Citat:
Ma ne, nije propaganda, nego reklama! Ono što si prije napisao nije ponašanje ateista nego tvoj umjetnički esej.
Nema ni trunke propagande, samo govorim o onome o čemu nas ateisti kao jedna druga skupina ljudi, mogu poučiti.
Inteligentan čovjek od drugačijih od sebe uči, preuzima dobre stvari a na njihovim greškama uči.
Neciviliziran i glup čovjek, kruto se drži izolacije od svakoga tko je drugačiji od njega, smatra se najpametnijim i najispravnijim, ništa na nauči i ostaje zaostao.
Citat:
Mislim da nijedna osoba ne bi voljela kad bi joj kao glavnu osobinu nametnuli ateizam, jer je ateizam negacija nečega: nevjerništvo, bezboštvo... Kad ne bi bilo vjere, teizma, ne bi bilo ne ateizma.
Ali nigdje nisam rekao da je ateizam pozitivna osobina, govorio sam o stvarima kao što su; veća snošljivost prema drugačijima (osobina ateista), manje predrasuda prema drugačijima i sl.
To su neke stvari koje možemo preuzeti od njih a ne Ateizam.
Možemo uostalom učiti i od Protestanata, oni imaju jako dobru naviku svakodnevnog čitanja Biblije, to također možemo preuzeti.
Od svake skupine koja je drugačija od nas, moguće je naučiti nešto novo, pozitivno, a ono drugo što je negativno nitko pametan neće preuzimati.
Citat:
Kad ateist tvrdi da nema Boga, tu nije riječ o njegovoj osobnoj moralnosti ili nemoralnosti, nego o njegovom odnosu prema Bogu. A taj odnos je vrhunac čovjekove oholosti i samodostatnosti
Sviđalo se nama ili ne, ali i to je pravo čovjeka, Bog je toliko milosrdan da čovjeku dopušta da ga negira a sigurana sam da bez obzira na to, Bog i takve ljude jako voli.
Citat:
- i zato je besmisleno bilo ono pitanje: što možemo naučiti od ateista?
Ne postoje besmislena pitanja, postoje besmisleni odgovori.
Citat:
To je isto kao da pitaš što možemo naučiti od slabog vjernika.
Ako promatramo, možemo naučiti puno toga, ali to zahtijeva inteligenciju.
Citat:
Ako ništa drugo, može nam poslužiti kao loš primjer.
eto, vidiš da možemo nešto naučiti.