|
Trenutno sam u teškom životnom razdoblju,točnije toliko je strašno da više ne vidim smisao života.Naime, prije 3 tjedna otac mi se ubio!Znam,katastrofa, kakva smo mi to obitelj!! Naime, otac je imam 77 godina,doživio drugi svjetski rat te djelomično sudjelovao u Domovinskom( mi smo svi izbjegli a on i najstariji brat su ostali u ratu), međutim nikad nije ratovao, bio je naoružan ali dok je Jajce palo(mi smo iz BiH) pobjegli su u Sloveniju gdje smo svi živjeli kao izbjeglice. Tata je naime imao težak život, kao mali ostao je bez oba roditelja, 3 supruge su mu preminule s kojima je imao 10-ero djece od kojih je petero sahranio. Kad je petero preživjelih odhranio i poslao trbuhom za kruhom, oženio je moju majku, 18 g mlađu s kojom ima nas još pet.Svi stariji uglavnom ne vole moju majku, no bez razloga,ona nije došla kao ljubavnica,nego kad su im majke umrle. Tako da su ga rijetko posjećivali,a jedna nije znala adresu pri dolasku na sprovod. Ja živim u Zg a oni,tj majka i brat od 17 g u Vt, ostala braća su po inozemstvu, dolaze 1x godišnje na čemu im užasno zamjeram.Međutim,ja se osjećam krivom,mogla sam puno više učiniti za oca,svaki slobodan vikend uglavnom sam odlazila doma,vozit ih u grad,po namirnice, plaćat režije...no katkad bi ostala u Zg eto da se ne umorim od puta...to mi je sad tako žao, ubija me, ne mogu zaspati bez poveće količine sedativa.Tražim razlog i pokušavam sebi maknuti grižnju savjesti.Večer prije smo se prilično posvađali te sam rekla da mi ne treba kad je takav-popio je priličnu količinu rakije te optuživao malog brata za neki izgubljeni novac( često mu se dešavalo da ne zna gdje ostavi pa optuži bracu), ujutro ga nisam htjela nazvati-nek mu bude žao, te se tragedija dogodila koju sam mogla spriječiti da nisam tvrdoglava. Budući da me je obožavao,cijenio...da li je to učinio jer me nije mogao pogledati u oči kad je pronašao novac!!! sad mu je bilo najljepše i najlakše u životu, imao je kokoši,koze, svinje, uzgajao janjce za moju svadbu koja je trebala biti za 2 mjeseca, miran život na selu, no svašta ga je počelo živcirati. Ja sam kriva, zdravstveni sam djelatnik, sve tablete i vitamine sam znala nabavit, kako sam zaobišla nešto za smirenje?Zaboravih da je tata također bio veliki vjernik, posvećivao kuće s fratrima, kupio jaja za siromašne i sjemeništa, prikupljao novac u Crkvi, nedjeljnu misu redovito pohađao, ispovjedao se, hodočastio u Međugorje, Podmilačje(mi smo iz Jajca)....zašto onda njemu takav kraj??? U velikoj sam dilemi i iskušenju-jesam li ja kriva ili ako Bog postoji( nkad prije nisam posumnjala)zašto bi mi ga uzeo,imao je dosta godina,da je makar prirodna smrt,da ga je auto pogazio...samo ne ovo, Gdje je tata sada?Raj ili nema ništa poslije smrti.Eto u takvom sam stanju da sumnjam.Ili da mi se vrati ili želim k njemu. Naime otišao je dva dana prije mog rođendana, dva dana prije dugoočekivane unuke i 2 mj prije mog vjenčanja!Obožavao me je,zašto s to dogodilo???Želim k tati!!!Molim Vas, trebam pomoć,na teškim sam antidepresivima vlastitog izbora! Srdačan pozdrav
|