Tirsa je napisao/la:
sneni je napisao/la:
E ja jos nisan vidija ljubicaste petrovace smokve (osim onih koje nisu za jelo) volio bih vidjeti prave jestive

Sad si me iznenadija, pa kod nas (barem oko moga vinograda) su češće te ljubičaste ili crne, kako ih mi zovemo, nego obične zelene, odnosno po našem bile smokve. Baš san u nedilju gledala, to ti je stara smokva u vinogradu, plodovi su veliki ka manja šaka, lipe su i ukusne.
Znaš, ima jedna priča kod nas kako je milicija tukla našeg Matana da prizna da je nešta ukra ili bar da kaže ko je, a on njima odgovori: "Ma neću svoga braju izdat za sve na svitu!". Tako ni ja tebi nisan rekla da je smokva podno moga vinograda, samo ti je nažalost vinograd daleko

Ja znan smokvu crnicu koja zrije kasnije, ali petrovaču, nisan vidio. Ajde lipo budi čovik pa mi tamo nakon Svih svetih, kad odtpadne lišće, uberi vršak grane sa tri "roga" grane i pošalji mi pa ću usadit, da iman, možda ja neću jesti od nje ali nekas e zna da je priko interneta došla na Brač
A ja ću tebi reći: Došli dva bračka momka na ispovid i prvi se ispovidi... dolazi drugi ispovida se i pita ga svećenik: a jesi ča ukre.. A ovi kaže: Oli van je ovi isprid meen ča balio..!