Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet svi 01, 2026 13:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Silvana Novak
PostPostano: Čet pro 03, 2009 19:08 

To je žena koja je odbila ubiti svoje nerođeno dijete da bi probala spasiti svoj život. Smatram da zaslužuje svako divljenje i poštovanje, ali i da bude stavljena za uzor djevojkama - tako rezonira mati!

Vrh

PostPostano: Čet pro 03, 2009 20:07 

Da prava je. Mislim da sam negdje u medijskom praćenju ili nazrijeo ili baš čuo da je bila praktična vjernica. Ako i nije, bio je to čin u odnosu na neke po onoj "puno je zvanih, malo izabranih". Pokoj joj duši i vječno blaženstvo, a njenim najmilijima mir i svaka utjeha.

Vrh

PostPostano: Čet pro 03, 2009 21:23 

Svakako bi trebalo o toj kreposnoj ženi reći našoj javnosti. Ja ću sigurno u svojim propovijedima u nedjelju istaknuti ... pa i Ivan Krstitelj je zbog toga izgubio glavu.. Da sam joj župnik pozvao bih biskupa na sprovod.. "Mir svetih tvojih zdijeli joj Bože..."

Vrh

PostPostano: Čet pro 03, 2009 21:50 

Nije li i neka talijanka relativno nedavno za slično herojstvo proglašena svetom? Mislim da je bila majka još nekoliko djece. Ime je Molla, tako nekako, sigurno netko od vas zna.

Vrh

PostPostano: Čet pro 03, 2009 22:12 

Da, bila je to Gianna Mola, liječnica kojoj je u trudnoći bio otkriven tumor za kojega je postojala relna mogućnost da bude uklonjen, ali je to dijete moralo platit glavom. Ona je to odbila i, nisam sigurna, po samom rođenju djeteta je umrla. proglašena je blaženom, mislim.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 19:58 

sara je napisao/la:
To je žena koja je odbila ubiti svoje nerođeno dijete da bi probala spasiti svoj život. Smatram da zaslužuje svako divljenje i poštovanje, ali i da bude stavljena za uzor djevojkama - tako rezonira mati!

Mediji ne ističu njenu religijoznost a teško se nađe i slika sa svećenikom koji je bio na sprovodu. U svakom slučaju svaka humanost koju čovjek pokaže prema drugom ima valjano religijsko objašnjenje dok valjano ateističko objašnjenje ne postoji.

Vrh

PostPostano: Pet pro 04, 2009 23:17 

Meni je žao što ostaje otvoreno pitanje bi li joj se uspjelo pomoći da je pomoć došla na vrijeme. Žao mi je i kad u medijima ili putem interneta dobijemo apel za prikupljanje sredstava za liječenje osobe oboljele od leukemije. Te troškove liječenja HZZO ne pokriva, odnosno nekakve komisije sastavljene očito od bešćutnih ljudi odobravaju ili sastavljaju odbijenice; sve u skladu s raspoloživim sredstvima za zdravstvo.

U isto vrijeme pobačaji su besplatni, njih pokriva HZZO.

Sve manje mi se sviđa svijet u kojem živim.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 08:37 

Barnaba je napisao/la:
sara je napisao/la:

Mediji ne ističu njenu religijoznost a teško se nađe i slika sa svećenikom koji je bio na sprovodu. U svakom slučaju svaka humanost koju čovjek pokaže prema drugom ima valjano religijsko objašnjenje dok valjano ateističko objašnjenje ne postoji.

Apsolutno smatram nevažnim što mediji ističu ili ne ističu, čak nije ni bitno je li bila vjernica - dala je svoj život za dijete i time sigurno stupila na Isusov put.

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 12:24 

sara je napisao/la:
Apsolutno smatram nevažnim što mediji ističu ili ne ističu, čak nije ni bitno je li bila vjernica - dala je svoj život za dijete i time sigurno stupila na Isusov put.

Tako je.
U vrijeme u kojemu mnogi žrtvuju dijete radi osobne komocije, Silvana će sigurno biti poticaj onima koji će se naći u nedumici - da izaberu pravi put, a nekima za preispitivanje svoje savjesti i povratak Kristu.
Ne treba je zaboraviti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata