i osigurati im podršku institucija.
A demokracija će vjerojatno doživjeti nekakvu promjenu u idućih stotinjak godina (nadam se da neće biti krvi), jer ovako se dijelimo na lijeve i desne imućnike, i lijevu i desnu sirotinju.