Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 10:39

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Simona
PostPostano: Sri pro 03, 2025 12:31 

Simona, nekad Gotovac. Slušala sam je jučer na r- Mariji. Oduševila me snaga njene vjere koja izvire iz svake rečenice. Da je meni 10- tina toga. Vjera je dar. Zašto nas Duh Sveti sve ne ispuni snagom, vjerom, zašto nem ne da one darove koje smo primili na Krizmi, bar nas koji Boga tražimo? "Samo reci riječ i ozdravit će duša moja"...Ali nema... :((

Vrh

Naslov: Re: Simona
PostPostano: Sub pro 06, 2025 20:52 

Zašto je tema pod nekatolici?

Slučajno mi je dospjelo njeno svjedočanstvo koje je opisala u knjizi Kako sam tražila ljubav. Zanimalo me obzirom da je slovenski egzorcist bio na predstavljanju knjige.

Zašto, Totus? Svi smo dobili vjeru u određenoj mjeri.
Kod Simone, koju su neki nazvali Marijom Magdalenom, uspjeh je u tome što je prezrela prezir.
To je kušala već, pretpostavljam, kod reakcija koje je imala kod molitvi, pogotovo ukoliko su bile zajedničke. Iz poniženja izvući poniznost. Životna škola.

Budući da je dosta svećenika podržalo objavu knjige, i ne ulazeći sada u to da je odnos Boga i duše ponajprije stvar srca, ipak stoji prigovor da je prvi dio knjige pretjerano opisivanje grijeha, da ne kažem oda, i to nije usporedivo sa Augustinovim Ispovijestima, koje su odmjerene i suzdržane po tom pitanju, ali i ogled ostalim svjedočanstvima. Ovo je kritika klericima, recenzentima.

Dolazi mi u sjećanje kako je prof. Ivančić rekao da je Krist Gospodin blag prema ženama,a to stoji jučer i danas.

Bez obzira na opasku, podržavam Simonu, jer vrlo rijetki svjedoče o oslobođenju, iako se tu jako razlikuju težine demonskog djelovanja

Vrh

PostPostano: Ned pro 07, 2025 17:01 

Da čudno zašto je stavljeno na podforum nekatolici?

O Simoni smo pričali već prije 3-4 godine. Mnogi su je na forumu napadali bez argumenata.
Ja sam ju branio i naglašavao da je njeno svjedočanstvo odlično sa obraćenje i drugih grešnika i/ ili nevjernika.
Ljudi se najlakše obraćaju kada imaju jaka svjedočanstva grešnika i/ili nevjernika koji su se obratili!!

Vrh

PostPostano: Ned pro 07, 2025 17:20 

Moze kratka recenzija njene knjige? Dvoumim se dal da ju kupim il ne.

Vrh

PostPostano: Ned pro 07, 2025 20:11 

Nisam još čitao,tek je izašla :??

Vrh

PostPostano: Pon pro 08, 2025 14:40 

Zašto nas Duh Sveti sve ne ispuni snagom, vjerom, zašto nem ne da one darove koje smo primili na Krizmi, bar nas koji Boga tražimo?

Ovo je jako dobro pitanje, ne znam točan odgovor ali nekako mi se čini da se on krije negdje u ovih nekoliko točaka:
- Naša ograničenja: grijeh, navezanosti, strahovi i nedostatak povjerenja mogu „blokirati“ djelovanje milosti.
- Božja pedagogija: ponekad Bog dopušta suhoću i slabost da nas uči poniznosti i oslanjanju na Njega.
- Primanje darova Duha Svetoga je proces, a ne trenutni „download“.

Zašto neki ljudi izgledaju „puniji Duha Svetoga“?
Često su to oni koji redovito mole i žive sakramentalno; osuškuju što je za njih Božja volja i podlažu se njoj; i dopuštaju da ih Duh Sveti oblikuje kroz kušnje i poniznost.
Treba tražiti plodove Duha (ljubav, radost, mir…) više nego izvanredne znakove.

Simona je dotaknuvši dno života posve otvorila svoje srce Bogu i "nanovo se rodila". Ključ njene vjere je posvemašnje predanje Bogu koje se dogodilo u trenutku kada joj je Bog ostao zadnja slamka spasa.
Gledajući osobno ni ja na žalost nemam takvu otvorenost/predanje prema Bogu kao Simona, jer kod mene uvijek postoji neka makar i mala kočnica, predrasuda, nepovjerenje, strah i sl. i zato živim životom "prosječnog", "mlakog" vjernika. Pretpostavljam kako bih trebao puno više moliti da bi se to promijenilo.

Vrh

PostPostano: Pon pro 08, 2025 18:13 
Administrator

Prebačeno je sad na prikladan podforum, jer zaista tema ne spada pod odnos prema nekatolicima.

Vrh

PostPostano: Uto pro 09, 2025 17:41 

Slučajno mi je dospjelo njeno svjedočanstvo koje je opisala u knjizi Kako sam tražila ljubav. Zanimalo me obzirom da je slovenski egzorcist bio na predstavljanju knjige.

Zašto, Totus? Svi smo dobili vjeru u određenoj mjeri.
Kod Simone, koju su neki nazvali Marijom Magdalenom, uspjeh je u tome što je prezrela prezir.
To je kušala već, pretpostavljam, kod reakcija koje je imala kod molitvi, pogotovo ukoliko su bile zajedničke. Iz poniženja izvući poniznost. Životna škola.

Budući da je dosta svećenika podržalo objavu knjige, i ne ulazeći sada u to da je odnos Boga i duše ponajprije stvar srca, ipak stoji prigovor da je prvi dio knjige pretjerano opisivanje grijeha, da ne kažem oda, i to nije usporedivo sa Augustinovim Ispovijestima, koje su odmjerene i suzdržane po tom pitanju, ali i ogled ostalim svjedočanstvima. Ovo je kritika klericima, recenzentima.

Dolazi mi u sjećanje kako je prof. Ivančić rekao da je Krist Gospodin blag prema ženama,a to stoji jučer i danas.

Bez obzira na opasku, podržavam Simonu, jer vrlo rijetki svjedoče o oslobođenju, iako se tu jako razlikuju težine demonskog djelovanja

Nije bilo namjerno, nisam gledala kad sam kliknula "nova tema" :oops:

Vrh

PostPostano: Pon pro 15, 2025 10:20 

https://www.dnevno.hr/magazin/zaboravlj ... e-3133827/

Detaljno i pozitivno svjedočanstvo o obraćenju!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata