Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 12:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mormoni
PostPostano: Uto lip 02, 2009 08:15 

:D Da al su oni vidjeli Isusa Krista i Nebeskog oca i ja također sam ih vido Isusa Krista i Nebeskog oca i razgovarao sa njima. Jer zaista kažem vam koje po meni poslan poslna je od oca. Oni jesu umrli ali je Bog poslao na zemlju ponovo prorke da šire istinu da je on zaista Isus Krist živ. Ja vjerujem U Boga oca svemugućega stvoritlja neba i zimlje. I u sina Isusa Krisa sina njegova... koje radi nas ljudi i radi našega spasnja bio razpet na križu... treći dan uskrsnuo uzašo na nebo... i opet će doći u slavi sudi žive i mrtve. Ja zaista znam da je on apostol i njegove rijiči su zbilja istinite. Mi živimo od evanđal i znam da je evaneđelje istina. Doći će vrijeme ka da će Isus ponvnvno doći na zamlju. Vjeru mi istna je.

Zadnja izmjena: Tomias; Uto lip 02, 2009 12:02; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 08:44 

Tomias je napisao/la:
:D Da al su oni vidjeli Isusa Krista i Nebeskog oca i ja također sam ih vido i razgovarao sa njima. Jer zaista kažem vam koje po meni poslan poslna je od oca. Oni jesu umrli ali je Bog poslao na zemlju prorke da šire istinu da je on zaista živ. Ja vjerujem U Boga oca svemugućega stvoritlja neba i zimlje. I u sina Isusa Krisa sina njegova... koje radi nais ljudi i radi našeka spasnja bio razpet... opet će doći u slavi sudi žive i mrtve. Ja zaista znam da je on apostol i njegove rijiči su zbilja istinite. Mi živimo od evanđal i znam da je evaneđelje istina. Doći će vrijeme ka da će Isus ponvnvno doći na zamlju. Vjeru mi istna je.

Iz konstrukcije rečenica zaključujem da ti hrvatski jezik nije materinji pa razumijem da se malo teže izražavaš. No probaj bar citirati onaj dio na koji odgovaraš tako bi nam bilo jasnije što hoćeš reći. Na ovaj način kako sada pišeš ispada da samo ponavljaš naučene fraze bez istinskog razumijevanja onoga u što vjeruješ. Probaj biti jasniji molim te!
Da li znaš odgovor na pitanja koja su ti prije postavljena?
Kakav je odnos Mormona prema Katoličkoj crkvi?
Da li vjerujete u Sveto trojstvo (jednog Boga, u tri božanske osobe, Oca, Sina i Duha svetoga)?

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 12:27 

Joseph Smith: Prorok Božji
Kada je Josephu Smithu bilo četrnaest godina htio je znati koj se crkvi trebao prikljućiti, stoga je to i zapitao Boga u iskrenoj molitvi. U odgovoru na molitvu, Josephu su se ukazali Bog Otac i Njegov Sin Isus Krist su mu rekli da na zemlji nema istinske Crkva Isusa Krista te da su njega odabrali da je obnovi . Od toga je dana Joseph je radio u Božjoj službi, radio je na uspostavi Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i na izgradnji Božjeg kraljevstva u suvremenim dane vjerni članovi Crkve svjedoče da je Isus Krist Spasitelj i Otkupitelj svijeta. Isus svoju Crkvu danas vodi objavom koju daje proroku na zemlji. Joseph Smith je bio takav prorok. Premda je Joseph postigao mnogo u svome životu, najvažnije je ipak bilo njegovo
predavanj kao učenika i svjedoka Isusa Krista je zapisao: »Nakon mnogih svjedočanstva
koja su o njemu dana, ovo svjedočanstvo,posljednje od svih, da je o njemu: Da je on
živi. Oni koji moću Duha Svetoga prime prorokovo svjedočanstvo znat će istinu o
djelu na koje je prorok bio pozvan. Također će spoznati mir i sreću koji dolaze kroz Spasitelja Isusa Krista koga je Joseph Smith štovao i kome je služio.
˝ Citiram ˝

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 13:07 

Da zato postiji pokajanje. Bog nam je dao oprost na dva načina.

1.Da se pokajemo za svoje grijehe i tražimo njegov oprost.
2. I da opraštamo onima koji nas povrjede ili uvrjede.

Pokajanje je je jedan od prvih načela evanđelja. Bitno je za našu sreću u ovome životu. Pokajanje je puno više od samog priznanja grijeha. To je promjena uma i srca koji vam daje pogled prma Bogu. To je i oprost grijeha. :)

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 13:12 

Nemamo nikve odnse prema katoličkoj crkvi.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 14:26 

:wink: Veliš da je taj Smith vidio Boga Oca i Isusa Krista, a i ti si ih vidio i razgovarao s njima; pa bih imao pitanja:
1. Jesi li vidio Boga Oca i Isusa licem u lice , njihov lik?
2. Kako je sve to izgledalo? Malo nam to opiši. Jer, ipak to nije mala stvar.
3. Što ti je rečeno?
4. Kako tumačiš činjenicu da je taj Smith razgovarao s Bogom i da mu je rečeno da na zemlji nema Crkve, a u Bibliji koju on citira i kojom se služi piše da je Isus ustanovio Crkvu i dao joj vlast i da ju vrata paklena neće nadvladati, tj. da će trajati vječno?

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 21:59 

Moram ovdje reći da o mormonima imam generalno pozitivno mišljenje. Puno sam se družio s njima, posjećivao bogoslužja, i upoznao dosta njihov nauk. Nisu nasrtljivi, daju svakom njegovo pravo, a sa stajališta katoličke apologetike, rasprava s njima je veoma složena, i tu ne pomaže klasična metoda sa protestantima. Premda su, iz katoličke pozicije, izašli iz kršćanstva, treba reći da imaju puno dodirnih točaka sa katoličanstvom-jedna vrsta katoličanstva na američki način.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2009 06:02 

:wink: I američki katolicizam je pomalo upitan, a sa sektama treba ostati na vi, ali neki dijalog je tu nemoguć.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2009 07:59 

Da jesam vido sm ih ali u obliku oblaka i anđele 17.4.2008 dan prije bratove krizme. Na koji način smo razgovarali, to ti nesmije reći jer su mi zabrnli. Daljne informacije o mom viđenju Isusa Krista i Boga našeg, Nebeskog oca i vašeg mi je zabrnjeno ja mogu reći da sam ih vido, i razgora sa njima a kako to mora ostati tajna hvala.

Biblija je bila napisana prije negoli si se ti rodio/la. Kao što znaš ili ti je poznato crkve se nisu baš slagle i vodile su ratve. Svaka je svoj način tumačila bibliju. I da je njiho istinska i prava crkva. On nije znao koj se crkvi priključiti pa je otiša u šumu upitati to Nebeskog oca. Kasu mu se ukazli Bog i Isus Krist. Bog pokazuje na Isusa prstmo i govri ovo je moj sin ljubljeni slušaj ga. On je pitao Isusa koj se crkvi treba priključiti. Isus mu odgvri da na zemlji nema istinke na zemlji te da su njega odabrali da ju obnovi. Takođ mu je dano obećanje da će dobiti obnovu evađelja.

A što misliš zašto smo mi takvi.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2009 11:46 

:lol: 1 .Dali se ko itko od vas upitao tko smo mi i ko nas je poslao.
2. Dali vi smatre svi koji obrađuju tu temu da samo vjernici koji su kršteni idu u vaš crkvi.
3. Koliko vas smatra da ljudi koji su kršteni u katoličkoj, crkvi ide samo na misu radi toga da prođe im vrjeme.
4. Prema mojim pokazivanjima i kako mije Bog rekao 85% članova Katoličke crkve ide na misu samo da prođe vrijeme. 10% Čine pravi vjernici,a 5% svećenici.
A ukatoličko crkvu dolaze jehovini svjedoci, sotonisti, subotari itd.
Dali smatre da vaša vjera i crkva nije taknu. :?:

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2009 14:04 

Teško je tebe razumjeti što pišeš, no probat ću je odgovoriti na tvoja pitanja.

Tomias je napisao/la:
1 .Dali se ko itko od vas upitao tko smo mi i ko nas je poslao.
Koliko sam shvatio ti si Mormon i poslala te tvoja zajednica na misionarski rad.

Tomias je napisao/la:
2. Dali vi smatre svi koji obrađuju tu temu da samo vjernici koji su kršteni idu u vaš crkvi.
U Katoličkoj Crkvi su vjernici koji su u velikoj većini kršteni u Katoličkoj Crkvi, no postoje i oni koji su se obratili na Katoličku vjeru ali im je sakrament krštenja priznat kao valjan, (npr. Evangelici, Anglikanci)

Tomias je napisao/la:
3. Koliko vas smatra da ljudi koji su kršteni u katoličkoj, crkvi ide samo na misu radi toga da prođe im vrjeme.
Ne smatram da vjernici idu na misu samo da im prođe vrijeme jer to nije zabava. Kome se ne ide slobodno ode na njemu zabavnije mjesto.

Tomias je napisao/la:
4. Prema mojim pokazivanjima i kako mije Bog rekao 85% članova Katoličke crkve ide na misu samo da prođe vrijeme. 10% Čine pravi vjernici,a 5% svećenici.
Jedno je mišljenje a drugo su egzaktni podatci. Smiješno je tako postavljati stvari u ozbiljnom razgovoru.

Tomias je napisao/la:
To je netočno tko ti je to rekao? :roll:

Zanima me zašto nisi odgovorio na pitanje koje ti je Angelus postavio??
Kako tumačiš činjenicu da je taj Smith razgovarao s Bogom i da mu je rečeno da na zemlji nema Crkve, a u Bibliji koju on citira i kojom se služi piše da je Isus ustanovio Crkvu i dao joj vlast i da ju vrata paklena neće nadvladati, tj. da će trajati vječno?
Da li znaš odgovor na to pitanje?

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2009 18:19 

Tomias je napisao/la:
Nemamo nikve odnse prema katoličkoj crkvi.
.....

Dali smatre da vaša vjera i crkva nije taknu. :?

Meni ovaj drugi dio ipak izgleda kao izražavanje određenog stava prema Katoličkoj crkvi i to ne baš pozitivnog i ne baš utemeljenog na istini.

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2009 22:50 

Pozdrav svima!

Glede Mormona, mislim da su u usporedbi s nekim drugim zajednicama manje anti-katolički nastrojeni. Njihov način je više usmjeren na samopromociju, nego na kritiku drugih, što je svakako za pohvalu.

Što se tiče razgovaranja s Bogom, Tomias, moraš shvatiti našu skepsu. Barem moju. U životu sam sreo mnogo ljudi koji su navodili da su komunicirali s Bogom, i razgovarali s Njim, ali njihova su svjedočenja bila različitog sadržaja, koji je u konačnici destabilizirao vjerodostojnost mnogih.

Jednom čovjeku bi Bog naveo jednu stvar, drugom nešto posve drugo.... Oboje govore da su Ga vidjeli, i da su s NJim razgovarali....

Evo, i par mojih pitanja, na koja bi volio da odgovoriš.

1) Da li je istina da vi vjerujete da je Bog, koji se objavio u Bibliji, nekoć bio grešan i smrtan čovjek?

2) Imam li pravo kad velim da se vi nadate da ćete postati bogovi, i imati svoje vjernike u budućnosti, dapače, svemire koje ćete kontrolirati?

3) Ako sam u pravu, kako zamišljaš svoj život kao novi bog?

4) Volio bih da mi rastumačiš, da ako svaki čovjek može postati bogom, tko je tako odredio? Meni se čini da za taj sustav treba biti nekakav nadmoćni Bog, što bi umanjilo ideju o mnogoboštvu....

Evo ih na engleskom, ako nisi razumio....

1) Do you believe that God of the Bible was once a mortal, sinful, man?
2) Do you hope to become a god, and have faithful people, as well as universe to control?
3) Can you tell us more about your future plans, as god?
4) Don't you think that system of eternal progression, as Joseph Smith suggested, requires a Being higher then those people who reached exaltation?

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2009 05:56 

:wink: To što mormoni nisu zadrti, poput, recimo jehovaca, to još ne znači da je s njima moguć neki dijalog.
Dovoljno je primjetiti kakav stav imaju prema crkvi i vjernicima.
Na lijep način u kravatama oni obilaze one koje mogu preobratiti, poput sotone koji je lukavo i s puno taktičnosti zaveo čovjeka: ''bit ćete kao bogovi''.
Ništa novo.

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2009 08:48 

Citat:
:wink: To što mormoni nisu zadrti, poput, recimo jehovaca, to još ne znači da je s njima moguć neki dijalog.
Dovoljno je primjetiti kakav stav imaju prema crkvi i vjernicima.
Na lijep način u kravatama oni obilaze one koje mogu preobratiti, poput sotone koji je lukavo i s puno taktičnosti zaveo čovjeka: ''bit ćete kao bogovi''.
Ništa novo.

Mislim da bi svijet bio ipak malo lijepši kad bi smo svi išli okolo po kravatama i uvjeravali ljude u svoja uvjerenja. Rade što i mi- svjedoče svoju vjeru, na način na koji je doživljavaju. :)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata