Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 01:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 29, 2009 20:53 

BEZ DUHA SVETOGA

Bez Duha Svetoga Bog je daleko.
Bez Duha Svetoga Krist je samo magloviti mit drevne prošlosti.
Bez Duha Svetoga Biblija je mrtva riječ.
Bez Duha Svetoga Crkva je samo jedna od tolikih ljudskih organizacija.
No, sa Duhom Svetim,
Bog je blizu.
Krist je živ i djelotvoran među nama.
Biblija je izvor svjetla i života,
a Crkva je sveti narod.

Patrijarh Athenagora

Vrh

PostPostano: Sub svi 30, 2009 18:47 

Dođi, Duše Sveti, krsti me ognjem svoje ljubavi. Treba mi Tvoja snaga u mom životu. Izlij na mene, svoju snagu, svoju mudrost, svoju moć ozdravljenja. Sada se potpuno predajem tebi, da primim Tvoje darove. Samo Tvojom snagom i vođen tvojim Duhom, moj život bit će plodonosan. Obnovi me, oblikuj me, ispuni me, upotrijebi me. Duše Sveti razvij moje sposobnosti. Snažno djeluj u meni, da se ispuni Božji plan za moj život. Hvala Ti što obuzimaš i dubine mojega života svojom zanosnom ljubavi. Duše Sveti, ja sve svoje boli, padove, strahove, traume, žalosti povjeravam Tebi, da ih Ti izliječiš. Hvala Ti što i zlo na dobro okrećeš.
(Linda Schubert)

Vrh

PostPostano: Ned svi 31, 2009 10:20 

''Duh Gospodnji ispunja svemir, i sve što on drži ima dar govora. Aleluja.''

Kako veli sv. Pavao: ''Hramovi ste Duha Svetoga!''
Sama pomisao da Duh Božji prebiva u nama trebala bi izazvati u nama osjećaj strahopoštovanja. Jer, život po Duhu nije tek neka euforija. On od nas traži samozataju. Ako želim biti duhovan ponekad se trebam suprotstaviti samome sebi – svojim zlim sklonostima.
Ostatak propovjedi pročitajte na ovom linku NEDJELJA PEDESETNICE - DUHOVI

Slika

Vrh

PostPostano: Pet svi 21, 2010 08:09 

U mnogim crkvama diljem Hrvatske, za sutra su zakazana "Duhovska bdijenja" u organizaciji župa li i različitih crkvenih pokreta. Ljepo je na taj način dočekati dan kada obilježavamo rođendan Crkve.

Udruga Zdenac animira navještaj Božje Riječi uoči Duhova, zbog čega se i zove Duhovsko biblijsko naviještanje. Ove godine biblijsko naviještanje održava se u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku. http://www.zdenac.org/content/view/347/82/

Katolička udruga mladih Istre (KUMI) priređuje duhovsko bdjenje http://www.kumi.hr/

Mreža katolika Grada Rijeke, Ured za mlade riječke nadbiskupije pozivaju na Molitveno - meditativno Duhovsko bdijenje koje će se održati 22. svibnja na Delti i završiti u katedrali sv. Vida. http://ri-nadbiskupija.hr/view.asp?idp=2399&c=24

Duhovsko bdjenje organizira osječki sveučilišni kapelan o. Arkadiusz Krasicki sa skupinom studenata http://www.duhos.com/index.php

U varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM održat će se duhovsko bdjenje mladih Varaždinske biskupije. http://www.biskupija-varazdinska.hr/ind ... ve&lang=hr

Gdje se u Zagrebu održavaju bdijenja možete vidjeti na linku http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=122286

Mislim da u Zagrebu i Neokatekumeni imaju Duhovsko bdijenje ali ne znam gdje se održava. :roll:

Vrh

PostPostano: Sub svi 22, 2010 21:57 

Ti si Božji duh, daj mi jakost protiv zlih duhova.
Ti si vatra upali u meni plamen ljubavi.
Ti si svjetlo prosvjetli me i daj da upoznam svijet.
Ti si golubica, udjeli mi čistoću u djelima.
Ti si blagi lahor povjetarca pun ljupke miline rasprši oluje mojih strasti.
Ti si jezik nauči me kako te bez prestanka slaviti, potičeš molitvu u mome srcu i govoriš mi što treba moliti.
Plamenu Duha Svetoga tješitelja životvorni Duše svega stvorenja ti si izvor svake ljepote.

Vrh

PostPostano: Ned lip 12, 2011 17:01 

Sretan rođendan Crkvo!!

U takvom svijetu kršćanin može opstati kao navjestitelj života i nade samo uz pomoć Duha Svetoga. Život po Duhu čini nas vjerodostojnim, izvornim i svježim. http://katolink.blog.hr/

Nemojmo se zadovoljiti samo ovim Crkvenim blagdanom, od jednog dijela Crkvene povijesti do drugog. Mislimo na cijelo: Bog se, po Isusu Kristu, pomirio s ljudima. Duh Sveti nas okuplja i vodi nazad k Ocu. Amen http://www.don-ivica.net/propovijedi/68 ... uhovi.html

Vrh

PostPostano: Ned lip 12, 2011 22:07 

Duh Darivatelj života !!

"Gaudium et Spes" nas podsjeća da svaki kršćanin prima prvine Duha Svetoga i po njemu je stavljen u stanje ispunjenja Novoga Zakona Ljubavi. Time se želi reći da u našoj svakidašnjici nismo sami u susretu s poteškoćama. U borbi protiv zla, u dnevnim nevoljama, pridruženi smo Vazmenom Otajstvu, s Kristom združeni u Njegovoj smrti, sudjelujemo i u Njegovu Uskrsnuću.

Tko otpočne jedan ozbiljan duhovni hod postaje svjestan da Duh Sveti u njemu djeluje. Duh Sveti, surađujući sa slobodnim čovjekom, potencira njegove sposobnosti za prijanjanje uz volju Božju i uvodi ga u puno zajedništvo s Njim, puštajući ga da prođe temeljne etape unutrašnjeg dozrijevanja.

Kao što se jednom otvorila stijena kako bi iz nje potekla voda, tako Otkupiteljska smrt naše Raspete i Uskrsle Ljubavi, koja je naše spasenje, čini da nam pritječe Duh Darivatelj Života. Naša Ljubav, Krist, daje Duha onima koji su ga žedni i prihvaćaju da ih preplavi njegova obnoviteljska moć.

U izvješću o Duhovskom događaju, Luka govori o Duhu kao o "šumu i plamenim jezicima" koji su ispunjavali kuću u kojoj su se nalazili apostoli prožetih Srdaca. Spominje i trg pun naroda na kojem su zbunili mnoštvo, koje je kao nikad prije razumjelo Volju Božju. Nalazimo se pred novošću koja u Gospodinovu Uskrsnuću nadilazi ljudsku inteligenciju i zemljopisne granice male tadašnje povijesti.

Siloviti silazak Duha Svetoga na osobe, proboj Duha u njihovu unutrašnjost, u dvorani kao i na trgu, dokaz je punine Vazmenog Otajstva, Otajstva koje se otvara izvan svakog ljudskog plana i rađa novo stvorenje.

Tko živi od Kristova Duha i u Njemu, preobražava se u Vatru Jedinstva i Univerzalnosti te biva nošen na izvore vlastitoga podrijetla, na ono "i bijaše veoma dobro" što je izrekao Otac na početku Stvaranja.

Preljubazna naša Raspeta i Uskrsla Ljubavi, neka se Sila Duha Tvoga spusti na sve nas!!!
( Vlč.Z. Sudac )

Vrh

PostPostano: Pon srp 11, 2011 14:17 

Hvaljen Isus i Marija ljubljena i draga braćo i sestre!:-)
Blagdan Duhovo je važan, Duh Sveti je važan, tada su se apostoli molili oko Marije i nad njih je sišao Duh Sveti u obliku plamenih jezika.
Duh Sveti je sišao i nad Isusa pri krštenju u rijeci Jordanu, i čuo se Božji glas.Duh Presveti je Duh Boga samoga, no svećenik je u jednoj propovijedi govorio da je on NEZNANAC U CRKVI :-(.To nije dobro, malo tko mu se moli, a važan je, imamo sedam DARA Duha Svetoga: MUDROST, RAZUM,SAVJET, JAKOST, ZNANJE, POBOŽNOST, STRAH BOŽJI!
Imamo i !12! plodova Duha Svetoga, 12!
Toliko velikih darova od nekoga kome se "ne molimo" trebamo se nad tim malo zamislit i počet se molit i njemu, stvoritelju, tješitelju...veliku, moćnu i VAŽNU!

Molitva:
ZAZIV DUHA SVETOGA:
O, dođi, Stvorče, Duše svet,
Pohodi duše vjernika,
Poteci višnjom milosti,
U grudi štono stvori ih.
Ti nazivaš se TJEŠITELJ,
BLAGODAT Boga
Svevišnjeg,
Studenac živi, ljubav,
plam,
i pomazanje duhovno.
DAROVA SEDAM RZDAJEŠ,
Ti prste desne Očeve,
OD VJEČNOG OCA obećan,
Ti puniš usta besjedom.
Zapali svjetlo u srcu,
Zadahni dušu ljubavlju,
U nemoćima tjelesnim
Potkrepljuj nas bez
prestanka.
Dušmana od nas otjeraj
I postojani mir nam daj,
Ispred nas idi, vodi nas,
Da svakog zla se klonimo.
Daj Oca da upoznamo
I Krista Sina Njegova
I u Te, DUHA NJIHOVA,
Da VJERUJEMO
SVEUDILJ.
Sva slava Ocu vječnomu
I uskrslomu Sinu mu
Sa TJEŠITELJEM PRESVETIM.
Nek bude sad i uvjeke.
AMEN

Vječna ti hvala i slava Duše Sveti!

I Blagoslov i MIR Boga Oca svemogućega, Sina Njegova Isusa Krista i DUHA SVETOGA draga i ljubljena braćo i sestre sašao nad vas i ostao vazda!
Amen:-)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata