Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon ožu 16, 2026 11:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 610 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:13 

Nebitno, ...

Itekako je bitno jer pričaš nešto što nije Katolički pastoral niti misijsko djelovanje, a da ostanem u temi niti Grebenar nije spominjao obraćenje na heretičke protestante.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:49 

Ne sudite, da se ne sudi vama! Jer sudom kojim sudite sudit će se vama; i mjerom kojom mjerite mjerit će se vama. Opasno se igraš Majkićka izigravajući Božju tajnicu.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:57 

]

Nisam čitao tu knjigu pa ne znam detalje...čitao sam prije 5-6 godina obraćenje jedne muslimanke, i progon od strane njene braće i ostale obitelji

Procitaj ovu knjigu, vrijedi svake utrošene minute.

Ako si čitao o obraćenju Nikki Kingsley, što je isto fantastična knjiga vrijedna čitanja, onda znaj da je ova puno jača knjiga, dublja, jer je i pozicija sa koje je krenuo Nabeel puno viša.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 21:58 

Ne sudite, da se ne sudi vama! Jer sudom kojim sudite sudit će se vama; i mjerom kojom mjerite mjerit će se vama.

Zašto misliš da to ne vrijedi za tebe?
pints je napisao/la:
Opasno se igraš Majkićka izigravajući Božju tajnicu.
To je kao neka prijetnja jer razotkrivam tvoje prikriveno antikatoličko misionarenje?

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 22:20 

Citat:
To je kao neka prijetnja jer razotkrivam tvoje prikriveno antikatoličko misionarenje?

Nemoj me nasmijavati. Jedino što razotkrivaš je tvoja uskogrudnost, nerazumijevanje napisanog i farizejština. Jednog dana ćeš valjda shvatiti što je to zakon ljubavi, za svoje dobro.

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2025 22:31 

Nemoj me nasmijavati. Jedino što razotkrivaš je tvoja uskogrudnost, nerazumijevanje napisanog i farizejština. Jednog dana ćeš valjda shvatiti što je to zakon ljubavi, za svoje dobro.

Hippy priče nisu ljubav već degradacija iste.

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2025 00:07 

Hippy priče nisu ljubav već degradacija iste.

Kao prvo, ne treba banalizirati Hippie pokret. Premda je imao puno devijacija, imao je i svoju vrijednost u kriku mladosti koja odbijala uletjeti u društvene sheme koje su iznjedrile dvije globalne klaonice.

Ali na stranu Hippie, nije bitan već više od pola stoljeća i ne znam zašto ti je još uvijek neka referenca. Zakon ljubavi kojim je Krist nadopunio Mojsijev zakon je temelj kršćanstva. Bez tog zakona kršćani bi bili samo novi oblik farizeja, naoružani bezbrojnim zakonima i pravilima. Ljubi Boga i ljubi Čovjeka. Ako ljubiš, ne trebaju ti drugi zakoni, prirodno se podrazumjevaju i žive. Primjeti da piše "ljubi Čovjeka" a ne ljubi katolika.

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2025 15:56 

Kao prvo, ne treba banalizirati Hippie pokret. Premda je imao puno devijacija, imao je i svoju vrijednost u kriku mladosti koja odbijala uletjeti u društvene sheme koje su iznjedrile dvije globalne klaonice.

Ali na stranu Hippie, nije bitan već više od pola stoljeća i ne znam zašto ti je još uvijek neka referenca. Zakon ljubavi kojim je Krist nadopunio Mojsijev zakon je temelj kršćanstva. Bez tog zakona kršćani bi bili samo novi oblik farizeja, naoružani bezbrojnim zakonima i pravilima. Ljubi Boga i ljubi Čovjeka. Ako ljubiš, ne trebaju ti drugi zakoni, prirodno se podrazumjevaju i žive. Primjeti da piše "ljubi Čovjeka" a ne ljubi katolika.

Bez ljutnje, ali ne poznaješ ti dovoljno jezike na kojima su pisani tekstovi koje navodiš. Ima puno vrsta ljubavi, a ti to sve svodiš pod jednu. Nije ni čudo što si neka vrsta Hippy kršćanina.

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2025 21:05 

Primjeti da piše "ljubi Čovjeka" a ne ljubi katolika.

Ne mogu primijetiti kad ne piše tako već "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe".
Zašto bližnji ne bi bio Katolik? Tim više jer nitko ne smije Katoličku Crkvu omalovažiti ili dopustiti da bude od nje odbačen ili izopćen, jer postoji samo jedna Katolička Crkva po kojoj se ljudi spašavaju, kao što su se u potopu mogli spasiti samo po Noinoj korablji.

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2025 21:57 

Citat:
Bez ljutnje, ali ne poznaješ ti dovoljno jezike na kojima su pisani tekstovi koje navodiš. Ima puno vrsta ljubavi, a ti to sve svodiš pod jednu. Nije ni čudo što si neka vrsta Hippy kršćanina.

Svakako je bolje biti kršćanski hippie nego kršćanski taliban. Ali, niti sam ja hippie niti si ti taliban. Samo si IMHO previše zabila glavu u kruta pravila i zakone a zanemarila srž kršćanstva. Ljubav gradi mostove preko kojih Istina može proći.

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2025 08:11 

Ljubav gradi mostove preko kojih Istina može proći.

Lijepa misao, ovo moram zapisati :;

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2025 08:48 

Posudio sam je iz ovog fascinantnog i moćnog svjedočanstva:

https://youtu.be/IHuouyFQ2GQ?si=-cFFiMDlwfHF3-Bb

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2025 11:55 

Procitaj ovu knjigu, vrijedi svake utrošene minute.

Ako si čitao o obraćenju Nikki Kingsley, što je isto fantastična knjiga vrijedna čitanja, onda znaj da je ova puno jača knjiga, dublja, jer je i pozicija sa koje je krenuo Nabeel puno viša.

Čim uhvatim vremena
Volim puno čitati, a tvoje preporuke su vrijedne pa ću te poslušati :))

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2025 12:04 

Zašto misliš da to ne vrijedi za tebe?

Daj molim te...optužuješ katolika za antikatoličko misionarenje???

Vidiš samo trun u oku brata svoga, a brvno u svome ne vidiš?

Prekjučer sam te opet razotkrio da lažeš i dezauviraš ...te konstantno seciraš i mrcvariš baš najbolje forumaše

Radije se pokaj za svoje laži na forumu , umjesto da svima koji nešto znaju i vrijede konstantno neutemeljeno dociraš, pilaš ljude i kao paranoik progoniš većinu ljudi koji korisno pišu na forumu!

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2025 16:58 

Svakako je bolje biti kršćanski hippie nego kršćanski taliban. Ali, niti sam ja hippie niti si ti taliban. Samo si IMHO previše zabila glavu u kruta pravila i zakone a zanemarila srž kršćanstva. Ljubav gradi mostove preko kojih Istina može proći.

Što kaže Grebenar o tome?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 610 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata