Berny je napisao/la:
Zanjima me da li je skidanje duhovne glazbe, filmova i knjiga u svrhu rasta u vjeri grijeh...znači ako skinem sa interneta nečiji album sa duhovnim pjesmama ili neku knjigu duhovnog sadržaja u privatne svrhe...muči me to pitanje jer sam sam sebe uhvatio po tom pitanju i imam osječaj kao da sam veliki kradljivac...unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Giovi je napisao/la:
Općenito, korištenje bez dozvole materijala koji imaju copyright, ako se time krši zakon, je grijeh.
Međutim, ima puno besplatnih sadržaja, a neki su pak dozvoljeni u privatne svrhe, dakle treba to pravno provjeriti.
A u slučaju da su neki duhovni materijali ipak zaštićeni u smislu da autor ne dopušta njihovo korištenje u privatne svrhe, potrebno je zatražiti dopuštenje od autora ili, ako se ne dobije, koristiti druge materijale.
Giovi mislim da nije svako kršenje zakona grijeh. Jer ljudi (npr. David) su kršili i Božije zakone pa ipak su smatrani pravednicima. A copyright je npr. jedan "kantautor" stavio na pjesmu "milo moje" koja se pjevala u seoskom kolu u Sovskom Dolu prije 60-ak godina(ima živih svjedoka). Tim samo želim reći da danas ljudi stavljaju copyright i na ono što nije proizvod njihova uma i misle da imaju pravo na to ako promjene glazbu. Veliki dio duhovne glazbe je od nepoznatog autora ili preveden sa stranog jezika . Cjenim svačiji trud ali obrade nezaslužuju copyright.
Berny. Ako tebe ta glazba vodi prema gospodinu i pomaže ti da činiš dobra djela a dalje ne kopiraš te materijale da bi imao od njih financijsku korist onda mislim da se nemoraš "grist"
Autoru tog albuma će Gospodin zasigurno uračunati tvoj rast u vjeri. Osobno sam kopirao neke seminare i besplatno ih podjelio osobama za koje sam uvjeren da će im pomoć i uopće se negrizem zbog copyrighta

(nemam novca da svima kupim orginal

)