Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 15:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lip 29, 2009 18:10 

sneni je napisao/la:
E ja jos nisan vidija ljubicaste petrovace smokve (osim onih koje nisu za jelo) volio bih vidjeti prave jestive :shock:

Sad si me iznenadija, pa kod nas (barem oko moga vinograda) su češće te ljubičaste ili crne, kako ih mi zovemo, nego obične zelene, odnosno po našem bile smokve. Baš san u nedilju gledala, to ti je stara smokva u vinogradu, plodovi su veliki ka manja šaka, lipe su i ukusne.

Znaš, ima jedna priča kod nas kako je milicija tukla našeg Matana da prizna da je nešta ukra ili bar da kaže ko je, a on njima odgovori: "Ma neću svoga braju izdat za sve na svitu!". Tako ni ja tebi nisan rekla da je smokva podno moga vinograda, samo ti je nažalost vinograd daleko :lol:

Vrh

PostPostano: Pon lip 29, 2009 20:22 

Tirsa je napisao/la:
sneni je napisao/la:
E ja jos nisan vidija ljubicaste petrovace smokve (osim onih koje nisu za jelo) volio bih vidjeti prave jestive :shock:

Sad si me iznenadija, pa kod nas (barem oko moga vinograda) su češće te ljubičaste ili crne, kako ih mi zovemo, nego obične zelene, odnosno po našem bile smokve. Baš san u nedilju gledala, to ti je stara smokva u vinogradu, plodovi su veliki ka manja šaka, lipe su i ukusne.

Znaš, ima jedna priča kod nas kako je milicija tukla našeg Matana da prizna da je nešta ukra ili bar da kaže ko je, a on njima odgovori: "Ma neću svoga braju izdat za sve na svitu!". Tako ni ja tebi nisan rekla da je smokva podno moga vinograda, samo ti je nažalost vinograd daleko :lol:

Ja znan smokvu crnicu koja zrije kasnije, ali petrovaču, nisan vidio. Ajde lipo budi čovik pa mi tamo nakon Svih svetih, kad odtpadne lišće, uberi vršak grane sa tri "roga" grane i pošalji mi pa ću usadit, da iman, možda ja neću jesti od nje ali nekas e zna da je priko interneta došla na Brač

A ja ću tebi reći: Došli dva bračka momka na ispovid i prvi se ispovidi... dolazi drugi ispovida se i pita ga svećenik: a jesi ča ukre.. A ovi kaže: Oli van je ovi isprid meen ča balio..!

Vrh

PostPostano: Pon lip 29, 2009 21:34 

Vako ćemo, ja nešta miritan neki posa koji je tamo bliže tebi, rekla bi priko puta, pa ko je Božja volja i posa dobijen, oko Svi sveti bi bilo moguće i doniti granu smokve, a ne samo poslati. Ko se smokva primi zvat ćemo je Internetuša. :!:

Pa onda ti lipo, budući da imaš dobre veze Gori, moli za me, to ti je isto ka da moliš za stablo smokve. Samo kakve bidna li san? Bukve a ne smokve, rekla bi mi mater... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 07:21 

Tirsa je napisao/la:
Vako ćemo, ja nešta miritan neki posa koji je tamo bliže tebi, rekla bi priko puta, pa ko je Božja volja i posa dobijen, oko Svi sveti bi bilo moguće i doniti granu smokve, a ne samo poslati. Ko se smokva primi zvat ćemo je Internetuša. :!:

Pa onda ti lipo, budući da imaš dobre veze Gori, moli za me, to ti je isto ka da moliš za stablo smokve. Samo kakve bidna li san? Bukve a ne smokve, rekla bi mi mater... :mrgreen:

Ajme ako se ja pomolin za tebe jadna si,.. vidi rekli mi judi don Ivica hajte "Didinu za kišu" i ja zapiva : da se dostojiš kišu zdravu, godnu i plodnu ovoj zemlji u potribita vrimena udiliti... i došla dobra kiša, a ja ka dobro odgojen i fin čovik Bogu zahvalija a on posla na to još i sada nikako stat.. ljudi viču šta ste išli molit sad je potirajte... a ona će još padat... ubit će me Vlada ako im poremeti moja molitva prognoze o turističkom punjenju budžeta :oops:

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 14:57 

sneni je napisao/la:
Ajme ako se ja pomolin za tebe jadna si,.. vidi rekli mi judi don Ivica hajte "Didinu za kišu" i ja zapiva : da se dostojiš kišu zdravu, godnu i plodnu ovoj zemlji u potribita vrimena udiliti... i došla dobra kiša, a ja ka dobro odgojen i fin čovik Bogu zahvalija a on posla na to još i sada nikako stat.. ljudi viču šta ste išli molit sad je potirajte... a ona će još padat... ubit će me Vlada ako im poremeti moja molitva prognoze o turističkom punjenju budžeta :oops:

Sneni viruj mi, nema te turističke sezone koja može napuniti proračun i proračune naše Vlade i njezinih članova. Njihovi apetiti su daleko iznad svake darežljivosti, iznad svake izdašnosti turističke ili bilo koje druge inkas sezone. S kišon il bez kiše, bojin se da smo na dobrom putu da nas Vlada ubije sve.

Pa onda jopet, kad vidiš kakav san optimist, moreš i sam pasti u grij i pomisliti da ode ni Bog, fala mu na milosti ne može pomoć :roll:, pa ti je tako bolje da ostaneš čvrst u vjeri i kažeš: "Gospodine, tvoja slava je najsjajnija tamo di je najveće beznađe, zato te molim za onu bukvu što ima smokvu u vinogradu. Ti pogledaj na nju nako imberlanu, budi joj blizu, jer bez Tebe je ništa i ne može ništa." Pa, nek bude što bude :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 19:01 

Ma neću pulitiku u moju butigu, a čitajući tvoju želu pade mi na pamet naš pokojni don Mate Blašković napisa je pismu "Tri biskupa" pa piše
Ostavte me se
do tri biskupa
tri bi skupa
opali u njih topa
ča šekaju bidnog popa..
...
veće mitrih neg beritih
puno glodnih malo sitih..

(upravo večera 3 velike sviže smokve petrovače i bićerirn moje travarice sam sam umiša 22 ljekovute trave..)

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 21:36 

sneni je napisao/la:
Ma neću pulitiku u moju butigu, a čitajući tvoju želu pade mi na pamet naš pokojni don Mate Blašković napisa je pismu "Tri biskupa" pa piše
Ostavte me se
do tri biskupa
tri bi skupa
opali u njih topa
ča šekaju bidnog popa..
...
veće mitrih neg beritih
puno glodnih malo sitih..

(upravo večera 3 velike sviže smokve petrovače i bićerirn moje travarice sam sam umiša 22 ljekovute trave..)

...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi

Pogotovo ne ako je piješ iza smokava, to je kažu loša kombinacija :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 21:45 

ha, a meni ne smeta! :D

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 21:50 

Tirsa je napisao/la:
sneni je napisao/la:

...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi

Pogotovo ne ako je piješ iza smokava, to je kažu loša kombinacija :mrgreen:

e moja znaš što se kaže kod nas na Braču: Ne zna tovar (magarac) ča je petrusimul (peršin!)

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 08:00 

ulijecem medju vase smokve, ica i pica, pa se nadan da ce netko (sneni? :D )
znat mi pojasnit otkud ona (jestiva :D) uzrecica "Kostalo ga k'o Svetog Petra kajgana"
:?:

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 08:01 

a sad san se sitila i one "A u smokve :!: "
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 14:28 

sara je napisao/la:
ha, a meni ne smeta! :D

E, meni smeta, baš zato više ne volin friške smokve, samo suve :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 14:30 

kalimero je napisao/la:
otkud ona (jestiva ) uzrecica "Kostalo ga k'o Svetog Petra kajgana"
.....
a sad san se sitila i one "A u smokve :!: "
:lol: :lol: :lol:

Dobra pitanja stara moja, baš. :!:
Ajmo vi štreberi iz prve klupe, pojasnite nam :lol:

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 14:52 

kalimero je napisao/la:
znat mi pojasnit otkud ona (jestiva :D) uzrecica "Kostalo ga k'o Svetog Petra kajgana"

kajgana sv. Petra nije bračka stvar, ja obožavam "uho sv. Petra" na buzaru :roll: :!: :!:

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 18:16 

sneni je napisao/la:
kalimero je napisao/la:

kajgana sv. Petra nije bračka stvar, ja obožavam "uho sv. Petra" na buzaru :roll: :!: :!:

A šampjera ne :?: :!: :roll:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata