Citat:
Iz tvojih postova (iz zadnjeg pogotovo) zaključujem da si vrlo razočaran u katolike, čak si pokušavao svoju braću nagovoriti na milosrđe i praštanje, a onda shvatio kako je to naivno;
Makar se iz tvog stava nazire ciničnost, reći ću posve otvoreno, posve je točno, osjećam izuzetno veliko razočaranje u mnoge (ali ne sve) Katolike, žalosno je ali i točno, mnogo sam puta pokušavao skrenuti mržnju, netoleranciju, netrepeljivost i osuđivanje, na praštanje, suoejećanje, milosrđe, i mnogo puta u tome ne samo da nisam uspio, već sam bio etiketiran kao zlikovac, komunjara, ateist, izrod, nehrvat i sl.
Citat:
a zatim si došao na ovaj forum s 1000 pitanja o vjeri koja su ti "neshvatljiva", a da konkretne i jasne odgovore nisi htio čuti
Došao sam na ovaj forum, kao što sam došao i na već mnogo drugih katoličkih foruma, svaki put dopuštajuči mogućnost da griješim i da sam nailazio na manjinu koja ne može predstavljati sve Katolike, ustvari tražio sam mogućnost da nisam u pravu, žudio sam za mogućnošću da naiđem na drugačiji, pozitivniji model Katoličanstva, model koji bi me približio crkvi i koji bi opovrgnuo moj trenutni (hladni) pogled na crkvu.
Citat:
, nego si ih izokretao i tražio dvosmislenosti
;
Tražio sam razgovor do trenutka kad ću razjasniti svoje nedoumice, razgovor sa dobronamjernim ljudima koji će me saslušati i koji će prihvatiti mogućnost da nije svima sve jasno i da ne mogu svi sve automatski prihvatiti, sve dok imam podpitanja, dotle mi stvari nisu jasne i prihvatljive, to nije izokretanje, već rasprava a na forumima se raspravlja.
Citat:
da bi na kraju na ovoj temi o "ugledu Katoličke crkve" jadao se kako su svi katolici koje poznaješ pokvareni i zli, a jedino ti, eto, neshvaćeni dobrica...
Nisam ja ''neshvaćeni dobrica'' imam mnoge mane, ali ja se ni ne hvastam da sam neki savršeni katolik, samo pokušavam naići na nešto što je očigledno utopija, na snošljivost, milosrđe, praštanje, pokušavam razuvjeriti sam sebe, ali to ne nikako ne uspijevam (ni nakon x-tog katoličkog foruma).
Citat:
Ne, nisam zlonamjerna, samo ne volim izmišljanje i neiskrenost.
Govorim samo o onome što sam čuo i vidio na svoje uši i oči, ni ne dodajem ni ne oduzimam.
Vjeruj mi, te trenutke kada bih čuo takve stvari, jedina mi je utjeha bila što sve to nije čuo neki ateist i time dobio vrlo dobre argumente, već ja koji makar hladan prema crkvi, ipak istoj želim dobro.