Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 20:18

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub pro 05, 2009 03:37 

Dina je napisao/la:
Silas je napisao/la:
Zaboravio sam napisati da adventisti podržavaju korištenje prezervativa, a neki njihovi teolozi i pobačaj (ali ne i cijela SDA službeno).

Ovo je stav adventsta o abortusu.

Zašto to radiš, zanemariš da sam rekao da ste službeno protiv abortusa, i stavljaš kilometarski službeni dokument? Nitko nije pričao o mrtvom slovu na papiru. Ne sjećam se da se tvoja sekta ičim bavi osim predavanjima pod pseudonimima (Više od života po najnovijem), da ste nekad u Hrvatskoj osudili abortus. Uvaženi član vašeg foruma i tebi dobro poznati sektaški "brat" piše:

Citat:
zvanicnici Adventisticke crkve na javnim sastancima svih konfesija i tribinama....

nece se jasno izjasniti o abortusu ? a ja neznam zasto?

Zadnja izmjena: Silas; Sub pro 05, 2009 04:20; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 03:42 

Dina je napisao/la:

Uistinu ste stakleni i ovaj veliki glumac adventista,ipak ne moze zadrzati duh glume i govorenja poluistina.Svatko tko je

i malo posten,i pozna mrvicu religije,vidjet ce o cemu se radi.

A sada ti budi malo poštena pa priznaj da je Worship adventist.

Citat:
Molim te lijepo Barnaba,pokazi dokument kojim mi vama osporavamo svetkovanje nedjelje.

Vi učite da je nedjelja žig zvjeri, šta je to nego osporavanje i odvratna hula? Hoćeš citate? Zašto ne izračunate 666 iz naziva za nedjelju? Vaša ga proročica ima u svom imenu.

Zadnja izmjena: Silas; Sub pro 05, 2009 04:10; ukupno mijenjano 3 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 03:54 

Dina je opsjednuta samnom, ovo je već drugi forum na koji je došla zamnom. Niti jednu moju tezu nije pokušala osporiti, već samo prijeti, kleveće i trola. Ali dina i ostali, što mi više budete prijetili preko poruka i mobitela, to ću više stvari o vama otkrivati.

Evo, adventisti, javno vas pozivam, birajte mjesto, vrijeme i teme, deset vaših najboljih teologa i najlažljivijih apologeta, a ja sam, pod uvjetom da se debata snima!

Evo što o adventistima kaže jedan njihov bivši član (i dalje vjeruje što i oni, ali je iskuljučen) na forumu.hr:

Citat:
Ja sam kao gost navraćao u sve zajednice... ali samo kod vas sam doživio prijetnje i fizičko nasilje... a ne smao ja, nego i glasoviti slučaj gospodina N.V. kojeg ste pokušali linčovati u prilazu 77.

Ovo je post bivšeg adventista (i to ne obični, imao je dobru poziciju tamo), odgovara xari, adventistu/ci:

Citat:
Želite biti cinični gospodine xara, ispadate - kavi i ejste... drski licemjeri i farizeji!

najbolje ljude FIZIČKOM SILOM izbacite iz crkava, a onda te iste ljude klevećete i proganjate, čak i lažnim optužbama policiji i 'izvaninstitucionalnim' podmetanjima... I vi ste "kršćani"? O je... kao i sam Vrag!

maltretiranje od članova KAC ima... napretek, u svim vašim pećinama. Ja osobno sam doživio vašu pjenu na usnama, stisnute šake i zasjajene oči od fanatizma, vaših - poponja.

Ovo je još jedan odgovor xari istog bivšeg adventista na to da je "licemjer otpadnički izrešetan svojom krivicom":

Citat:
Oho... "izrešetan" čime to... strojnicom nisam, za sad... hvala Bogu... ali od vas je svašta za očekivati.

Koje sam ja to zlo učinio, koje Božje zakone prekršio?

Ali nije to poanta, nego... KLANOVI u crkvi... oni jednostavno, gledaju na novopridošle, kao da je crkva vlasništvo tih klanova i da je Istina njihovo valsništvo i sam Gospodin Bog je njihovo "vlasništvo"!

U tim klanovima se dogovaraju ženidbe i udaje, unutar klanskih 'moći' a ako si jadan i maleni - "obični" (ovo je sramotno za vas da dijelite vjernike na kaste, sotone jedne u ljudskom obličju) vjernik, onda si tu SAMO da daješ "desetak" i priloge i hvališ popine - debele adventističke bumbare... i da naravno daješ i "milodare" za tzv. "misije" a taj novac propovjednici troše za svoj luksuz...

Tako u Zagrebu postoje klanovi u KAC. Recimo klan Markov, klan Kuburić, klan Lorencin itd. i ako nisi njihov NEMAŠ NIKAKVE ŠANSE ni za što u tvojoj sekti... Oni po obiteljskom stablu unaprijed dijele funkcije i to već za svoju dječicu...

Tko vas ne poznaje skupo bi vas platio... a Đavlu prodao - besplatno...

Mafija, organizirana mafija gdje se obrću milijuni i deserci milijuna Eurića svaki mjesec... pa to je bolje nego onim mafijašima koji kidnapiraju ljude...?

Gle, kradeš i obrćeš, a 'gospon' si čovjek uvaženi član društva... TO JE NAJOPASNIJA MAFIJA- religijska mafija!

Još jedan post sa drugog foruma, o nasilju adventista, ovo je odgovor adventistu koji tvrdi da je šokiran:

Citat:
Da si šokiran vjerujem to! Kao što su bili još više šokirani oni koje su propovjendici i vođe tvoje sekte šakama i nogama tukli i pokušali linčovati u Prilazu 77. Pa je taj čovjek završio - 13 dana u bolnici, plus nekoliko mjeseci terapija od psihičkog šoka i smrtnog straha.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 09:03 

Silas je napisao/la:
Dina je opsjednuta samnom, ovo je već drugi forum na koji je došla zamnom. Niti jednu moju tezu nije pokušala osporiti, već samo prijeti, kleveće i trola. Ali dina i ostali, što mi više budete prijetili preko poruka i mobitela, to ću više stvari o vama otkrivati.

Evo, adventisti, javno vas pozivam, birajte mjesto, vrijeme i teme, deset vaših najboljih teologa i najlažljivijih apologeta, a ja sam, pod uvjetom da se debata snima!

Silas očito zamjeraš Dini neke stvari ali ovdje raspravljamo a ne prozivamo. I molim te ne uvećavaj font jer je to vikanje koje na forumima nije dozvoljeno. Raspravljajmo mirno i argumentirano, svojim riječima bez copy/past.

Silas je napisao/la:
Evo što o adventistima kaže jedan njihov bivši član (i dalje vjeruje što i oni, ali je iskuljučen) na forumu.hr:......

Nema smisla stavljati ovakve stvari jer je to vezano za druge forume, pa ne treba generalizirati uostalom kako sam već rekao ovdje nastojimo njegovati raspravu osobnim izražavanjem bez copy/pasta.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 09:44 

Možda bi ja ipak trebao razmisliti o pokretanju apologetskog foruma. Očito ove teme nose velik broj postova i gotovo su neiscrpive..

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 10:15 

Rio je napisao/la:
Možda bi ja ipak trebao razmisliti o pokretanju apologetskog foruma. Očito ove teme nose velik broj postova i gotovo su neiscrpive..

Slobodno, treba internetsko nebo obogatiti. Do tada molim vratimo se temi rasprave.
Evo bilo bi lijepo do Dine da konačno iznese neke dokaze za svoje opružbe o nečijem pretvaranju a ne samo da iznosi neosnovane optužbe.

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 12:40 

Ja bih zamolio da se ovaj uspaničeni član foruma silas smiri.....zamislite da ja postavim link ovdje na katoličkom forumu, u stvari moju email adresu, i kažem, čujte braćo katolici, vi ste na pogrešnom putu, javite mi se na ovaj email, da vas izbavim iz Babilona....forumi su za teološke rasprave...a on citira neke članove sa foruma hr, i to što su oni doživjeli....to je samo jedna strana priče, i tko zna je li to istina....ovo što radi silas je jadno....kad bih ja počeo obilaziti župe i istraživati što su sve katolički svećenici i vjernici radili, to ne bi stalo u sve knjige svijeta...ali forumi ne služe za to....barnaba ga je više puta opominjao, a on isto.....eto toliko od mene...

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 14:51 

Offtopic je prebačen na ovu temu viewtopic.php?f=11&t=198&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Molim sve da konstruktivno počnu raspravljati u okviru teme bez osobnih napada i generaliziranja.

Moderator

Vrh

PostPostano: Sub pro 05, 2009 15:08 

Sad se vratimo na temu:

1. Zašto je Ellen White lagala da je dobila viziju od Boga da je Yom Kipur pao 22.10. 1844. kada Yom Kipur nikad ne može pasti tako kasno, ni po rabinskom ni po sektaškom karaitskom kalendaru?

2. Zašto je Ellen White lagala da je Zemlja stara 6 000 godina?

3. Zašto je Ellen White lagala da će adventisti živi 1856. biti živi kada Isus dođe?

4. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Isus imao grešnu narav?

5. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Mihale Isus?

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 13:54 

Silas je napisao/la:
Sad se vratimo na temu:

1. Zašto je Ellen White lagala da je dobila viziju od Boga da je Yom Kipur pao 22.10. 1844. kada Yom Kipur nikad ne može pasti tako kasno, ni po rabinskom ni po sektaškom karaitskom kalendaru?

2. Zašto je Ellen White lagala da je Zemlja stara 6 000 godina?

3. Zašto je Ellen White lagala da će adventisti živi 1856. biti živi kada Isus dođe?

4. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Isus imao grešnu narav?

5. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Mihale Isus?

1. http://www.whiteestate.org/issues/video.html - točka br. 3
http://www.whiteestate.org/books/egwhc/ ... .html#sth0
http://www.whiteestate.org/books/egwhc/ ... .html#sth0

2. http://egw-sdaresearch.ncu.edu.jm/artic ... _earth.asp

3. http://www.whiteestate.org/issues/1856visn.html

4. Napiši mi gdje je ona to napisala i gdje u Bibliji piše da to nije točno, pa ću ti onda moći odgovoriti. Ni ja ne znam sve napamet.

5. http://www.whiteestate.org/issues/video.html - točka br. 21

Vidiš, ja sam ti već slao ove stranice, no ti ih nisi želio pročitati. Sve ti je objašnjeno.

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 14:04 

Worship
Citat:

Čim sam provjerio ovu "apologiju" (točka 3 ) na ovom linku koju nudi Worship, izgubio sam volju za daljnje proučavanje. To nije odgovor na to pitanje, a Silasova pitanja su jasno postavljena. Tako možemo dovjeka.

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 15:08 

Rio je napisao/la:
Worship
Citat:

Čim sam provjerio ovu "apologiju" (točka 3 ) na ovom linku koju nudi Worship, izgubio sam volju za daljnje proučavanje. To nije odgovor na to pitanje, a Silasova pitanja su jasno postavljena. Tako možemo dovjeka.

Zato sam ti dao da pogledaš ostala dva linka...

Citat:
Ovakvi ispadi nisu ništa neobično za Dinu

Postoji tema gdje se ovakve stvari pišu. Off topic!

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 15:46 

Citat:
Zato sam ti dao da pogledaš ostala dva linka...

I kad ih pogledam, i ako napišem da nisam ni sa njima zadovoljan, što? - onda ćeš napisati "zato sam ti dao da pogledaš ostala (sijedeća) dva linka... Lijepo napisah, tako možemo dovjeka. Radije nam odgovori svojim riječima jer je važno da se vidi i da li ti sam razumiješ to na što upućuješ. To nešto..

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 18:51 

Djela Ellen White nisu uopće mjerodavna za nauk i vjeru. Tako je to s katoličke pozicije pa zašto bi je uopće uzimali ozbiljno? Odnosno, oni koji se nadahnjuju na njenim djelima bi trebali dokazati da je mjerodavna a ne mi da nije.

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 18:55 

Uzivaj,spremajmo se bolje za Drugi Kristov dolazak,a to je i tvoja i moja, misija kao krscana.

Nije li nam dužnost priznati da nedostatak ozbiljne volje za ponovnim ujedinjenjem svih kršćana znači moralnu krivnju nas kršćana za nemogućnost vjere milijuna naših suvremenika u Isusa Krista i time za zapreku da krenu putem sigurnog spasa vjerom u Isusa Krista?G.K.

Dodala bih samo na ovo..."Lako je biti Katolik medju katolicima...a isto tako Lako je biti Protestant medju protestantima"

Tako, draga Dina koliko god ti trazila da dokazes nesto,bez obzira o cemu se radilo..tesko ces uspjeti..jer ovo je "Katolicki forum"
Ja osobno podrzavam sve druge Religije i vjerske zajednice...samo mora da bude u zajednistvu ,na korist i izgradnju svakog covjeka i nase vjere..
Izmedju nas ljudi vjernika,bez obzira kome pripadali djeluje razlito misljenje,sto cesto moramo da prihvacamo ,a ne znaci da se moramo slagati...

A ,i svi ostali dragi moji,ovo je vrijeme Adventa,priprave za Kristvov rodjendan...
ako ne mozemo naci kompromis i pisati onako kako nas nasa vjera uci,onda je bolje da se toga ostavimo...

Ljubi i cini sta hoces..

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata