Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet kol 21, 2026 17:36

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 20, 2026 08:34 

Postoji, o da. Postoje Zakon o elektroničkim medijima, Zakon o zaštiti osobnih podataka i dr. A sve da ne bude ovakvih "javnih linčeva" prije sudskih postupaka. To sve jako šteti Crkvi - a moglo se i drugim putem...

Casalonga piše o poslušnosti i autoritetu, to je sve u duhu Sinode koja propituje "moć" biskupa i "nemoć" običnih svećenika, a cijela se ta afera mogla već riješiti da se prijavilo pravim ljudima i na pravom mjestu. Jer ne može jedan biskup snositi odgovornost za područje drugog biskupa. Zato mi sve to razotkrivanje "homo-hobotnice" djeluje malo neuvjerljivo. Ponavljam samo, takvi napisi dosta štete Crkvi i šire sablazan.

Jedino se slažem s tobom da treba moliti i za svećenike i biskupe, i za žrtve i počinitelje.

Ženo, zašto suzbijaš da se otvoreno piše o devijacijama unutar Crkve??
Nitko time ne okrivljuje cijelu Crkvu, nego samo one negativne unutar Crkve!

Ja sam o sličnim stvarima prije dvije godine otvorio temu...viewtopic.php?f=3&t=2761

Je li ti tvrdiš da nijedan svećenik ili biskup u Crkvi u Hrvatskoj nije nikada učinio nijedno zlo djelo...ili vršio prikrivanje zločina koje je neki svećenik učinio prema najmlađima ( pedofilija) ili prikrivao homoseksualne odnose unutar Crkve?

Ovakvi zločini su stvari koje višu do neba...ove zločine po kanonskom pravu trebaju rješavati i crkvene strukture, a normalno i DORH kada dođu kaznene prijave do njih!
Nitko ne smije prikrivati ovakve stvari...pa ni nadležni biskuipi ili nadlžne biskupske konferencije kada dođu do njih prijave da se događaju ovakve gnjusne stvari
Svatko tko prikriva ovakve stvari je u biti suučesnik u nedjelu!

Ti jadno i bezveze napadaš Pintsa i A.Fućka umjesto da napadaš klerike koji čine ovakve stvari??

U NZ sam BOG- Isus kaže:

Evanđelja po Mateju (Mt 18, 6):"Onomu, naprotiv, tko sablazni jednoga od ovih najmanjih koji vjeruju u mene, bilo bi bolje da mu se o vrat objesi mlinski kamen pa da potone u dubinu mora."

Luka 17.1 Sablazan

I reče svojim učenicima: »Nije moguće da ne dođu sablazni, no jao onome po kom dolaze; 2 je li s mlinskim kamenom o vratu strovaljen u more, korisnije mu je nego da sablazni jednoga od ovih malenih. 3 Čuvajte se!

Evanđelje po Marku, 9. poglavlje, 42. redak (Mk 9, 42) govori o opasnosti sablazni:
„Tko god sablazni jednoga od ovih malenih što vjeruju, bolje mu je da mu o vrat objese mlinski kamen i bace ga u more.“

Za Crkvu , nadležna tijela unutar KC, te nadležne biskupe je bolje da revno čisti ovakve devijacije unutar svojih krugova,a ne da se prikrivaju ovakve nedjela

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 08:56 

Onda nam ne preostaje puno. Dokazi su citiram;

... dokazi su skrivani ili uništeni..

Žrtve nesmemo videti;

Trebaju li još biti ogoljele i u stanju potpunog poniženja, pa da tvoja radoznalost bude zadovoljena? Možda da se objave imena i fotografije žrtava, a ne zlostavljača?

Možda da se objave imena i fotografije žrtava, a ne zlostavljača?

Pokaži nam onda zlostavljače, nemam nika protiv. Dapače! Samo, znaš i sam da ni dost reči (napisati) ovo je zlostavljač. :roll: Treba to i dokazati. Kaj nam na kraju svega toga ostaje?! Pisanje Alena Fućaka?! I to je to?! To je sve što nudiš?! :roll: :roll:

Znam da ti je modus operandi na ovom forumu trolanje i provokacija, ali zaista si pretjerao.

Dobro. Ovde si u pravu. Ja jesam prvenstveno trol i provokator.

Ženo, zašto suzbijaš da se otvoreno piše o devijacijama unutar Crkve?? Je li ti tvrdiš da nijedan svećenik ili biskup u Crkvi u Hrvatskoj nije nikada učinio nijedno zlo djelo...ili vršio prikrivanje zločina koje je neki svećenik učinio prema najmlađima ( pedofilija) ili prikrivao homoseksualne odnose unutar Crkve?

Ništa ta, kako je ti nazivaš "žena" :roll: ne suzbija niti tvrdi da nijedan svećenik ili biskup u Crkvi u Hrvatskoj nije nikada učinio nijedno zlo djelo...ili vršio prikrivanje zločina koje je neki svećenik učinio prema najmlađima ( pedofilija) ili prikrivao homoseksualne odnose unutar Crkve. Jedino što ta žena tvrdi da želi videti dokaze, da ni dost sam reči (napisati) taj i taj je pedofil. Kraj priče. Ne Hrki. To tak ne funkcionera. Vidimo ovde naslov teme: Najveća afera HR Crkve? A kad pitaš nešto konkretno, pa de su te dokazi?! Nečeg mora biti, pogotovo ako je to Najveća afera HR Crkve, kaj god da to značilo, onda je odogovor, citiram;

... dokazi su skrivani ili uništeni..

Hrki! Smo ni deca. Dajte najte.

Ti jadno i bezveze napadaš Pintsa i A.Fućka umjesto da napadaš klerike koji čine ovakve stvari??

Ne. Nego si ti naivan. Ajde rađe uplati na;

Podržavaš neovisno novinarstvo?

Ako cijeniš naš rad i držiš da su ovaj i drugi naši tekstovi korisni za tebe i hrvatsko društvo u cjelini doniraj:

Primatelj: Dijalog
IBAN: HR5923400091111245038
Opis plaćanja: Donacija za Dijalog.hr
Model: 00
Poziv na broj: (upisati datum)

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 15:21 

Vlč Casalonga je sjajan čovjek i svećenik, i nije jedini. Zbog njih, ali i svih nas koji smo Crkva, treba imenovati predatore i njihove pokrovitelje. Ne može Crkva biti taoc takvih.

Novi List ti je već godinama tipično hdzovsko režimsko glasilo, uglavnom okrenut lokalnim temama. Nema to više veze sa NL od prije dvadesetak godina. Za razliku od NL, Slobodna je ostala rigidno jugo-ljevičarsko gnijezdo. Ali poštujem ako si tako odlučila. Na primopredaju je došao u majici "POŠTENO, POŠTENO I SAMO POŠTENO!"

Malo si me razočarao, neznam odakle izvlačiš ovakve zaključke, kao da svi ne znaju što je NL. Kao i cijela ta regija. Evo, nek AI objasni nježnije nego što bih ja: Novi list tradicionalno naginje lijevom centru, prvenstveno zbog svog povijesnog i regionalnog konteksta u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, područjima poznatima po izraženijoj socijaldemokratskoj i liberalnoj orijentaciji.
A ovo, Pošteno, hm, bolje bi bilo ISTINA ISTINA I SAMO ISTINA

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 15:42 

Pa zivim u Rijeci, poznajem ljude, poznajem novinare NL. Rijeka ti se promijenila poprilično. Istina, politički se više naginje liberalizmu nego konzervatizmu, ali daleko je to od ekstrema od prije dvadesetak godina. No to ionako nema veze sa temom.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 20:08 

Evo da odgovorim Hrkiju:
vaše "otvoreno pisanje o devijacijama u Crkvi" s punim imenima i prezimenima, slikama itd. može biti pogrešna interpretacija, može biti utuživo, mogu biti klevete... To je posao za policiju i sudove, a ne za javno razglabanje.

U Crkvi postoje mnogi grijesi: financijske malverzacije, propusti u apostolatu (nerad), duhovna ili psihička zlostavljanja, kršenje celibata (preljubi), a vi kao da ste se uhvatili samo 2 grijeha: homoseksualizam i pedofilija - i tu sve javno iznosite bez mogućnosti prozvanih osoba da se brane ili demantiraju to.

I to ste počeli dan nakon što su biskupija i HBK priopćili "da neće iznositi detalje" - znači prozvani se ne mogu braniti iz poslušnosti. To baš i nije pošteno.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 20:14 

Ma dobro kaže draga Majkićka, citiram;

Ovo je sramotna tema kojom Hrki poziva na tračanje i klevetanje Crkve. Tako se ne ponaša vjernik katolik, a niti normalan čovjek. Ako imaš neka saznanja onda se to treba prijaviti policiji, a ne klevetati preko foruma.

Ja bi rekao ne toliko Hrki, jer on je povodljiv, Pints je taj koji vodi kolo, sve u želji promocije svog jataka Alena Fućaka. :roll: :roll: I naravno uplate na;

Ako cijeniš naš rad i držiš da su ovaj i drugi naši tekstovi korisni za tebe i hrvatsko društvo u cjelini doniraj:

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 21:56 

Citirao si upis Majkićke sa sasvim druge teme. Manipuliraš po običaju.

Vrh

PostPostano: Čet kol 20, 2026 22:01 

Evo da odgovorim Hrkiju:
vaše "otvoreno pisanje o devijacijama u Crkvi" s punim imenima i prezimenima, slikama itd. može biti pogrešna interpretacija, može biti utuživo, mogu biti klevete... To je posao za policiju i sudove, a ne za javno razglabanje..

Policija i sudovi će se baviti nasiljem a ne strukturnim problemom zataškavanja. Time se mora baviti Crkva sama., tj visoki kler. Hoće li to učiniti? Nisam baš uvjeren. Ne ako ne budu prisiljeni. Nadam se da se varam, ali dosadašnja iskustva pokazuju da crkveni birokratski sustav djeluje kao i svaki drugi, po cosa nostra principu.

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2026 05:37 

O čemu ta sasvim druga tema govori: O vuku i crvenkapici?! :| Kako kaže moj prijatelj Kopitar;

Nemoj da ti takve stvari mora govoriti neko poput mene koji nema ni 4 razreda osnovne :roll:

Ništa od te tvoje "Najveće afere HR Crkve?". Tresla se brda, rodio se miš.

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2026 09:47 

Hvala ti što si to uočio i što nisi nasjeo na trolovsko podmetanje. Hrkijeva tema nije imala konkretan povod već je bila i ostala poziv na forumsko tračanje.
Što se tiče ove teme nisam se uključivala (osim na početku skrenula pažnju na neispravnu terminologiju) jer mi nije viteški čoporativno napadati na jednoga (pintsa), ali postoji problem koji vlč. Casalonga i Fućak ne uočavaju, a bitna je za ovakve situacije. No to zahtijeva poseban post pa kad stignem napisati ću.

Vrh

PostPostano: Pet kol 21, 2026 12:28 

Hvala ti što si to uočio i što nisi nasjeo na trolovsko podmetanje. Hrkijeva tema nije imala konkretan povod već je bila i ostala poziv na forumsko tračanje.

A ova tzv. tema pod naslovom: "Najveća afera HR Crkve?" je kao nešto drugo?! :lol: Hrki bar ne fefta pare od drugih ljudi kao ova dva jataka. :roll: :roll:

... jer mi nije viteški čoporativno napadati na jednoga (pintsa)...

Kaj ti misliš koja peršona. :roll: :roll: Pints! Tip koji pljuje po Katoličkoj Crkvi bez ijednog dokaza.

...ali postoji problem koji vlč. Casalonga i Fućak ne uočavaju, a bitna je za ovakve situacije. No to zahtijeva poseban post pa kad stignem napisati ću.

BRAVO draga Majkićka. To ja od samog početka govorim da postoji problem koji vlč. Casalonga i Fućak ne uočavaju, a bitan je za ovakve situacije.

No to zahtijeva poseban post pa kad stignem napisati ću.

Samo si ti uzmi vremena koliko ti treba. Bez brige. Nikam nemo otišli. Danas je još samo jedan prekrasan dan za dangubljenje u ovoj žabokrečini.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 86 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vrijeme na UTC + 01:00 sata