Hodam s muslimanom, uvijek sam govorila da ne bih nikad bila s nekim druge vjere, naravno da to nisam mislila zbog toga da sam nešto bolja od nekog nego zbog svoje djece i roditelja. I naravno kako to uvijek biva kad kažemo "nikad u životu". Upoznala sam ga na jednom rođendanu i to je bila ljubav na prvi pogled. Dojmilo mi se njegovo razmišljanje, njegovi stavovi, njegov način komuniciranja, pažljivost jednostavno rečeno to je bio moj muškarac snova. Ubrzo sam saznala od prijateljice da sam i ja njegova žena snova. I tako ja sam prohodala s nekim tko je druge vjere.
Slušaj , ne osuđujem te , ali jedno znaj da sve što činiš , sebi činiš . Na kraju svi smo mi ljudi , ali sa različitim uvjerenjima , a ta uvjerenja mogu biti opasna po život . U starom zavjetu stoji pisano , ( kako je na svijetu bila 1 vjera , 1 jezik , pa ima ono kad su ljudi počeli graditi kulu do nebesa , pa je zatim sišao Bog sa nebesa i vidio je što ljudi rade i reče , ovo je tek početak njihovih nastojanja , sada im ništa neće biti nemoguće , hajdemo im pobrkati jezike da jedan drugome govora ne raspoznaje , i tako ih rasprši Bog po svoj zemlji , i tako ne sagradiše kule . ) Dakle Bog nije htio da budemo 1 narod , 1 vjera . A zašto ??? To samo On zna . A On zna najbolje !!! Zato moj ti je savjet da raskineš tu vezu jer očigledno je da ovo što stoji u STAROM ZAVJETU zapisano znači nešto što je programirano u svima nama , i što je stvorilo granice dokle smijemo ići , a to je da svaki narod koji ima svoj jezik , kulturu , tradiciju , vjeru , da čuva sve to tako dobro , da čim se to počne ugrožavati desi se da dođe do krvoprolića . Moje mišljenje o tome zbog čega je to tako napravljeno , mislim valjda da bi više cijenili svaki komad ove zemlje , da bi jedni druge bolje čuvali ,
da se ne bi izopačili , da bi više cijenili svoju nacionalnu grupu kojoj pripadamo u kojoj smo rođeni , ne znam , mislim da je to neki sigurnosni katanac koji čuva nešto što je Bog već ranije pokušao pa je propalo a to je da svi budemo 1 kulture , 1 jezika , 1 vjere , očigledno je to da nije išlo , pa je to Bog zaključao , pa je danas napravljeno ovako da smo ovoliko različiti a pripadamo svi na kraju 1 vrsti . Dakle bolje ti je prekini na vrijeme dok nisi dobila djecu sa njim , a ako jesi onda ti preostaje da ga nagovoriš da pređe na Katoličku vjeru ili ti da pređeš na Islam , jer ne možeš jahati na 2 konja . Jer ima mnogo Muslimanki koje se odriču svoje vjere i prelaze kod muža Katolika na Katoličanstvo , mjenjaju ime i prezime . Jer sve nešto drugo ne bi ti imalo smisla , najgore će vam biti za djecu , jer prolaziče kroz krizu identiteta i tu postoji opasnost da izvrše suicid , počnu se drogirati i sl. , mada danas ljudi rade suicid i zbog drugih stvari iako su iz iste vjere proizišli , ali svojoj ćeš djeci samo pojačati taj postotak rizika za takvim nečim , ne znam , ali biti će to velika muka . Na kraju da zaključim od tebe zavisi sve , kako izabereš tako će ti biti . Vjeruj imam i ja iskustva kod zaljubljenosti , i ne možeš voliti samo jednu osobu , ima ih jako mnogo ali za mnogo njih mi ne znamo jer se veliki broj nas ne kreče mnogo , ja gotovo stalno putujem i do sada sreo sam jako puno djevojaka koje sam očima registrirao da smo kompatibilni , veliki broj bio je strankinja ali i Hrvatica , tako da ne postoji zaljubljenost u jednu osobu nego ima ih jako mnogo . I uvijek je bilo da se stara ljubav , liječi novom . Ali na kraju ne želim sebi komplikovati život tj. kad se budem odlučio ženiti , ako Bog da , kad doživim taj dan , oženiti ću Hrvaticu , katolkinju , prekopaču i zemlju i nebo da je nađem , jer želim imati mir u kući . pozz