Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet lip 04, 2026 17:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 467 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lip 01, 2026 06:10 

Preslušao sam nekoliko nastupa i čuo stavove o raznim temama ovdje spomenutog biskupa a pogotovo kako on gleda na dolazak i boravak stranih radnika u Hrvatskoj a o drugim temama sad se neću osvrtati. Stječem dojam da se radi o osobi koja donosi zaključke što bi se reklo na prvu po trenutnoj emociji ili bez prevelikog razmišljanja.
Pozicija u crkvenoj hijerarhiji koju on trenutno obnaša bi trebala imati osobu dubljeg promišljanja i veće razboritosti.
U redu mi je kad kaže da su ovdje strani radnici došli što bi se reklo "trbuhom za kruhom" slično kao što su naši ljudi išli na zapad 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća.
Nisam naišao nigdje da je i spomenuo da se njihovim dužim boravkom može narušiti demografija i sve ostalo što ide stime. Nigdje nije spomenuo kako će se ti ljudi iz drugog
svijeta i kulture i hoće li se uopće asimilirati u hrvatsko društvo odnosno više djeluje da mu to pitanje nije ni važno i dojam je da ne zaslužuje mjesto lidera na kojem sjedi.

Dobro si uočio njegovu nedostojnost za nadbiskupa, ali pažnju i fokus Matinih obožavatelja je odnijela zadnja satirična rečenica koju nisam citirala. To im je ventil i slamka spasa za skretanje fokusa od činjenica da je katolik pozvan biti dobar građanin i dobar vjernik, ali nikada po cijenu prešućivanja ili relativizacije istine. Jer društvo se ne gradi na kompromisu s neistinom, nego na Kristovoj istini i pravednosti.

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2026 08:44 

Žao mi je što tako govorim o biskupu...

A zakaj onda tako govoriš ako ti je žao?! Nemereš prestati, neda ti vrag mira?! Sam pogodiv?! :)

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2026 17:41 
Administrator

Potpuno se slažem s ovim, Pints. Hvala na reakciji. Nadam se da će post biti uklonjen. :|

Treba imati poštovanja prema svakom čovjeku, a pogotovo biskupu, ne dopuštaju se uvredljivi nazivi prema nikome.

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2026 19:57 

Drago mi je i zahvaljujem ti Majkićka da si ispravno primjetila i podebljala bitni dio poruke. Neobično me čudi i iznenađuje reakcija pintsa kad se on ionako ne slaže sa stilom i stavovima šjor Mate kojeg on opisujuje u više navrata a cviljenje andrijane je jasno iz prijašnjih postova. Kada smo mlitavi, mlaki, neodlučni, bez emocija i strasti i nudimo samo polovična rješenja onda je snažna biblijska poruka iz knjige Otkrivenje 3,16 najbolji putokaz.

Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta.

Sa zadnjim dijelom poruke na kojeg se neki negativno osvrću mi nije nikakva namjera da nekoga nasmijavam i zabavljam nego da se ukažu i osude negativnosti i društvene anomalije spomenutog. Sama satira je zgodan alat da se njome precizno i oštro ali i duhovito kritiziraju a ponekad i ismijavaju razne ljudske gluposti i mane te može biti poučna i korisna onome na koga se odnosi.
Svaka javna osoba mora biti svjesna i odgovorna za svoj rad!

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2026 21:34 

Treba imati poštovanja prema svakom čovjeku, a pogotovo biskupu, ne dopuštaju se uvredljivi nazivi prema nikome.

BRAVO!!!

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 09:28 

Odličan komentar Brune Petrušića, rekao bih da je najbliži istini:

https://adekvatnateologija.com/2026/06/01/mate-mate/

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 09:52 

Neobično me čudi i iznenađuje reakcija pintsa kad se on ionako ne slaže sa stilom i stavovima šjor Mate ...

antezg, nemam ja problem sa tvojim kritičnim komentarom, nego sa pogrdnim nadimkom kojeg si upakirao u komentar.
Duboko sam uvjeren da se to ne radi. I pohvalu i kritiku treba iznositi argumentirano i pristojno. Bez toga se svaki dijalog pretvori u birtijašku raspravu.

A u pravu si, ne slažem se sa stilom i dijelom stavova mojeg biskupa, i mislim da je Bruno Petrušić dobro opisao i moj stav.
Ne mislim da moj biskup nije u vjeri, dapače imam nekoliko epizoda u kojima sam ga doživio kao čovjeka velike vjere, ali mislim da nije dobar u pastoralnom dijelu i da ima snažan bias u korist lijevo-liberalnog svjetonazora, a kontra konzervativno-desnog svjetonazora. Vjerojatno bi bio puno bolji na nekoj drugoj poziciji koja se više obraća tom liberalnom spektru, ali kao biskup katoličke Crkve u Hrvata, gdje je većina vjernika u konzervativnom spektru, ne čini dobro. Aktivni sam dionik riječke katoličke scene i poprilično sam upoznat sa stavovima i mišljenjima brojnih vjernika i svećenika. Ne idu mu u korist, izaziva otpor i frustraciju.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 10:38 

Odličan komentar Brune Petrušića...

Sad raskiram da se ponovo osramotim, ali tko je ono Bruno Petrušić?! :) Ako postoji Crkva u kojoj su Alen Fućak, Mate Mijić i Bruno Petrušić u pravu, a jedan bumo rekli Mate Uzinić u krivu, onda nekaj debelo ne štima. Onda ni ja sam ne želim biti dio takve Crkve. Nekaj je fest krivo u tako ustrojenoj Crkvi. :roll: :roll: Jadna li mu majka onome koji slijedi razne Fućake, Mijiće i Petrušiće (a ima ih nažalost), a pljuje i ne želi sljediti zakonito postavljenog biskupa. Zanimljivo kako to da Vatikan ne vidi te silne hereze i krive nauke Mate Uzinića, a jedan tip kao što je npr. Alen Fućak, Mate Mijić i Bruno Petrušić to vide. Onda je i Vatikan zakazo. Alen Fućak, Mate Mijić i Bruno Petrušić hitno sve prijaviti Vatikanu. :lol: Dečki moji! Hudo.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 11:02 

https://adekvatnateologija.com/about/

https://www.salesiana.hr/predavac/bruno_petrusic

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 11:50 

Hoćeš Hrki prijatelju stari da ja sad stavim reference Mate Uzinića?! Vjeruj mi prijatelju! Bolje da ti na stavim. Tek reda radi da samo spomenem: Mate Uzinić je nadbiskup Katoličke Crkve a Bruno Petrušić je?! :)

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 13:02 

Čim Drago Pilsel i faktograf brane nadbiskupa Uzinića nešto nije u redu s njegovim stavovima.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 16:17 

Pa ja sam odavno rekla, dovoljno je vidjeti kako ga brane (ne mislim pri tom na forumaše) ateisti, cijela ekipa gender ideologije, kao i pristaše abortusa. Njima je on svijetlo u mraku katoličkog nauka i klera. Pametnom dosta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: Uto lip 02, 2026 21:53 

Pa ja sam odavno rekla, dovoljno je vidjeti kako ga brane...

Te nekak ne razmem. :| U kojem smislu misliš: "kako ga brane"?! Brane od koga?! Mate Uzinić je nadbiskup Katoličke Crkve. Ne treba ga nitko braniti. I postavlja se pitanje: od čega ili koga?! Ti, Alen Fućak, Mate Mijić i Bruno Petrušić si nemerete oko toga baš ništa pomoći. Da se na glavu postavite, nikakva hasen. On je i dalje nadbiskup Katoličke Crkve a vi ste?! :) Nije li to divna činjenica?! :)

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2026 14:51 

Ljevičari su oduševljeni stavovima nadbiskupa Mate Uzinića. Ni jedan ljevičar se nije evangelizirao uslijed oduševljenja!

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2026 17:40 

Ljevičari su oduševljeni stavovima nadbiskupa Mate Uzinića. Ni jedan ljevičar se nije evangelizirao uslijed oduševljenja!

I dalje mi je smješno kako bespomoćno ti, Totus Tuus i Alen Fućak kmečite nad nadbiskupom Katoličke Crkve Mate Uzinićem. Smješno ti stoji ova nova uloga koju igraš Majkićka, to je kao vrebanja iz žbunja i pokušaja ubadanja štiklom. :| Dečki hudo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 467 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata