Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 27, 2026 22:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hipodrom
PostPostano: Pet kol 29, 2025 22:05 

Potrebna je božanska vjera:stvoriti nutarnji pokret, bez riječi, sjedinjenja s Marijom. Gledati ju, zazivati njeno Ime. Ovo mijenja stvarnost, ali nije lako sabirati se u molitvi Krunice. Uz Adoraciju čestu, časoslov i Pismo.
Misu i zajedničku molitvu. I Sakramentale.

Sv Alfons Ligouri uči da je prva pobožnost Adoracija. I Bogu hvala na otvorenim kapelama. Restrepo ih je nazivao znakom vremena. I apostolat. Nema izbora.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 23:05 

Gdje se nalazimo?

Što se R. tiče kao da naginje nekom milenarizmu. Crkvenom trijumfu. Katekizam pak govori o velikom otpadu unutar Crkve. Izdan 94. god. Dakle prije 30-tak god. Teško je pojmiti gdje si kad si rođen u šumi, džungli. Pogotovo što se tiče drugih država npr. Irske. Je li tamo toliko dramatičan pad u svega par generacija. Generalno pedofilski skandali bacili su Crkvu na koljena.
A ono što nas odnosi i zanosi su ekrani, slika i zvuk. Teror neg. info.
Ovo su stvari teško pojmljive, bez covida;o kakvim se silama radi.
Dakle, priča je sljedeća. Napadi na katolike, a to su ovi u Adoraciji, pojačati će se. Ali tako da ćemo izazvati đavla konfrontacijom. Navještajem istine. Tko je kao Bog! U Zg- u sam samo u jednoj ili dvije župe vidio molitvu sv. Mihaelu iza Mise. Nije mi jasno zašto se u svim zupama ne moli...Molitva je dozvoljena, to nije onaj duži oblik koji je Ratzinger 85.god. ograničio na kler.
I tu se slažem sa R. da ono što moliš to ces dobiti.

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2025 23:56 

Ja bi mogao nešto po tom pitanju ustvrditi, ali zazvučalo bi bolno jer se o tome ne govori.

Daj nemoj nas više držati u neizvjesnosti. Napisao si da bi mogao nešto ustvrditi, kaj onda čekaš?! Ustvrdi već jednom. :roll: :roll: Ma koliko to bolno zvučalo. Istina nema cijene. Nemerem više čekati. Ustvrdi jarane moj!

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 08:52 

Dakle, prva dva stupnja ili etape po Amorthu su sljedeće. A onda ću pokušati primijeniti to na ono što se događa na sceni.
1.osjeća se demonska prisutnost
2.čini sve da se sakrije, ako govori govori glasom opsjednutog

I jedno i drugo šire je područje. I ovdje počinje rat. A prema onoj ' ratuje sa onima koji drže zapovijedi' ( Otk).
Sjećam se prije da sam vidio u davnim komunističkim prosvjedima i marševima transparent 'Sa tri roga borimo se protiv Boga'. To su tada bile naznake otkrivanja.
Danas je to osobito u SAD-u postavljanje kipova demona javno. Sotonska Crkva, javno. Ispoljavanje Sotone u glazbi i filmu,serijama, eksplicitno. Samo spominjem ovdje preostale faze:' puknuće' je kada kaže svoje ime ( 3.etapa) Na 4.stupnju sotona progovara svojim, neljudskim glasom.
Na 5.đavao šuti. Egzorcist mora ući u što veću konfrontaciju. 6.izgon

Dakle,pričamo o fazama kada se opsjednuta osoba izlaže egzorcizmima i o različitim manifestacijama koje se događaju. Pojedine faze traju mjesecima ili godinama.
Kakve veze imaju egzorcizmi sa onim što se događa u društvu? Potreba za egzorcizmom je u porastu. Oslobođeni dalje oslobađa. U najmanju ruku može se ponuditi određeno razumijevanje stvari. A postoji duhovna povezanost. Ako jedan trpi svi trpe, ako se jedan proslavlja...

R. je držao nagovore na temu stanje u Crkvi. Kada je stanje loše to se ubrzo pokazuje i u društvu. Npr. Ako je u Crkvi korupcija ubrzo će se to pokazati u društvu. Ako su službenici sveti i to će se pokazati. U tom smislu svetost je lijek za društvo. Treba imati na umu da čovjek nije neprijatelj u borbi.

Ipak, neki obrasci, neke manifestacije očituju se preko ljudi u društvu. A pitanje je koliko su toga svjesni. Ako mislite da je čovjek neprijatelj ovdje se moli ' oprosti im jer ne znaju što čine', ili sa sv. Stjepanom: ne uzmi im za grijeh. Ne donosim navode jer pišem iz glave. A mjesta su opće poznata i mozete ih lako naći.
A. govori na toj drugoj etapi da egzorcist moze izgubiti bitku. Ako se zloduh ne otkrije.

O toj demonskoj prisutnosti i naznakama otkrivanja a koja nisu sasvim zorna što imamo u Hrvatskoj.
1.etapa Recentno je uzimanje i trošenje javnog novaca na lgbt kulturu. Neprestano. Prije toga afere i beskonačni sudski procesi. Čovjek trpi i pita se ima li tome kraja. Trpljenje kao jedno tlačenje izvana.

Ima i drugih stvari od astrologije na tv - u do dječjih slikovnica i odjeće subliminalnih poruka ili čak okuženih igračaka. Ali nemoguće je sve u ovoj formi obraditi.

2.Faza npr. nedavna izjava doktora Nikice Gabrića da je u RH 1200 masona.
Također ovdje mogu biti i bolna nerazumijevanja u obitelji i među najbližima.
Osim svega, faze se i preklapaju. I nisu nužno susljedne. Navedene su više kao tipologija.
I treba reći da i teorijsko znanje ne mora biti od velike pomoći.

Ovdje bi stavio još snimke oslobođenja protestanata. A što se moze naći na youtube. A što je predstava za javnost Pale Hijerarhije.
Tu ulazi i određena duhovnost koja je lako i brzo ušla u Hrvatsku, a što bi trebalo zasebno obraditi.

Uglavnom vjernik ima osjećaj da ga to sve izluđuje, depresija, očaj itd. A sve je dio duhovne borbe koja je zahtjevna, u kojoj Bog daje kapi u pustinji da ne bi klonuli, da bi išli dalje.

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 09:37 

Dakle, prva dva stupnja ili etape po Amorthu su sljedeće. A onda ću pokušati primijeniti to na ono što se događa na sceni.
1.osjeća se demonska prisutnost
2.čini sve da se sakrije, ako govori govori glasom opsjednutog

I jedno i drugo šire je područje. I ovdje počinje rat. A prema onoj ' ratuje sa onima koji drže zapovijedi' ( Otk).
Sjećam se prije da sam vidio u davnim komunističkim prosvjedima i marševima transparent 'Sa tri roga borimo se protiv Boga'. To su tada bile naznake otkrivanja.
Danas je to osobito u SAD-u postavljanje kipova demona javno. Sotonska Crkva, javno. Ispoljavanje Sotone u glazbi i filmu,serijama, eksplicitno. Samo spominjem ovdje preostale faze:' puknuće' je kada kaže svoje ime ( 3.etapa) Na 4.stupnju sotona progovara svojim, neljudskim glasom.
Na 5.đavao šuti. Egzorcist mora ući u što veću konfrontaciju. 6.izgon

Dakle,pričamo o fazama kada se opsjednuta osoba izlaže egzorcizmima i o različitim manifestacijama koje se događaju. Pojedine faze traju mjesecima ili godinama.
Kakve veze imaju egzorcizmi sa onim što se događa u društvu? Potreba za egzorcizmom je u porastu. Oslobođeni dalje oslobađa. U najmanju ruku može se ponuditi određeno razumijevanje stvari. A postoji duhovna povezanost. Ako jedan trpi svi trpe, ako se jedan proslavlja...

R. je držao nagovore na temu stanje u Crkvi. Kada je stanje loše to se ubrzo pokazuje i u društvu. Npr. Ako je u Crkvi korupcija ubrzo će se to pokazati u društvu. Ako su službenici sveti i to će se pokazati. U tom smislu svetost je lijek za društvo. Treba imati na umu da čovjek nije neprijatelj u borbi.

Ipak, neki obrasci, neke manifestacije očituju se preko ljudi u društvu. A pitanje je koliko su toga svjesni. Ako mislite da je čovjek neprijatelj ovdje se moli ' oprosti im jer ne znaju što čine', ili sa sv. Stjepanom: ne uzmi im za grijeh. Ne donosim navode jer pišem iz glave. A mjesta su opće poznata i mozete ih lako naći.
A. govori na toj drugoj etapi da egzorcist moze izgubiti bitku. Ako se zloduh ne otkrije.

O toj demonskoj prisutnosti i naznakama otkrivanja a koja nisu sasvim zorna što imamo u Hrvatskoj.
1.etapa Recentno je uzimanje i trošenje javnog novaca na lgbt kulturu. Neprestano. Prije toga afere i beskonačni sudski procesi. Čovjek trpi i pita se ima li tome kraja. Trpljenje kao jedno tlačenje izvana.

Ima i drugih stvari od astrologije na tv - u do dječjih slikovnica i odjeće subliminalnih poruka ili čak okuženih igračaka. Ali nemoguće je sve u ovoj formi obraditi.

2.Faza npr. nedavna izjava doktora Nikice Gabrića da je u RH 1200 masona.
Također ovdje mogu biti i bolna nerazumijevanja u obitelji i među najbližima.
Osim svega, faze se i preklapaju. I nisu nužno susljedne. Navedene su više kao tipologija.
I treba reći da i teorijsko znanje ne mora biti od velike pomoći.

Ovdje bi stavio još snimke oslobođenja protestanata. A što se moze naći na youtube. A što je predstava za javnost Pale Hijerarhije.
Tu ulazi i određena duhovnost koja je lako i brzo ušla u Hrvatsku, a što bi trebalo zasebno obraditi.

Uglavnom vjernik ima osjećaj da ga to sve izluđuje, depresija, očaj itd. A sve je dio duhovne borbe koja je zahtjevna, u kojoj Bog daje kapi u pustinji da ne bi klonuli, da bi išli dalje.

Jankomir :|

Meni je naprosti neshvatljivo da ti kao osoba koja pozna šta rade amerika, CIA, engleska isl. u vezi genderizma,lgbt+, u vezi razbijanja obitelji, kršćanstva, antisuverenizma isl. u cijeloj ovoj raspravi gdje sam tebi isvima detaljno pojasnio šta te anglosaks. snege rade desetljćima na ovim prostorima i u EU, da ti nisi ništa rekla protiv njih ili barem potvrdila ono što pišem kontra njih???...možda si ti prikriveni globalist, a lažni suverenost i borac za kršćansju obitelja?

pROČITAJ ODLIČNU Jako debelu knjigu koju sam već spominjao tzv. Plavu knjigu, SVEĆENICIMA MARIJINIM PREDRAGIM SINOVIMA od don S. Gobbija-osnivača Svećeničkog Marijanskog pokreta pa će ti se možda otvoriti oči u vezi zaplotnjačke politike koju vode anglos.snage i genderističke politike koje oni promoviraju u europi! Tu je Gospa/ Bog već davno prorekla šta će se događati na polju kršćanstva, katoličanstva, obitelji u europi itd...to je katolička knjiga objava koje je katol. svećenik primio od Gospe...nije nikakva ćula rekla kazala, ili nečije privatno umovanje!
Možda ćeš onda napokon skužiti da je za kršćansku europu veća opasnost taj tzv Zapad, negoli kršćanska Rusija koja se obratila od komunizma i sovjetske antikršćanske stahovlade koja je vladala u Rusiji od 1917. do 1990.

Ja znam da je ljudima teško shvatiti neke zakulisne, zaplotnjačke stvari kojese odigravaju nad europom , Ukrajinom i na čitavom svijetu, ako nemaju dovoljno predznanja..ako netko nije načitan na svim poljima jako teško je stvoriti ispravan mozaik šta se događa u svjetskoj politici na strateškom planu, ili ako gledamo vojno na geostrteškom planu

Ja ne mogu shvatiti da osoba koja zna šta te okultne snage rade na polju razbijanja obitelji, razbijanja kršćanstva u europi, stvaranje novog sv.poretka, širenja globalizma kontra suverenizma, širenja genderizma i svih drugih devijacija, da takva osoba ne može povući analogiju da te snage isto to sve rade u politici, tajnoj diplomaciji, zakulisnim igrama, rušenju suverenističkih vlada, stvaranju mailitarizaciji EU preko NATO-a i guranja EU u rat sa kršćanskom Rusijom.
Već davno je veliki svetac , karizmatik pa i možemo reći prorok europe dveti Ivan Pavao II. rekao više manje sekulariziranoj europii: europo otvori vrata Kristu!...
Rusija je nakon 73 godina sovjetske antikršćanske komunističke politika otvorila vrata Kristu...pravoslavlju je vraćeno pravo na puno djelovanje...u Rusiji kršćansko pravoslavlje cvijeta i razvija se za razliku od sekularne ili polusekularne europe gdje se uvodi genderizam, pederluk, sve devijacije, nenormalne parade itd...to se sve događa i događalo već u RH,a možeš onda misliti kako je u npr. Njemačkoj, belgiji, nizozemskoj itd.
Uglavnom, vidim da ne kužiš šta se događa u Ukrajini...tko kolo vodi i u kom smjeru
Da sam ti jučer onaj članak iz SD, jesi li pročitala?...ako nisi pročitaj sve, a ja ću ti samo ponoviti poantu: tri mjeseca nakon početka rata u Ukrajini pregovori su bili blizu da se dogovori mir i prestane rat... Ukrajina je trebala potpisati da neće težiti ulasku u nATO! Tako je Zapad i NATO savez već obećao Rusiji 2007. na samitu u Minsku...i to sam vam već prije spominjjao!Ukrajini bi ostao Krim kojeg su već imali od 2014,a valjda znaš da je i prije 1954. Krim bio ruski...tada ga je administartivno ukrajini dao predsjednik Hruščov koji je valjda bio ukrajinac!
Znači , tada je bila velika šansa da se okonča rat, ali dolazi po nalogu maera britanski premijer Boris Johnson i okreće ukrajinu da ne potpiše primirje...GB-UK je valjda znaš desna ruka USA politike u europi...n[/b]adam se da to znaš?
Znači, ovim silama koje sam već 10 puta imenovao ne odgovara da se rat brzo završi, nego da dugo traje, da se ukrajina skroz uništi , skroz iskrvari i oni dođu na kraju kao tobože spasioci i poberu vrhnje i sve što vrijedi u ukrajini!
Ja sam više puta rekao da mi je žao ukrajine i ukrajinskog naroda jer će on najviše stradati...iz njih je već indirektno stradala njemačka industrija, a time posredno i cijela eu jer je njemačka lokomotiva eu gospodarstva!...zato je miniran naftovod sjeverni tok 2...i da se prekinu odlični ekonomski odnosi EU, prvenstveno njemačke i rusije!
Amerika je ovim posredničkim ratom postigla više ciljeva...više puta sam spominjao koje, pa dio sam rekao i maloprije...pročitaj pomno, ne površno sve moje ranije upise pa će ti biti jasno...naravno neće ti biti jasno ako imaš predstav prema rusiji i mome pisanju ili ako su ti relevantni ovi naši i europski cenzurirani mediji! mislim da vrlo dobro znaš kako se vrši cenzura medija i na drugim poljima

Ako bi samo ublažila svoj pogrešan stav prema pojmu obraćenje rusije koje se spominje u Fatimi, onda bi ti se garantiram otvorile oči i sve bi lako shvatila kakva se igra igra preko leđa ukrajine i ukraajinskog napaćenog naroda a od strane ovih snage o kojima stalno pišem ( i admiral Lošo ih eksplicite spominje i detaljno pojašnajava!). Znači, nemojte mi indirektno bacati lažnu tezu da sam za ruse a protiv ukrajinaca jer nisam protiv ukrajinaca
Stvar je da se ovdje ne vodi rat samo između ukrajine i rusije nego puno veći rat i geostrateška stvar...USA želi oslabiti Rusiju i Njemačku koje su se napokon bile dobro približile u svim odnosima...dao sam vam već tri knnjige da pročitate u vezi američke globalne politike i geostrategije...od Hantingtona, dvije od Z,Brzezinskoga...tamo je sve napisamo več 1993. šta će se događati u svijetu, europi, euroaziji!!

I kada ti se otvore oči onda ćeš shvatiti da svako daljne dugotrajno vođenje rata ne odgovara ukrajincima, stradati će ih na stotine tisuča, razrušiti će im se sva energetska i industrijska infrastruktura itd, a pomaka na fronti neće biti vjerojatno u njihovu korist nego će ostati status quo ili će čak rusi još malo napredovati!...moguće na jugu do odese i moldavije-da zatvore ukrajini izlazak na crno i azovsko more!, maks. do rijeke dnjepar što se tiče istoka zemlje!

Vatican-Sveta stolica hvala Bogu ima jednu od najboljih diplomacija i obavj.službi i dobro zna šta je na terenu i kakvu igru igra amerika-GB!
Zato papa govori to što govori da treba zaustaviti rat i potpisati na vrijeme primirje...Znači, tada je Ukrajina mogla završiti rat,a to je spriječila cia preko GB, svoje desne ruke u Europi!.treba li još išta pojašnjavati ili ti je napokon jasno?

Jankomir :|

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 09:45 

Ovo vezano uz rat. Rat je kazna koju Bog dopušta kada se napuni mjera grijeha.
U određenom trenutku je zaustavljen. Bilo je molitelja. To što smo katolici čini nas samo odgovornijima pred Bogom.
Ali i danas je opomena da se ne uljuljamo. Bitno je ulaziti u molitvu praštanja. Gledao sam nedavno Sedlarov Hrvatski anđeli rata, o djeci ubijenoj u Domovinskom ratu, i većina tih majki koje su svjedočile ne mogu oprostiti. Ali nemojmo misliti da mi koji nemamo tako teške kušnje nemamo materijala za praštanje.

Reći ću i ovo. Kada je R. iznio da je među opsjednutima značajan broj zlostavljanih žena. Pitao sam se zašto zlostavljane i još opsjednute. Đavao ne pita. I iskoristit će ranu za pad u grijeh, grešno stanje.

Abortusi, bludnost, preljubi, rastave, psovka, droga, alkoholizam, mržnja sve to navlači prokletstvo na pojedince, obitelji, narod.

Znam da je ovo mučan predmet i u Crkvi se nije tako govorilo o ratu. Mozda zato jer je bilo preteško. Ali treba reći da ne budemo izazvani na zapaljivu retoriku ni izvana ni iznutra. Ni da umislimo da samo vršenjem izvanjskih pobožnosti vršimo volju Božju, prema onoj 'Abrahamova smo djeca'.

'Proroci laž proriču, a svećenici poučavaju na svoju ruku. A narodu mom to omilje. ' Jr 5, 31
'I olako liječe ranu naroda moga, vičuči Mir! Mir! Ali mira nema.' 6,1

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 10:19 

Fran, fokusiraj se!
1. Tražiš ko je taj i što je rekao, a ja sam naveo u prijašnjem postu što je rekao. Dakle, trebaš ili sve pročitati ili se diskvalificiraš iz rasprave. Pogotovo ako navodimo javnu osobu iz određenog područja a ti pitaš tko je. Kao, idemo pričati o nogometu a ne znaš tko je Slaven Bilić, Šuker
2.treba se držati određene teme
3.sad mi stavljaš nečiji post i svoj komentar na taj post. I šta da ja komentiram, komentar na komentar ili samo komentar tvoj ili nekoga drugog

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 10:30 

Inače, jankomir i to. To je posljedica nedostatka prave duhovne borbe. Koriste beskorisne metode, a netko vrti lovu.
Npr. slijediš metode samoubojice Freuda i ordiniraš u psih. ustanovi. Tu je pitanje: tko je ovdje lud?

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 11:52 

Tu je pitanje: tko je ovdje lud?

Prika moj! To pitanje koji si ti ovde i sad postavio, to se ja pitam otkako sam došao na ovaj forum. I nakon 20 i nešto godinica provedenih po raznim internet-žabokrečinama, postavljam si pitanje: tko je tu normalan?! :| Ajde odgovori!

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 13:40 

Normalan ili mudar je onaj tko slijedi Boga. Lud je tko čini suprotno.
Ne znam tvoju situaciju osim što si pisao na ovoj temi.
Ako se referiraš na ovaj forum ili druge reći ću općenito.
1.o ophođenju
2.o pitanju pitanja

Općenito o ovom i drugim komentarima što se tiče katolika koji raspravljaju ( žučno) pa ulaze u tabore ili gore svađe tu je riječ o nepročišćenosti motiva. Te stvari bi pasivna čišćenja trebala anulirati i život sam sa tjeskobama, bolima, neuspjesima, dok se ne dode do toga da se sam ugrađuješ u izgradnju boljeg svijeta sa svojim talentima usprkos udarcima.
2.svi smo grešnici. Više ili manje dobronamjerni.

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 14:02 

Ima na jednom mjestu u Gospodaru prstenova, gdje Frodo napada Sam-a a braneći Golluma, govori: Šta ti znaš o tome!?
Frodo se nada za Golluma nadajući se tako za sebe. Jer ako za njega ima šanse možda ima i za mene.

Promatrajući previše društvene mreže nije dobro. Promatrajući sebe, vrteći se oko sebe, nije dobro. Treba gledati Krista ' dok nam se ne smiluje'.
Sigurno je, bratko, da to mijenja stvarnost. Samo u Njemu ozdravljam, pronalazim olakšanje, samo On vraća smisao. Liječi me od zlovolje. Vraća radost opsluživanja Zakona. Diže me u zrak ko Iliju ako vidi revnu želju. Samo On

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 14:05 

Kako uzvišen prizor bratstva i vjere pod vedrim zagrebačkim nebom! Pola milijuna duša na Hipodromu sabrano stoji u pjesmi, bakljama i molitvi – zajednica nadahnutih srdačnosti, koja svjedoči: gdje se slavi naše zajedništvo, tamo se pokazuje Božje djelo. Neka svjetlo harmonije i domoljublja i dalje blista u srcima vjernika, donoseći mir, radost i Kristovu blizinu.

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 14:11 

Ako se referiraš na ovaj forum ili druge...

Na ovaj forum i druge forume. Vidim da si novi ovde, ali nakon nekoliko tjedana, ako se toliko zadržiš ovde, sve ćeš sam pohvatati. Kad si napisao, citiram;

I da, nadam se da molite jedni za druge.

Podrugljivo sam ti odgovorio, citiram;

Pa valjda vidiš iz priloženog. :lol: Ovde na forumu posebno njegujemo takvu vrstu molitve. :lol:

Gle! Nas je ovde sedam-osam aktivnih forumaša, i realno gledajući, jedan drugoga nemeremo smisliti. Znaš kako kaže pismo, citiram;

Gal 5,15 Ako li pak jedni druge grizete i glođete, pazite da jedni druge ne proždrete.

O tome ti pričam. E sad! Zeke je to tako?! Ne bi ti zna odgovoriti, ali je tako. :| Ako mene pitaš, mi koji smo aktivni na ovom forumu, aktivni smo jer nemamo pametnijeg posla u životu. Da prosto kažeš: ovde smo iz čiste dosade. Pa koji normalan i imalo ozbiljan čovjek, koji ima barem mrvu od života će ići nekom stranom tipu s "druge strane žice" objašnjavat o životu, Ukrajini, krepostima, vrlinama i manama, dogmama i Crkvenom raskolu, Mossadu, papi Leonu XIII., fašizmu i nacizmu, Francuskoj revoluciji... Ruku na srce, normalni ljudi to ne rade. Koga to ti meni moreš objasniti, ili, npr. ja tebi?! Ajde odgovori! Ovde smo doslovno kao što Sv. Pavao kaže: da jedni druge grizemo i glođemo. Sad si sigurno misliš, ako je tako onda je to žalosno. Da. U pravu si! Žalosno, ali je ipak tak. :|

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 15:56 

Lijepo si napisao. Iskreno.
A povezanost je preko riječi.
Ako se glođemo, nećemo više.
Život nekada stisne iz raznih razloga.
Ali i misli naše mogu utjecati, kamoli ne riječi.
Vidim da si senzitivan. Sklon glazbi i čitanju. Sigurno imaš toga za podijeliti. Vjerojatno su i ostali sličnih sklonosti. Ja sam tu i tamo pogledao na forumu neke teme. I ima zanimljivih analiza. A vjera je važna tema.
Emocionalna stabilnost se uči, i rizična je. Neki će ' rubni' vjernici pročitati nešto i može im biti poticaj. Iako je puno tema i nije se lako snaći. Ali sigurno može biti sredstvo evangelizacije.

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2025 16:53 

Iskreno.

Iskreno prika moj! Iskreno da iskenije ne može biti. Davno sam napisao, citiram;

Već 23 godine dolazim u ovu internet-žabokrečinu iz čiste dosade, ako usput nekom kipam i dignem mu živac, "puna šaka brade" kako bi se u narodu reklo. Da u životu imam imalo pametnijeg posla, zar stvarno misliš da bi ovde visio jedne sekunde?!

Svaka budala ima svoje veselje. Ako ja u tome pronalazim barem mrvu zadovoljstva, ako me to veseli, pa kaj se vi time zamarate?! Ionak nemam ništ od života, daj onda da se bar malo veselim takvim stvarima.

Sa menom si barem na čisto. Točno znaš kaj od mene očekivati. Ono kaj moreš očekivati od budale. Ali mene se ne moraš bojati, osim toga što sam budala, potpuno sam bezopasan. Moj dobri prijatelj je napisao, citiram;

Puno toga ne dolikuje krštenoj duši, pa se ipak čini, kako u RL-u, tako i online. Na forumima se ponešto od toga može zabraniti i redovito se zabranjuje (i progoni). U prvom redu bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje. Ja pak smatram da je to nepravedno, jer puno gore je biti prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima, nego nekulturna i bezobrazna klada. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 9.10.2012.

Bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje naravno da ne potičem, ali izrijekom ne zabranjujem. Prije bih zabranio lažnu finoću, kad bi se uopće mogla zabraniti. Jobica zvani Timotej "Uzbudljiva romantika pravovjerja" 3.12.2010.

O tome ti pričam. :|

Ako se glođemo, nećemo više.

Vrlo rado bi ti obećao, ali iskustvo mi govori da hoćemo.

Život nekada stisne iz raznih razloga.

E tu sam te čekao. Korijen sve naše netrpeljivosti nije ovaj forum, internet, dogma ova ili ona, korijen naših problema je kilometrima od ovog foruma. Korijen je u našim stvarnim životima, koji su koliko se može vidit iz priloženog - poprilično jadni. Pa dođeš ovde prosipati frustracije. Dakako da to nimalo ne pomaže, naprotiv, još pogoršava život. Ali eto. Nemam objašnjenja. Nimalo kršćanski, ali sasvim ljudski.

Ali sigurno može biti sredstvo evangelizacije.

Teško.

Pa gledaj nas ovde, ima nas koliko sedam-osam aktivnih članova na forumu, svi smo kao katolici i svi smo kao spoznali Krista, a jedan drugog doslovno nemeremo smisliti. I koji bi normalan ateist, kad bi sve ovo čitao šta pišemo, izrazio želju ili neko divljenje prema katoličkoj vjeri?!

1 Iv 4,20 Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.

Želiš li saznati koliko netko ljubi svojega Boga, pogledaj koliko ljubi svoga bližnjeg. Sv. Katarina Genovska (cit. prema: Sv. Alfonz Liguori "Vjezbanje u savrsenosti")

Nakon nekoliko tjedana provedenih ovde, sam ćeš bez problema na temelju ova dva citata moći prosudit koliko tko koga ljubi. :|

Ej prika moj! Jadna li nam majka.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata