Ja vas ništa ne nagovaram, već sam vam pokušao približiti ono što nas Crkva uči kao istinu. Isto tako sam vam i napisao, učinit ćete ono što ste naumili, ali to ne možete pravdati svojevoljnim tumačenjem Biblije.
Vi se trenutno susrećete s jednim križem koji odbijate nositi. Ja to poštujem, ali vam isto tako potpuno slobodno kažem:
"Što dobije onaj tko odbije križ? Povećava njegovu težinu." (sv. Alfonz Liguori). Ja vam samo pokušavam objasniti kako idete prema jednom još većem i težem križu, koji možete izbjeći ukoliko ostanete poslušni Božjoj riječi. Samo ukoliko odustanete od svoje namjere (grijeh mišlju), nakon ispovjedi (pokajanje), ćete tek u tom stanju mira, kroz molitvu i meditaciju, na poticaj bližnjih ili duhovnika, te kroz Božje posredovanje spoznati ono što vam je činiti. Jer tko sam ja (forum anonimac) da vam to govorim?
Ja sam samo pokušao ispraviti vaše krive zaključke, s jedinom željom da na svojoj koži ne prolazite ono što birate. Jer ukoliko biramo nešto što je grijeh, biramo sve njegove posljedice i Bog poštuje tu našu "slobodnu volju", koja nam je na štetu. A kada se s tim suočiš, nećeš moći reći kako nisi znao.
Mir s tobom