Ma da ja kužim sve to...evo konkretno moj primjer. Ja koristim aloe arborescence tj. njezine listove, pomješane sa medom i rakijom. Recept sam pronašao u jednoj knjizi koju je napisao fratar Romano Zago
http://www.4shared.com/document/GYU2wjQo/Romano_Zago_-_Od_raka_se_moe_o.html .Doma uzgajam te biljčice i kao i svaki lijek prije korištenja blagoslovim svetom vodom. Evo nešto iz Sveto pisma
I doda Bog: "Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu! (Post 1,29), Sve što se kreće i živi neka vam bude za hranu: sve vam dajem, kao što vam dadoh zeleno bilje.(Post 9,3), Ti daješ te niče trava za stoku i bilje na korist čovjeku da izvede kruh iz zemlje (Ps 104,14), Oblacima on prekriva nebesa i zemlji kišu sprema; daje da po bregovima raste trava i bilje na službu čovjeku. (Ps 147,8), On mi je podario istinsku znanost o svemu što jest, naučio me sustavu svijeta i svojstvima prapočela; početku, svršetku i sredini vremena, izmjeni suncovrata i slijedu godišnjih doba, tijeku godina i položaju zvijezda; naravi životinja i nagonima divljih zvijeri, moći duhova i mislima ljudskim, različnosti biljaka i ljekovitosti korijenja. (Mudr 7, 17-20)....Po ovome zaključujem da nam je Bog dao bilje za hranu i lijek. Ja se ne klanjam nikavim drugim bogovim a najmanje lijeku...ali ako nam je Otac dao sve to, zašto odbiti ako pomaže kod nekih bolesti...naprimjer i samo ispijanje čaja od kamilice spada u fitoterapiju ako sam dobro shvatio...pa zar je kamilica grijeh??? Ispravite me ako griješim.