Kada dođe vrijeme za to dignuti će Bog svoje proroke i mistike, ne brinem se oko toga. Ne ide to na silu ili tako što mi to želimo.
Dao Bog da si u pravu oko ovog.
Upoznao sam i imam oko sebe ljude sa mističnim iskustvima, nema ih puno i nisu javni.
Blago tebi. Kažeš "nema ih puno i nisu javni". Ovim mi zatvaraš sva vrata da zadovoljim svoju znatiželju (oholost). Možda i bolje tako, jer poprilično sam siguran da bi usljedilo sprdanje. Nadam se samo da pod te ljude ne misliš na Alen Fućaka, Zvonimira Troskota i onog čije si "mistično" iskustvo jednom prenio ovde, citiram;
Jučer mi je došla zanimljiva poruka Mije Barade (stavljam ovdje tekst, a dobio sam je u audio formatu).
Dubrovačka katedrala, 23.06.u 9h sveta misa. Vidio sam užasne demone kako idu paklenim hodnicima, duhovi rata, grozne maske, duhovi straha, nosili su rukama vatru rata. Kako se molilo, Erika i ostali zatvorila su se vrata pakla na koja su trebale izlaziti legije. U jednom trenutku pucaju vrata, otvaraju se još veća i u tom trenu izlaze horde. Vidim kako ide po cijelom svijetu vatra rata, stihija i čujem riječi: nikad u povijesti nije bilo takve pustoši kakva će biti u danima koji su pred vama. Molim sve vas koji slušate ovu poruku da provjerite njenu autentičnost, da molite i postite, još je vrijeme milosrđa, da se barem umanji gnjev Božji i da nas je što više koji mole, da što manje demona izađe i pustoši ovaj svijet. Zbijmo se redovnoj molitvi kako nas poziva Majčica u Međugorju. Sve vas lijepo pozdravljam, Mijo Barada. Budite blagoslovljeni.Dečki moji! Hudo.
Ali nisam ni mislio na tu razinu. I "obični" vjernici će moći svjedočiti i uvoditi u vjeru one koji su izgubili svaki kontakt sa vjerom. U svijetu beznađa i mraka koji će nastati, i najmanji plamičak će svjetiliti kao vulkan. Na to sam mislio, oni koji sačuvaju vjeru i odnos sa Bogom biti će ti plamičci.
Istina.
Evo ova žena sa foruma piše, citiram;
.. budući na forumima većinom pišu ljudi modernih shvaćanja vjere, a i ovdje sam jedino ja sklona katoličkoj tradiciji uspjela "preživjeti".
Druga joj odgovara, citriam;
Što, jedino si ti ovdje ispravna? Mi koje ne zanima tvoje promoviranje "tradicionalizma" (uzgred, drugi koji je to promovirao, još je puno goru sliku pokazao) smo manje vrijedni, ljudi "modernih svaćanja vjere"???
Kako misliš da si "preživjela"? Nije stvar u shvaćanju vjere, nego o dociranju, bahatosti, drženja sebe za jedinog ispravnog, iznad svih.
Pa nema koji ti to forumaš nije rekao i još ne vidiš problem u sebi nego u svim ostalima.
Zato ti kažem Pints, kao prijatelj prijatelju, budi oprezan. Koliko mogu primjetiti, ne pišeš nametljivo na ovom forumu, nisi previše sklon svađama ili provociranju sugovornika, realno gledajući, pišeš začuđujuće normalno. Jedino šta ti zamjeram, iako nije da te to previše boli, jer tko sam ja da ti zamjeram šta, jest što se ne želiš pokoriti svome biskupu i što si dosta naivan. Naivan u smislu da previše vjeruješ ljudima. Ali generalno gledajući, izgledaš poprilično normalno. U više navrata sam te išao direktno ili indirektno provocirati, dosta mirno si to prihvatio, bez nekih nepotrebnih strasti. Već je to znak da ti je duh dosta staložen. Možda zamjerka što previše vjeruješ ljudima, pogotovo političarima. Kaže;
Jr 17, 9 Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?
Ps 62, 10 Sinovi su ljudski samo dašak, laž su djeca čovječja: svi da stanu na tezulju, od daha bi lakši bili.
U našem je srcu korjen svega zla. Trebali bismo shvatiti kolika je pokvarenost ljudskog srca pa bismo znali koliko nam je potrebna čistoća. Ima u nama beskrajno puno zloće koju ne vidimo jer nikad ozbiljno ne ulazimo u svoju dušu. Kad bismo ušli, našli bismo bezbroj neurednih želja za čašću, nasladom, udobnošću, koje bez prestanka vriju u našem srcu. Toliko smo puni krivih mišljenja i lažnih sudova, neurednih osjećaja, strasti i zloće da bismo se sami sebe postidjeli kad bismo vidjeli svoju pravu sliku. "Nauk o duhovnom životu" Louis Lallemant O tome ti pričam. Ti, Početnik, Adrijana i Admin, izgledate relativno vredu ljudi. Što nije baš uobičajno za današnje vrijeme.