Adrijana,
nisam ti rekao u prvom dopisivanju imaš lijepo ime. Evo komentara:
Citat:
Nisam nimalo oduševljena prvim Riovim postom,
jer se osjećam prozvanom (moj nick se spominje) a sve zbog usputne izjave na nekoj drugoj temi, u drugom kontekstu
Ne ništa te nisam mislio prozvati, došlo je do nekog nesporazuma. Žao mi je. Probajmo dalje vidjeti kakvog:
Citat:
Zanimljivo kako me Rio prvo provocirao, zatim izobličavao moje misli, i na kraju ismijavao, da bi sljedeći dan napisao: „mislim da sam malo kasnije shvatio…“
Ne mislim da sam te provocirao, zatim izobličivao, a što se tiče ismijavanja - da bilo je malo ironije s moje strane, isprika. Ti, Sara, Sneni i ja se nismo baš tada dragali.
Citat:
Ne bavim se, ne pratim niti ne čitam protestantsku literaturu.
Sve što sam ikad čitala u svom životu bile su 2-3 knjižice
Onda je nesporazum u tome jer si me prvi puta ovim napisima navela da pomislim drugačije:
Citat:
Stoga nema slađe grešne prigode od kratkih pričica sa biblijskom poantom...
Citat:
Dobro, ali u nekim protestantskim knjigama dobro je naglašeno ono bitno: odnos s Bogom, dostojanstvo čovjeka i sl. kroz Božju objavu, s puno pristupačnosti, jednostavnosti i životnih situacija; za razliku od "znanstvenog" stava i kompliciranosti većine katoličkih knjiga, koje su mi prošle kroz ruke...
Citat:
Ako si dobio dojam "da mi Arnoldov stil paše" propustio si bitnu misao iz mog posta kako to nije jedini stil koji mi paše i kako sam ipak pročitala malo više toga
Citat:
Iako sam jučer prvi put nakon nekoliko mjeseci druženja s vama požalila što sam ikada na forumu pisala svoje osobne, privatne, čak i intimne stvari koje se tiču duhovnosti, lijepo vas molim da me ne shvatite pogrešno. Ne bih voljela da itko mojim postovima pristupa u maniri pijavice i nadmudrivanja, jer nisam tip osobe koja cijeli dan visi na netu i koja nema što drugo raditi. Ne volim osobna natezanja niti „interpretacije“ svojih riječi.
Neka me Rio u svom apologetskom dušobrižništvu slobodno izostavi s liste svojih „štićenika“, jer me svojim prijašnjim pokušajem re-evangelizacije dosta povrijedio.
Sad se ja osjećam prozvano, ali evo trudit ću se da me ne smeta previše. Ja trenutno mogu provesti više vremena uz net pa to koristim, a ranije sam izbjegavao forume, pa recimo da malo 'nadoknađujem' (znate da djetetu ne možete odmah uzeti novu igračku). Draga djevojko lijepog nicka, nisam baš mislio da sam te toliko povrijedio. Ako je bilo natezanja, bilo je obostrano ili čak četverostrano. Žao mi je, ali se i ne osjećam kriv srazmjerno drami koju si ovdje napravila. Možda se radi o tome da si hipersenzibilna i jednostavno si 'natrčala' a da ni ti ni ja nismo ispočetka ništa loše mislili.. Ova me situacija podsjeća na nešto slično što sam doživio - jedan je čovjek trećima tvrdio da sam ga ja izvrijeđao. Bio sam zbunjen, već sam se počeo malo preispitivati, čak i okrivljavati je li to tako ili nije. Poslije kad sam tog čovjeka gledao u nekim drugim analognim situacijama s drugim ljudima shvatio sam o čemu se radilo. - ja tada nisam izrekao nikakve uvrede već je čovjek bio uvredljiv sam po sebi. Tako da sori Adrijana, nemoj oblačiti pidžamu ako ideš na viteški turnir. Isto tako molim ne odgovarj mi na ovo i ne svodi sve na osobnu razinu, taman smo na ovoj temi počeli lijepo i konstruktivno razgovarati. Samo se priključi i zaboravimo ovo, to je puno bolje nego da mene ili bilo koga izsotoniziraš zbog kovitlaca negativnih emocija.