Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 05:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned vel 28, 2010 21:41 

Kakva je uloga snova u našem životu? Ne mislim pritom na razne knjige, sanovnike koji konkretiziraju snove, već mislim na one snove kad nam se čini da nam možda Bog nešto poručuje. I kako uopće raspoznati koji su snovi dani od Boga, a koji ne?
Par puta sam sanjala zbilja upečatljive religijske snove, a ne znam kako bih ih protumačila. Vjerujem da se i vama bar jednom dogodilo isto.
Što mislite o toj temi?

Vrh

PostPostano: Ned vel 28, 2010 22:33 

Ne treba snovima davati preveliko značenje. Moj savjet je da odeš ispovjedniku i ispričaš mu što si sanjala. On će znati prepoznati značenje, pogotovo ako te pozna.

Osobno imam puno iskustava sa snovima i znam da se ne treba opterećivati njima. Da li nam se Bog obratio u snu ne može nitko sa sigurnošću reći. Ako nas poruka vodi k većem rastu u vjeri, ne može štetiti, ali postoji opasnost da se zli posluži lukavstvom ako previše vjerujemo u snove.

Vrh

PostPostano: Ned vel 28, 2010 22:49 

Ma ne opterećujem se ja s njima, daleko od toga, ali bih voljela znati krije li se išta u njima.
I mislim da su, barem dva za koje sam sigurna, zbilja pridonijeli mom rastu u vjeri. Ali naravno oprezna sam jer nemam baš neko znanje na temu snova. No sviđa mi se prijedlog da ispričam snove svečeniku ili ispovijedniku.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 01, 2010 07:08 

Mene je jedan san tako privukao Bogu, da me više ništa, ali baš ništa ne može od Njega odvojiti. :)

Vrh

PostPostano: Pet ožu 05, 2010 18:49 

Evo da vam ja napisem svoje snove ja sam dugi niz mjeseci sanjala samo ruzne snove u kojima sam vidla svog decka kak me vara ili nesto tome slicno..to je vec bilo strasno...ja nisam mogla ujutro raspoznati dali je to bio san ili se to stvarno dogodilo...tako je bilo to od prvog dana veze al nekim cudnom je nestalo sad se malo smirili :| inace molim redovito sveke veceri i svako jutro....al nemogu nikako shvatiti zasto mi se to događa...ja sam mrzila samu pomisao da ja moram ic lec..i kad sam kaj njega spavala ja sam se u suzama budila :( :(

Vrh

PostPostano: Sub ožu 06, 2010 11:30 

EnnA je napisao/la:
Evo da vam ja napisem svoje snove ja sam dugi niz mjeseci sanjala samo ruzne snove u kojima sam vidla svog decka kak me vara ili nesto tome slicno..to je vec bilo strasno...ja nisam mogla ujutro raspoznati dali je to bio san ili se to stvarno dogodilo...tako je bilo to od prvog dana veze al nekim cudnom je nestalo sad se malo smirili :| inace molim redovito sveke veceri i svako jutro....al nemogu nikako shvatiti zasto mi se to događa...ja sam mrzila samu pomisao da ja moram ic lec..i kad sam kaj njega spavala ja sam se u suzama budila :( :(

Nemoj kraj njega spavati i drži se predbračne čistoće pa će ti i posdsvijest u snu biti mirnija te će ružni snovi nestati. Ostala rasprava je prebačena na viewtopic.php?p=11723#p11723

Inače za sve one, koje muče snovi, vezani uz vjersku i moralnu tematiku, najbolji savjet je već dan. To je otići ispovjedniku i ispričati mu sadržaj sna a onda postupiti po savjetu svećenika.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 6 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata