adrijana je napisao/la:
Papa se vratio sa svog prvog putovanja. Zanima me jeste li pratili (koliko znam jedino preko interneta je bilo moguće) koji događaj sa susreta?
Nakon prekrasne prošlogodišnje poruke mladima Benedikta XVI. i jednostavnog i poniznog pristupa pape Franje mogu reći da baš nisam očekivala toliko blještavilo, raznobojnu „pozornicu“ i toliko scenskih igara u „programu“. Pomalo mi je izgledalo nekako svjetovno, a ne religiozno organiziranje. HRT je, prema očekivanjima, čitav događaj više-manje ignorirao, sve do jučer navečer kad su u 3. dnevnik pozvali Dragu Pilsela koji je, umjesto da komentira susret, iskoristio priliku pa nam predstavio papu kao pravog teologa oslobođenja kojeg je Crkva jedva dočekala, kao da njegovo mišljenje nismo skužili prema onoj knjizi koju je Večernji brže-bolje objavio odmah nakon konklava. Zar nitko drugi nije mogao komentirati Susret, ili su svi, kad su vidjeli snimke, šutke pobjegli…?
Ja sam pomalo pratio, i baš je bilo tako kako si opisala: šarenilo, koreografija, ples, rock, fešta i sve što vole mladi!
Baš nekako fali ono nešto crkveno, koralno, tišina i slično!!