Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 03, 2026 16:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet lip 05, 2009 09:04 

pročitao sam jedan lijepi članak o težnji današnjeg čovjeka za srećom, da bude sretan i ponudi sreće u današnjem svijetu. Članak završava: I ti ponuđači današnje sreće zaboravljaju na jedno da nigdje nije zapisano: da svaki čovjek ima pravo na komadić srće.
Zanima me razmišljanje na temu. Hvala

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2009 09:16 

Vjeruj,zbog srece si pozvan u svijet.Sreca je tvoja bozanska bastina,tvoja ljudska odgovornost.Ne iskusis li srecu,ne dopustis li joj da te prozme,nista neces razumjeti.Sreca je sto mozes biti covjecani i sto ljubavlju mozes dotaknuti covjekovo srce i srce Bozje.Doprati srecu u srca onih koje ljubis!Citiram S.LICE

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2009 09:17 

Imamo nekih komentara o ovoj temi ovdje Smisao života?

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2009 09:23 

sneni je napisao/la:
pročitao sam jedan lijepi članak o težnji današnjeg čovjeka za srećom, da bude sretan i ponudi sreće u današnjem svijetu. Članak završava: I ti ponuđači današnje sreće zaboravljaju na jedno da nigdje nije zapisano: da svaki čovjek ima pravo na komadić srće.

trenutno puno Hrvata a i drugih razmišlja tako..ispunjavajući lotto listić..

jer je pitanje što je sreća i kako je podrazumijevamo....

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2009 10:06 

:wink: Sreća je kao med. Sladak je i poželjan, ali kad se pretjera nastaju problemi.
Mudrost življenja se sastoji u umjerenosti.
Žrtva i odricanje je najbolji humus na kojemu raste sreća.
Sreća u čistom obliku je na ovom svijetu nedostupna.

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2009 11:06 

Sreca je poput sjene,slijedi te kad na nju ne mislis.Sreca je poput jeke u dubini tvoga srca,uzvraca ti kad sama sebe darujes.PHIL BOSMANS

Vrh

PostPostano: Pet lip 05, 2009 12:17 

ne podržavam nikakvu vrstu opijenosti :wink:
pa tako niti opijenost srećom, kako je ovdje naslov.
svaka nas opijenost košta naglog triježnjenja.

A sama je sreća svugdje potrebna pa tako je sreća što hodam
što ne trebam pomoć drugih, što sam zdrava, što sam živa u duhu, što imam krasnu djecu, što imamo ljubavi i
što se svi slažemo, sreća je svako novo jutro!

a velika je sreća kad imamo za druge dovoljno svog vremena, pa makar to bio i samo jedan iskreni osmjeh!

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2009 16:57 

sneni je napisao/la:

Jednom zgodom sam slušala jednu mladu osobu kako tumači da će nas Bog nakon ovozemaljskog života pitati ne što smo učinili, stekli isl., nego zašto nismo bili sretni. To je obrazložio na način da često nismo sretni iz razloga što ne prihvaćamo situaciju u koju nas Bog stavlja, a da je pobuna protiv te situacije u stvari hula na Boga koja nas čini nezadovoljnima i nesretnima, budi u nama osjećaj da nismo ljubljeni od Boga.

Tumačeći ovo taj mladić nije iznosio da bi mi trebali biti površni, plitki, na nekom ružičastom oblaku, nego da je naša sreća u iskrenom prijanjanju uz Gospodina. Da bi svakako trebali tražiti sreću i nastojati usrećiti druge ljude, ali ostavljajući Bogu prostora da djeluje, ne buniti se protiv onoga što on čini, jer van Gospodina da je sve varka, pa i sreća.

Dopalo mi se ovo njegovo tumačenje, prihvaćam ga kao ispravno, pa ga iznosim kao neku vrstu svoga stava.

Vrh

PostPostano: Sub srp 04, 2009 19:10 

Tirsa je napisao/la:
sneni je napisao/la:

Jednom zgodom sam slušala jednu mladu osobu kako tumači da će nas Bog nakon ovozemaljskog života pitati ne što smo učinili, stekli isl., nego zašto nismo bili sretni. To je obrazložio na način da često nismo sretni iz razloga što ne prihvaćamo situaciju u koju nas Bog stavlja, a da je pobuna protiv te situacije u stvari hula na Boga koja nas čini nezadovoljnima i nesretnima, budi u nama osjećaj da nismo ljubljeni od Boga.

Tumačeći ovo taj mladić nije iznosio da bi mi trebali biti površni, plitki, na nekom ružičastom oblaku, nego da je naša sreća u iskrenom prijanjanju uz Gospodina. Da bi svakako trebali tražiti sreću i nastojati usrećiti druge ljude, ali ostavljajući Bogu prostora da djeluje, ne buniti se protiv onoga što on čini, jer van Gospodina da je sve varka, pa i sreća.

Dopalo mi se ovo njegovo tumačenje, prihvaćam ga kao ispravno, pa ga iznosim kao neku vrstu svoga stava.

i ja:)
Sretan je onaj koji vrši volju Božju. To je savršenstvo.

Vrh

PostPostano: Ned srp 05, 2009 16:09 

Sretna sam jer svaki dan spoznajem sve vise koliko me Bog ljubi....Divim se malim stvarima,i zahvalna sam za sve sto mi dolazi na moj put u zivotu mojem i moje obitelji..

Vrh

PostPostano: Ned sij 03, 2010 19:31 

sneni je napisao/la:
I ti ponuđači današnje sreće zaboravljaju na jedno da nigdje nije zapisano: da svaki čovjek ima pravo na komadić srće.

Da,zaista je tako, danas sam ponosna i sretna, a sutra vec je ta moja sreca izmakla...
Drugo je radost,ako se covjek raduje i zivi svoj zivot,vjerski i dostojanstveno...

Za Novu Godinu vidimo,koliko je rasprostrenjeno u nasem narodu...
Sretnu Novu Godinu.. i ja upotrebljavam tu recenicu, ali sam onda dosla do zakljucka, odnosno sad sam dosla do zakljucka...

Zahvalimo Gospodinu za iducu godinu,kakva god bila da budemo zadovoljni...
Srecu sam izostavila,odnosno izostavljam od sad...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata