Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 13:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 23, 2009 05:36 

barbaraa je napisao/la:
Tirsa je napisao/la:
Pa zar ne vidiš kakav? Žestok! :mrgreen:

:roll: :roll: :roll:
nemojda imaš posla Gromovnikom :mrgreen:

Mi ti ode poznamo samo sv. Iliju, a kako ti samo doljetiš pa odljetiš, svašta ću ja još početi misliti :roll: , Ilijana moja :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 17:05 

Tirsa je napisao/la:
barbaraa je napisao/la:
Tirsa je napisao/la:
Pa zar ne vidiš kakav? Žestok! :mrgreen:

:roll: :roll: :roll:
nemoj da imaš posla Gromovnikom :mrgreen:

Mi ti ode poznamo samo sv. Iliju, a kako ti samo doljetiš pa odljetiš, svašta ću ja još početi misliti :roll: , Ilijana moja :mrgreen:

:roll: :roll: :roll: draga moja , ja se prijetila s Gromovnikom, a on mene unesrećio, u subotu bilo nevrijeme, otišlo računalo, MAX ADSL; MAX TV ništa mi ne radi, računalo nema pola funkcija i sad sam siroče :cry: :cry: :cry: :cry:

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 18:32 

barbaraa je napisao/la:
:roll: :roll: :roll: draga moja , ja se prijetila s Gromovnikom, a on mene unesrećio, u subotu bilo nevrijeme, otišlo računalo, MAX ADSL; MAX TV ništa mi ne radi, računalo nema pola funkcija i sad sam siroče :cry: :cry: :cry: :cry:

"Zaspalo je siroče ispod jorgovana..... zaspalo je siroče..." :? :?

A ja lijepo molio za kišu i dragi Bog poslao lijepu kišu 40 litara na metar, a ja kao dobro odgojeni :twisted: lijepo Bogu zahvalio za dar kiše, a ON se toliko raznježio na tu moju kulturnu gestu pa poslao jos 140 litara na metar u par sati... i sada kiši i u podne tu preko brda u susjednom selu bio prolom oblaka.. i danas kiši i stalo baš prije sprovoda (idemo od crkve do groblja) i kad smo otpjevali na groblju "Kraljice neba" počela kiša..

Nego meni sv. Ilija šapnuo (koliko god smo prijatelji ) da kupim prednaponsko osiguranje, pa sam kupio i onaj akumulator.. i za sada sve funkcionira bezprijekorno :roll:

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 18:37 

hej narode. Sutra u 9 i 45 je godišnjica moga krštenja. Pa mi najavile buduće krizmanice 1-2 srednje) doći čestitati. I rekle mi da im napravim "onaj sladoled" a ja zaboravio recept. Zna li netko kako se taj vočni sladoled pravi (marelice ili brskve). Hajde "U nevolji bijah Gospodin me usliša..." hoće li ovdje doći njegova pomoć...

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 19:04 

sneni je napisao/la:
barbaraa je napisao/la:

"Zaspalo je siroče ispod jorgovana..... zaspalo je siroče..." :? :?

Nego meni sv. Ilija šapnuo (koliko god smo prijatelji ) da kupim prednaponsko osiguranje, pa sam kupio i onaj akumulator.. i za sada sve funkcionira bezprijekorno :roll:

zaspalo je siroče isprid tuđi dvora........
ručicama doziva priko sinjeg mora........
...zaspalo je siroče ispod jorgovana
...njega će probuditi zora sudnjeg dana,

Ma, nećemo mi Barbari pivati, ona se zamirila Gromovniku, a i škrta je nije kupila odgovarajuću tehniku, pa eto ti na sve Gromovnik kriv :mrgreen: što je ona sada sirotinja (ne siroče)

A što se tiče sladoleda, ja znan dobar recept, 100 kuna u ruku, zatim prema vratima,uvatiti kvaku, stisniti kvaku, izaći van, okreniti se prema dućanu, dalje je jednostavno....... :lol:

Ja ti bidna ništa o kužini ne znan........ biće da se zato nisan ni udala, oli je radi dugog jezika :roll:

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 19:17 

Mjera je posudica od kiselog vrhnja (2 dl). Nareži bresve ili marelice na male kockice. Dvije mjerice bresaka na 1 mjericu kiselog vrhnja i 1 šlag iz vrećice. Malo prošeka ili ruma. Šećera prema vlastitim željama.
Smiksaš voće, stučeš šlag i u njega utučeš kiselo vrhnje i dodaš aromu. Lijepo staviš u škrinju da se smrzne.
Probala sam s jagodama i višnjama, s breskvama ne, ali bi moralo funkcionirati.
Dobar tek

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 19:21 

sneni je napisao/la:
hej narode. Sutra u 9 i 45 je godišnjica moga krštenja. Pa mi najavile buduće krizmanice 1-2 srednje) doći čestitati. I rekle mi da im napravim "onaj sladoled" a ja zaboravio recept. Zna li netko kako se taj vočni sladoled pravi (marelice ili brskve). Hajde "U nevolji bijah Gospodin me usliša..." hoće li ovdje doći njegova pomoć...

Radi se o jako finom sladoledu u koji idu samo 4 sastojka: voće, šećer, kiselo vrhnje i šlag, a rezultat je odličan.

Potrebno vam je:
30 dkg očišćenih bresaka
30 dkg šećera
1 kiselo vrhnje
2 šlaga iz vrećice (ja sam koristila Dr. Oetker)i mljeko za slag
Postupak:

Očišćene breskve narezane na kockice izmiksajte sa šećerom. Malo pripazite jer u ovoj fazi smjesa će vam dosta prskati, ali to se da lako riješiti. U odvojenoj posudi izradite šlag prema uputama na vrećici .. Pomiješajte ga s vrhnjem te dobivenu smjesu dodajte smjesi voća i šećera (ovaj dio možete obaviti s lopaticom, tako je bolje nego s mikserom). Zamrznite nekoliko sati i uživanje može početi.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 19:25 

Može i ovako:
20 dkg voća, 16 dkg šećera, 1 limunov sok,2 čašice slatkog vrhnja (istučeni šlag)
Sve smiksaj i smrzni.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 19:38 

Asti miša....asti miša... vidi vidi kako se ljudi lipe na sladoled... fala van puno, dičuli i ne čuli...

uf uf ispriča bi van vic ali je malo ružan...pa neću

evo sada sam napravio kolač (naručili prijatelji za sutrašnji ručak
evo recept
pola litre mlijeka
2 vanil šećera
može ostrugana naranča ili limun (ja stavio malo ekstrakta od kruškovca)sve ovo prokuhati
mlijeko malo ohladiti
tekući šlag plava kutija +5 dobro istući
3 kesice želatine bijele mljevene
dobro izmiješati u čaši vode
to umiješati u mlijeko
sve skupa izmiješati sa šlagom
da bude jedna smjesa
ostaviti da se hladi
zaliti preljevom po ukusu
staviti u hladnjak nekoliko sati
hladnjak postaviti na 4,5
uživajte

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 19:41 

Tirsa je napisao/la:
Ja ti bidna ništa o kužini ne znan........ biće da se zato nisan ni udala, oli je radi dugog jezika :roll:

Meni susida Jele govori: Ne triban ja doć u crikvu...čujen ja sve kroz ponistru...A ja njoj: dobro onda ispruži jezičinu pa ću te pričestit.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 21:24 

sneni je napisao/la:
Tirsa je napisao/la:

Meni susida Jele govori: Ne triban ja doć u crikvu...čujen ja sve kroz ponistru...A ja njoj: dobro onda ispruži jezičinu pa ću te pričestit.

:mrgreen: Da mi je Jele ime pomislila bi da san to ja, sve drugo odgovara.

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 06:17 

Evo ljudi što zapisah u svojim uspomenam vezano za današnji dan.

"Da, svog se krštenja ne sjećam, ali mi je mama kasnije rekla da je malo čekala sa krštenjem, da pokose pšenicu i da naprave kruh od nove pšenice za svečani ručak. I onda je donijela za župnika jedan kruh pa je sva crkva mirisala po friško pečenom kruhu. To su mi kasnije stare žene govorile: E sjećamo se tvoga krštenja po mirisu friškoga kruha. A kršten sam na dan sv. Ivana Krstitelja, u crkvi Ivana Krstitelja. Tako da je župnik započeo svoj pozdravni govor meni kao mladomisniku pred vratima crkve od prilike ovako: Dragi Mladomisniče prije 24 godine pred ovim vratima su te držali tvoji kumovi u naručju. Pitao sam ih koje mu je ime. Rekli su Ivan. Kršten si imenom Ivana Krstitelja, na dan Ivana Krstitelja u crkvi Ivana Krstitelja, a sada eto počimaš i odabranu službu Ivana Krstitelja."

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 15:10 

Tirsa je napisao/la:
sneni je napisao/la:
Tirsa je napisao/la:

:mrgreen: Da mi je Jele ime pomislila bi da san to ja, sve drugo odgovara.

:wink: i ja se prepoznah u tome :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 18:11 

sneni je napisao/la:
Evo ljudi što zapisah u svojim uspomenam vezano za današnji dan.

"Da, svog se krštenja ne sjećam, ali mi je mama kasnije rekla da je malo čekala sa krštenjem, da pokose pšenicu i da naprave kruh od nove pšenice za svečani ručak. I onda je donijela za župnika jedan kruh pa je sva crkva mirisala po friško pečenom kruhu. To su mi kasnije stare žene govorile: E sjećamo se tvoga krštenja po mirisu friškoga kruha. A kršten sam na dan sv. Ivana Krstitelja, u crkvi Ivana Krstitelja. Tako da je župnik započeo svoj pozdravni govor meni kao mladomisniku pred vratima crkve od prilike ovako: Dragi Mladomisniče prije 24 godine pred ovim vratima su te držali tvoji kumovi u naručju. Pitao sam ih koje mu je ime. Rekli su Ivan. Kršten si imenom Ivana Krstitelja, na dan Ivana Krstitelja u crkvi Ivana Krstitelja, a sada eto počimaš i odabranu službu Ivana Krstitelja."

Ej Sneni, mislin da si zaslužija čestitku od nas, ne zbog odvažnosti da napraviš sladoled :mrgreen: , nego radi ovog tvog blagdana danas. Na današnji dan ka da si na neki način ponovno rođen, a i čini mi se da si svih tvojih godina "bio dobar boj vjere", pa ti zato čestitan.

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 18:51 

Hvala - rado bih častio sladoledom kad ne mogu punjenim tikvicama :oops:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata