modus vivendi je napisao/la:
I 10 zapovijedi se može tumačiti na različite načine, što dokazuju i promjene u tumačenjima kroz povijest crkve.
Tu sam te čekao. Znao sam ja da iza tvojih biranih tema vire roščići. Počneš lijepo okolo pa na mala vrata tresneš naše vjerničke temelje.
Bit 10 zapovjedi Božjih nije se mijenjela od kada su nastale. Eventualno kakva sitna kozmetika, ali bitno ništa. To što danas narod banalizira sve pa došle na red za banalizaciju i Božje zapovjedi, to je drugi par opanaka. Narod je od toga svojim opakim životom načinio ruglo, a Crkva ništa nije dirala.
To je tvoje kukavičje jaje koje rado podmećeš u svakoj temi.
Zato se danas među mnogima uvriježilo shvaćanje da se na ispovjed ide "po svojoj savjesti", a ne po 10 Božjih zapovjedi, 7 glavnih grijeha, crkvenim zapovjedima...
To je narod izvrgnuo ruglu i banalizirao grijehe pa idu na pričest "k'o na burek". To je problem i ljudi su ga počinili iz opačine, a ne Crkva.
Ne spočitavaj Crkvi nikakve intrige na ovom forumu!
A mirne duše predlažem administratoru da tvoje prostore briše jer su zlonamjerni. Tolerancija je kad nešto pristojno pitaš i dobiješ odgovor, a bezobrazluk je kad ti našu vjeru i Svetu Crkvu Katoličku vučeš po blatu. Takvo što se ne treba tolerirati. Ti ne toleriraš Katoličku Crkvu, ni mi ne moramo tebe!
Umjesto da se mi uzdižemo dobronamjerno razgovarajući o našoj vjeri ovdje potrošismo silan cyber-papir na postove ovoga opasnika.
Mislim da to nije cilj foruma da razuvjeravamo nevjernike koji nisu ovdje ni pristupili iz dobrih namjera.