Svaka čast prijatelju za ovo...
Stavio sam mu to pred "nos" jer vidim da udara po tebi a nema pojima. Drugim rečima: mećese pamet an a nije.
stvarno čovjek mora biti lud da napravi ovo što sam ja napravio...
Vjerovatno mora. Ali Gospodin kaže;
Mt 25,40 `Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!`Pa ako nakane nisu bile skroz čiste, ako su bile ovakve ili onakve, kako kažeš, oholost ili prkos nekome ili nečemu, ti najbolje znadeš. Nakava zasluga te ipak pripada. Kako kažeš, citiram;
To je malo izvučeno iz konteksta u kojem sam govorio kroz što sam sve prošao a ovo je činila oholost i fanatizam da bi poslije svega shvatio da sam obična bitanga.....prošao sam vjerski fanatizam , pretjeranu pobožnost, bio nacionalista i tradicionalista zatim pretjerani ekumenista i sve to da bi na kraju shvatio da sam kao što sam rekao obična bitanga isto ono što za sebe kaže Fran a ne govorim to iz lažne skromnosti tipa ja sam veliki grešnik i sl nego iz potpunog uvjerenja ko sam i što sam.....je sam se tu na forumu oholio i pametovo bez mjere, jesam glumio povređenost i nepravdu zbog admina, jesam otvarao nevjerojatno čudne teme koje su sablažnjivale pobožne....znaš ko mi je pomogao da prestanem sa nekakvom " osvetom" zbog nepravde....najveći triol i veća bitanga nego ja ...bilo je dovoljno da u par navrata kaže i pokaže da smo svi koji pišemo na ovoj žabokrečini pod nekakvim nikovima obični zgubidani.
Prijatelju! Na dobrom si putu. Sjeti se toga posta kojeg si danas napisao, sjeti ga se često. I ja ću ga se sjetiti. To je prava istina o tebi i meni. Svima nama. Tko je kome šta objasnio u ovoj žabokrečini?! Pa jel moguće da tip koji ni znaš tko je ni šta je, objašnjava drugom tipu koj je jednak kao i on, smisao života, nauk Crkve, citira katekizam ovo i ono. Jel to normalno?! Nemojmo se lagat. Mi smo ovda iz samo jednog jedinog razloga - jer smo oholice i dangube. Kako bi rekao moj dobri prijatelj Siman ili ti ga H.Pintaric: mećemo se pametni a nismo.
Tko će koga ovde obratit, i na što će ga obratit?! I tko je koga ovde u šta uvjerio?! Pa ovo je samo internet-žabokrečina. Šta smo mi ovde: društveni kritičri ili šta?! Mjerilo pravovjerja?!! Ljudi! Pa ako netko u to doista vjeruje, taj je totalno skrenuo. Mi smo dangube koje se volimo praviti da nešto znamo, ništa više od toga. Koji normalan čovjek, bio on vjernik ili nevjernik, provodi dane u žabokrečini?! Ajde da ga vidim. Pogotovo vjernik bi trebao imati daleko pametnijeg posla u životu od prosipanja "pameti".
Isus kaže:
Lk 17, 10 Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: ‘Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!’Ali mi nismo učinili sve što nam je naređeno, naprotiv, mi nismo učinili ništa od toga što nam je naređeno. Jedino šta smo svih tih godina učinili jest dangubljenje na ovom forumu. To je istina o nama. Nekome možda gorka istina, ego pati, ali ipak istina, pa makar i gorka.
DS 384 Kan. 14. "Nijedan bijednik neće biti oslobođen nikakve bijede, osim ako ga ne predusretne Božje milosrđe"...
DS 392 Od sebe nitko nema ništa osim laži i grijeha.
Ps 62, 10 Sinovi su ljudski samo dašak, laž su djeca čovječja: svi da stanu na tezulju, od daha bi lakši bili.
Uistinu si grešnik i mnogim strastima podložan i vezan. Po sebi uvijek težiš za onim što ništa ne vrijedi: brzo padaš, brzo bivaš pobijeđen; brzo bivaš smeten, brzo raspušten. Nemaš ničega čime bi se mogao hvaliti, ali mnogo toga radi čega moraš sebe prezirati: jer si mnogo bjedniji nego možeš shvatiti. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"
Ovo mogu zbilja istinski misliti i reći: Gospode, ništica sam, ništa ne mogu, nisam po sebi sposoban za bilo kakvo dobro; nego u svemu malakšem i uvijek smjeram na ništavilo. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"
Moram samoga sebe uvjeriti da bih, bez posebne ljubavi koju mi je Isus pokazao, danas bio ništa drugo nego siromašan seljak, najgrublji, najneukiji i možda najopakiji od svih. Ja uopće nisam ono što mislim da jesam niti ono za što bi moja oholost htjela da me drugi smatraju. Moj otac je seljak koji provodi svoje dane kopajući i radeći teške poslove, a ja, daleko od toga da sam bolji od svoga oca, vrijedim mnogo manje; jer moj otac je barem jednostavan i dobar, dok u meni nema ničega osim zloće. Sv. Ivan XXIII., " Dnevnik duše i ostali pobožni spisi"
U našem je srcu korjen svega zla. Trebali bismo shvatiti kolika je pokvarenost ljudskog srca pa bismo znali koliko nam je potrebna čistoća. Ima u nama beskrajno puno zloće koju ne vidimo jer nikad ozbiljno ne ulazimo u svoju dušu. Kad bismo ušli, našli bismo bezbroj neurednih želja za čašću, nasladom, udobnošću, koje bez prestanka vriju u našem srcu. Toliko smo puni krivih mišljenja i lažnih sudova, neurednih osjećaja, strasti i zloće da bismo se sami sebe postidjeli kad bismo vidjeli svoju pravu sliku. "Nauk o duhovnom životu" Louis LallemantZapamti;
Tko sebe dobro poznaje, taj sebe malo cijeni. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"